Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
13.03.2023

Як набрати підписників в Інстаграмі

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
13.03.2023
13.03.2023
4.1
60507
0

Навіщо вести обліковий запис у Instagram, якщо на нього ніхто не підписаний? Логічно. Тому бажання набрати більше фоловерів цілком зрозуміле. Якщо у вас зареєстрований обліковий запис інтернет-магазину , частина підписників обов'язково купуватиме товар. Бізнес сторінка компанії допоможе продавати свої послуги. Профіль блогера цікавий для рекламодавців, тому на ньому можна добре заробляти. І все це завдяки добрій базі фоловерів! Частково. Потрібно також якісно оформити обліковий запис, регулярно публікувати цікаві пости, всіляко розвивати та просувати профіль в Інстаграмі.

Сьогоднішня стаття якраз про те, як набрати фоловерів у Instagram. Не порожніх роботів, а реальних людей, які ставитимуть лайки, коментуватимуть та активуватимуть іншим чином.

Навіщо набирати багато передплатників в Інстаграмі

Навіщо набирати багато фоловерів в Інстаграмі?

Соціальну мережу часто використовують для заробітку. Причому і компанії, і звичайні люди та зірки. Блогери та медійні особи отримують прибуток із реклами. Магазини використовують соціальну мережу, щоб залучати ще більше покупців на свій сайт. А дехто продає прямо через Інстаграм. Компанії знаходять собі клієнтів серед фоловерів. Крім того, присутність у соціальних мережах дає можливість закріпитися на ринку, зробити бренд незабутнім, завоювати довіру цільової аудиторії.

Задля цього власники акаунтів прагнуть збільшити кількість фоловерів в Інстаграм. А які засоби вони для цього використовують, ми зараз дізнаємося.

Як залучити аудиторію в Інстаграмі?

Розглянемо ефективні методи. Одні з них допоможуть набрати фоловерів в Інстаграмі безкоштовно, а для інших доведеться розщедритися.

Залучення фоловерів з особистих контактів

Насамперед займіться тими, хто є у списку контактів вашого телефону. Лякатися не варто. Нікого обдзвонювати та просити підписатися не потрібно. Передплатники "підтягуються" через внутрішній функціонал соцмережі. Робиться це так:

  • після створення облікового запису перейдіть в налаштування;
  • знайдіть розділ «Для підписок»;
  • знайдіть пункт "Контакти";
  • поставте позначку у графі «Підписатися на всіх».

Так ви надішліте запит про підписку своїм контактам, а вони підпишуться у відповідь.

Інші соціальні мережі

Просувати обліковий запис у Instagram ефективно за використання інших сторінок у соціальних мережах. Публікуйте активне посилання на свій новий профіль у Фейсбуці, ВК та на інших майданчиках.

Інші соціальні мережі

Тільки розміщуйте посилання в розділах, які призначені для цього. У Facebook це можна зробити в описі профілю. Також обліковий запис Інстаграма зі сторінкою в FB можна зв'язати. Особливо варто виконати таку процедуру тим, хто хоче користуватись усіма можливостями рекламного кабінету Facebook.

#хештеги

Це ще одне корисне рішення, тому що набрати фоловерівфоловерів в Інстаграм безкоштовно буде дуже просто. Користувачі люблять шукати інформацію про хештеги. Якщо вам є чим поділитися на тему, обов'язково їх проставляйте. До одного посту можна додати до 30 хештегів. Можете використовувати популярні та свої. Ось парочка ідей для складання хештегов:

  • місця чи події, де зроблено фотографії;
  • інтереси, якими ЦА може знайти профіль;
  • опис змісту знімка;
  • популярні теги конкурентів та їх фоловерів.

Деякі SMM-ники вважають, що для 1 публікації достатньо до 5 хештегів. Тут дивіться самі. Якщо профіль новий, можете використати спосіб на повну, щоб набрати своїх перших фоловерівфоловерів.

Хештеги

Геолокація

Позначте місця, де знаходиться цільова аудиторія. Це також дозволить привернути увагу потенційно зацікавлених людей та зробити їх своїми фоловерами. Особливо корисно застосовувати геолокацію тим, хто веде блог про подорожі.

Геолокація

Коментарі в Instagram

З'являйтесь під постами в акаунтах, де крутиться ваша цільова аудиторія. Це може бути навіть сторінка медійної особи. Вибирати потрібно акаунти з великою кількістю фоловерівфоловерів. Чим їх більше, тим вища ймовірність урвати собі шматочок фоловерів і отримати їх у свій профіль.

Але не пишіть будь-що. Це має бути коментар, що пробуджує у людини інтерес і спонукає її перейти у ваш аккаунт. Ось як тут.

Коментарі в Instagram

Коментарі в соціальних мережах, на форумах та сайтах

Не обминайте інші соцмережі та майданчики, де можна засвітитися. Діліться ідеями та думкою з цільовою аудиторією під роликами в YouTube, коментуйте пости ВКонтакте, у Фейсбуці, Твіттері - скрізь, де є люди зі схожими інтересами. Оскільки цих користувачів потрібно якось залучити до інстаграм-акаунту, ненав'язливо розміщуйте посилання на свій профіль або нікнейм. Бажано в міру, без спаму, інакше вас не сприймуть всерйоз.

Чати активності

Кілька років тому в системі ранжирування Instagram відбулися зміни. Наразі публікації у стрічці показуються не в хронологічній послідовності, а з урахуванням популярності та переглядів. Чим більше лайків і коментів, тим вищі шанси опинитися в топі та отримати море фоловерівфоловерів.

Звичайно, у випадку з новим акаунтом про топ можна лише мріяти. У такому разі варто скористатися чатами активності – своєрідними колабораціями блогерів для взаємного піару. Учасники відправляють сюди посилання на свої профілі та публікації для набору лайків та переглядів, а потім відповідають іншим тим самим.

Результат — підйом охоплення та отримання хороших позицій у стрічці новин. Чим не добрий секрет того, як залучити фоловерів до Інстаграму?

Залучайте натовпи підписників в Instagram!

Бажаєте збільшити свою аудиторію в Instagram? Наша ексклюзивна послуга допоможе вам залучити величезну кількість підписників із вашої цільової аудиторії. Заповніть форму прямо зараз і почніть розширювати свій бізнес у соціальних мережах!

Гейміфікація в Instagram: ігри в постах

Ще один простий спосіб залучити фоловерівфоловерів до Інстаграма — влаштувати захоплюючу гру. Так, дуже популярними є лайк-тайми, коли користувачі в коментарях під публікацією відзначаються, після чого лайкають попереднього коментатора. Це може тривати дуже довго.

Гейміфікація у Instagram

Інші цікаві ідеї для гейміфікації: тести, ребуси, загадки та інше. Якщо фантазія добре працює, придумати можна будь-що.

Розсилки

За наявності напрацьованої бази клієнтів не забудьте надіслати їм посилання на свій профіль. Можна налаштувати розсилку поштою, месенджерам.

Пам'ятайте, що вам потрібно набрати фоловерів в Інстаграмі, а не роздратувати людей своєю нав'язливістю. Не варто просто надсилати чисте посилання без нічого. Додайте до листа корисний чек-лист, керівництво, надайте бонус за передплату — будь-що.

Платна реклама в Інстаграмі

Дуже хороший і ефективний спосіб налаштовувати рекламні кампанії. В Інстаграмі все робиться безпосередньо на місці або через рекламний кабінет Facebook Ads Manager. Добре те, що є детальний таргетинг аудиторії. Можна задати кращу стать, вік, геолокацію, інтереси людей, яким показуватиметься оголошення. Це дозволить залучити потенційно зацікавлену аудиторію та досягти високої ефективності рекламної кампанії.

Запуск таргетованої реклами не є безкоштовним. Вам знадобиться бюджет на кампанію. Якщо плануєте звернутися до сторонніх фахівців, вартість реклами, що таргетується , також включатиме їх послуги.

Платна реклама в Інстаграмі

Реклама у блогерів

Необов'язково це мають бути зірки. Тим більше, у них ціни на рекламу дуже серйозні. Якщо немає великих коштів, можна знайти менш популярних блогерів і домовитися про згадку облікового запису. Тільки важливо зробити максимально природний пост у дусі нативної реклами. Таким публікаціям люди довіряють охочіше, тому з великою ймовірністю перейдуть у ваш обліковий запис і підпишуться.

Масфолловінг та маслайкінг

Виявляйте активність на сторінках потенційних фоловерівфоловерів: лайкайте публікації, пишіть коментарі, підписуйтесь. Багато з них дадуть відповідь тим же.

Вручну займатися масфолловінгом та маслайкінгом складно, тому що швидко набрати багато фоловерівфоловерів в Інстаграмі не вийде. Можна скористатися спеціальними сервісами.

Як набрати фоловерівфоловерів в Інстаграмі без накрутки?

Тепер розглянемо далеко не прості, проте ефективні способи збільшити кількість фоловерівфоловерів в Інстаграм. Їх використовують усі просунуті СММ-фахівці.

Створіть контент-план

Заздалегідь розплануйте пости, які публікуватимете. Потрібно визначитися з датами розміщення публікацій, змістом, фотографіями. Не забудьте вибрати відповідний тип контенту. Зазвичай при веденні облікових записів магазинів більше фігурують іміджеві, що продають пости. Якщо це профіль компанії, можна розбавити контент план інформаційними, розважальними публікаціями.

Загалом для збільшення числа фоловерівфоловерів потрібно добре залучати, тож не завадить якісний контент, що залучає. Намагайтеся знаходити такі теми, в яких немає конкурентів. Новизна завжди цікавіша.

Пишіть якісний та захоплюючий контент

На підставі готового контент-плану створюйте та публікуйте пости. Їхній розмір, tone of voice — справа ваша. Орієнтуйтесь на переваги цільової аудиторії та дивіться, які публікації їй заходять. Можете підглянути у конкурентів.

Публікуйте красиві, захоплюючі фото

Якісні знімки – основа Інстаграма. Хоча зараз багато відеоконтенту, фотографії все одно були і залишаються важливою частиною просування профілю. Додайте красиві та яскраві зображення. Вони мають впадати у вічі і запам'ятовуватися.

Більше фото людей

Користувачі Інстаграму люблять спостерігати за відомими особистостями та їхнім життям. Ось чому можна продумати прив'язку акаунту до знаменитостей - тобто публікувати їх фото. Реальність така, що люди набагато охочіше ставлять лайки на фотографії з відомими особистостями та просто гарними обличчями.

Використовуйте Stories

В історіях зараз настільки багато функцій та можливостей, що вони стають потужним інструментом залучення фоловерів. Публікуйте цікаві фото та картинки, додавайте відеоматеріали та короткі тексти. Такі, якими ви мотивуєте людину перейти у ваш обліковий запис і підписатися.

У Stories бажано публікувати 1-2 пости на день. Практика показує, що безліч публікацій не допоможе швидко просувати обліковий запис.

Ставте лайки та коментуйте фоловерівфоловерів

«Ставтеся до людей так, як хочеш, щоб вони ставилися до тебе». Цей принцип добре працює і в Інстаграмі. Заходьте на сторінки своїх фоловерівфоловерів, лайкайте їх, залишайте коментарі. Це приверне увагу інших людей до вашого профілю.

Фідбек: запитуйте

Відмінний прийом підвищення залученості аудиторії. Розміщуйте в постах запитання та залишайте заклики. Коли ви цікавитеся думкою своєї аудиторії, це викликає ще більшу залученість. Звідси закономірний ефект: більше коментарів, більше охоплення та більше фоловерівфоловерів.

Відповідайте на коментарі та повідомлення

Підтримуйте спілкування зі своєю аудиторією. Навіть зірки знаходять час на те, щоб відповісти на пару-трійку коментарів. Чим краще ви взаємодієте з читачами, тим більше вони вам довіряють.

У директ теж потрібно регулярно заглядати. Розбирайте повідомлення та відповідайте на них, особливо якщо обліковий запис призначений для комерційних цілей.

Аналізуйте конкурентів

Постійно моніторте схожі з вашим акаунти та вивчайте їхню стратегію просування. Отримані відомості допоможуть знайти сильні сторони та скористатися ними для залучення фоловерівфоловерів. У конкурентів може бути ваша цільова аудиторія, яку можна спробувати переманити.

Аналізуйте статистику

Обов'язково слідкуйте за показниками, щоб знати, наскільки успішними виявилися використані способи залучення фоловерівфоловерів. Намагайтеся наголошувати на найбільш ефективних, застосовувати їх частіше. Статистика допомагає також визначити типи привабливого для фоловерівфоловерів контенту, найкращий час публікацій. Все це разом піднімає охоплення профілю.

Як накрутити фоловерів в Інстаграмі?

Одразу скажемо: краще цього не робити. Живі люди купують, а боти – ні. Тим більше, ваш обліковий запис можуть заблокувати через накрутки, і всі зусилля, що раніше докладаються, будуть втрачені. Отже, якщо думаєте над тим, як отримати фоловерівфоловерів в Інстаграмі, то ідею з накруткою навіть не розглядайте.

Інструменти для просування та залучення фоловерів у Instagram

Не вдаватимемося в подробиці, і детально розбирати кожен сервіс. Перелічимо кілька тих, які стануть у нагоді в розкрутці акаунта:

  1. Combin Scheduler – додаток для створення відкладених постів. Абсолютно безкоштовне та просте у використанні.

    Інструменти для просування та залучення передплатників у Instagram

  2. Canva і Facetune — два популярні програми для оформлення публікацій. Дозволяють редагувати фото, створювати єдиний стиль стрічки, доводити до досконалості портретні знімки тощо.

    Canva та Facetune

  3. Display Purposes — безкоштовна пошукова система хештегів, яка допомагає у підборі ключових слів для постів.

    Display Purposes

  4. Chotam — це платформа для відстеження коментарів та інших активностей користувачів.

    Chotam

  5. Combin Growth — додаток, який допомагає таргетувати ЦА, збільшувати кількість фоловерівфоловерів, коментарів та лайків.

Зараз є чимало сервісів для роботи з профілями Інстаграму. Використовуйте будь-які, які допоможуть вам вирішити поставлені завдання.

На завершення

Знайти чарівний засіб щодо того, як збільшити фоловерівфоловерів у Instagram, не вдасться. Все одно потрібно приділяти акаунту увагу, готувати тексти, фото- та відеоматеріали, вигадувати цікаві ідеї. Зате старанна праця обов'язково дасть результат. Але навіть якщо ви не хочете займатися цим самі або просто не маєте часу, завжди можна заручитися допомогою фахівців. Досвідчені СММ-ники досконало знають, як створювати контент-план, оформляти профіль, писати тексти, працювати зі сториз. Це витратний, проте ефективний метод отримати багато фоловерівфоловерів в Інсті.

Як вам стаття?
4.1
Проголосувало: 53
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.