Як обрати TMS для компанії з автопарком у 100+ вантажівок

Євген
Євген
CBDO
29.09.2023
29.09.2023
5.0
1183
9 хвилин
0

Обслуговування структури різних відділів має визначне значення для компаній з автопарком у понад сотню вантажівок. Системи управління транспортуванням (TMS), які координують ці підрозділи, мають забезпечувати можливість організувати їх ефективно. Інакше ефективне управління операціями та досягнення якісних результатів стає непростим завданням. Зрештою, фінансовий успіх залежить від належної організації.

Більшість поширених TMS систем не пропонують невеликим компаніям допомогу в організації роботи різних підрозділів, а без неї ви будете безпорадні у процесі підрахування вашого прибутку. Налаштування одного модулю обійдеться вам в умовні 500 доларів, але не допоможе досягти фінансових успіхів. 

Які рішення для транспортних компаній на 100+ вантажівок найбільш поширені?

На ринку Північної Америки є два основних софтверних рішення, що можуть закрити потреби відносно невеликих компаній: Protransport та McLeod.

1. Protransport пропонує вам можливість об'єднати операції вашого автопарку в одній платформі. Серед його головних переваг: доступність, можливості інтеграції та централізації даних. Protransport обіцяє максимізувати ефективність та мінімізувати витрати вашого бізнесу

2. McLeod – друге велике популярне рішення, яке присутнє на ринку з 1985 року. Інструменти, які пропонують McLeod, підтримують широку інтеграцію з широким спектром різних логістичних продуктів. 

Постачальники обох рішень присутні на ринку давно, їхні продукти користуються доволі високою популярністю серед бізнесу. Але якщо ви представляєте компанію з автопарком в понад сотню вантажівок, то при використанні софту Protransport чи McLeod можете зіткнутись з певними проблемами:

  • Рішення не сучасні, вони не адаптовані під актуальні реалії бізнесу, тож вам доведеться докласти додаткові зусилля, аби налаштувати їх;

  • Функціонал цих систем складний та деталізований, вам знадобиться час на глибокий аналіз їхніх можливостей;

  • Певна частина цього функціоналу не знадобиться вам у вашій роботі;

  • Весь функціонал Protransport та McLeod не гнучкий;

  • Софт потребує інсталяції, тож процес його експлуатації не буде швидким та простим;

  • Аби використовувати софт правильно, вам потрібно буде детально вивчити його функції. 

Рекомендуємо почитати
Створення TMS-системи

TMS-система дозволяє отримувати дані про кожну машину в реальному часі та аналізувати їхню ефективність, автоматизувати ручну роботу, спростити обробку замовлень і не тільки.

Детальніше

Крім того, застарілий дизайн цих рішень може становити проблему. Ви не можете успішно вести бізнес, якщо вам доводиться постійно миритися з програмами, які не задовольняють ваших потреб. 

Готові рішення для автотранспортних компаній не такі вже й доступні, адже навіть у малих бізнесів є власні нюанси та унікальні особливості. Якщо ви розробляєте свій власний софт, це буде не просто вигідно, але ще й закриє усі ваші вимоги в межах індивідуального підходу. 

Які головні модулі необхідні невеликим компаніям?

Зазвичай невеликим компаніям необхідні наступні можливості:

  1. Диспетчерський модуль;

  2. Модуль безпеки;

  3. Бухгалтерський модуль.

Диспетчерський модуль відповідає за організацію роботи диспетчерів та комунікацію між диспетчерами та водіями. Модуль безпеки містить усю важливу документацію, а бухгалтерський модуль опрацьовує усе, що стосується ваших прибутків та витрат. 

Ці три модулі допомагають керувати найважливішими процесами у вашій компанії. Маючи доступ до чіткої документації ви можете отримати повну картину вашої робочої діяльності. І кожен з модулів можна реалізувати десятком різних способів. 

Як працюють модулі?

Диспетчерський модуль здебільшого стосується менеджменту роботи з водіями, контролю трейлерів, роботи з брокерами та пошуку нових перевезень. Комунікація між водіями та диспетчерами надзвичайно важлива для належної організації, оскільки диспетчеру треба розуміти, що робить водій і чи є він ефективним. Моніторинг роботи водіїв має здійснюватись постійно та в реальному часі. 

Модуль безпеки допомагає компанії взяти під контроль сферу документації та дотримання юридичних вимог. Цей модуль також охоплює роботу юриста та фліп-менеджера, з ним легко можна моніторити точність внесеної інформації та управляти гаражем. Також можна використовувати такі додаткові функції як документація обладнання, розв'язання юридичних питань, моніторинг обладнання та ведення обліку персоналу.

Робота модуля бухгалтерського обліку обертається навколо прибутковості, витрат і рахунків. Ви можете визначити рентабельність вантажівки, розрахувати всі витрати та прибутки від вантажівок, а також вести облік всіх витрат. 

Можливе рішення

Рішення, яке пропонуємо ми – це індивідуальний підхід до вашої компанії. Перш за все, необхідний аудит процесів вашого бізнесу. Потім процеси будуть диджиталізовані, індивідуальна платформа управління перевезеннями буде створена під ваші потреби. Це не просте завдання, воно потребує часу, енергії та ресурсів. Але кастомна TMS з модулями для різних підрозділів компанії змінить правила гри для вашого бізнесу й послужить вам краще за дороговартісні аналоги. 

Оскільки компанії з автопарком в 100+ машин не потребують готового складного софту, ви отримаєте саме те, чого шукаєте, без надлишкових витрат. Такий інструмент дозволить вам налагодити роботу вашого бізнесу та зосередитися на ваших власних цілях, без потреби годинами вивчати можливості й особливості використання готового софту. 

Це сучасне, просте та універсальне рішення дозволяє власникам транспортних компаній отримувати прибуток і підвищувати продуктивність без шкоди для якості роботи.

Рекомендуємо почитати
Які переваги надає індивідуальний софт?

Інвестувати у власні технології набагато вигідніше, ніж у чужі продукти. Лише індивідуальне рішення зможе задовольнити усі унікальні потреби вашого бізнесу

Дізнайтеся більше про розробку ПЗ

Головні переваги індивідуальної розробки

Рішення, яке ми пропонуємо, має низку переваг. Назвемо головні з них:

  • Гнучкість;

  • Організація роботи різних підрозділів компанії;

  • Сучасний користувацький інтерфейс;

  • Інтеграція із Samsara.

Ці можливості дозволять вам використовувати продукт легко, без витрати додаткових ресурсів. Сучасний інтерфейс допоможе вам отримати найкращий користувацький досвід, а належна організація роботи підрозділів компанії стане ключем до успіху. 

Висновок

Компанії різних масштабів потребують рішень для транспортного менеджменту, аби налагодити свої робочі процеси. У транспортному секторі “цифровий помічник” необхідний для продуктивної роботи.

Для компаній з автопарком в 100+ вантажівок індивідуальна платформа може бути ключовим бізнес-рішенням. Адже підлаштування готового софту під власні потреби може коштувати дорожче, і до того ж не повністю закривати ваші потреби. Тож найважливішим є пошук продукту, який відповідає вашим цілям.

Індивідуальне рішення TMS може стати прибутковою довгостроковою інвестицією, яка надасть максимальні переваги вашому бізнесу!

Євген
Про автора
Євген
CBDO
Досвід роботи 9 років
Експерт з IT-продуктів, допомагає потенційним клієнтам WEZOM підібрати оптимальні платформи і технології для вирішення завдань бізнесу.
Більше статей від автора
Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.