Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
13.07.2022

Розробка мобільного додатку для вантажоперевезень

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
13.07.2022
13.07.2022
5.0
6945
0

Мобільний додаток для вантажоперевезень та організації логістики оптимізує робочі процеси, автоматизує діяльність та скорочує витрати компанії. Запуск програми допомагає налагодити комунікацію з клієнтами, підвищити лояльність та розширити аудиторію. Впровадження нових технологій – це інвестиції у майбутнє транспортної та логістичної компанії.

мобільний додаток для транспорту – це вигідно та зручно

Мобільний додаток для транспорту – це вигідно та зручно

Додаток для відстеження транспорту, контролю вантажоперевезень, взаємодії з клієнтами та інші технології допомагають компанії розвиватися, рости та отримувати нових клієнтів.

Вирішується ряд завдань: підвищується рівень сервісу та обслуговування, контролюється робота водіїв, організовується ефективна логістика, налагоджується робота з документами та багато іншого. Завдяки додаткам для вантажоперевезень ведеться докладний облік, контролюється логістичний ланцюжок, витрати на перевезення та інші дані. Іншими словами, впровадження транспорту додатків створює максимальний комфорт і вигоди:

  • завдяки тонким налаштуванням користувач отримує певний рівень доступу, за рахунок чого можна створювати одну програму як для адміністраторів, так і для співробітників чи клієнтів;
  • клієнти на смартфоні отримують інформацію, яку раніше можна було отримати лише в офісі, наприклад, докладні розрахунки, особливості перевезень тощо;
  • на всіх етапах роботи покращується ефективність транспортної компанії;
  • клієнтська база значно розширюється, а лояльність клієнтів зростає, завдяки чому підвищується прибуток та імідж компанії;
  • випередження конкурентів з допомогою диджиталізації ніші;
  • запускаючи додаток, транспорт стає контрольованим, зменшується або повністю виключається можливість обману з боку водіїв, клієнтів, менеджерів, оскільки надається докладна інформація;
  • це потужний маркетинговий інструмент, що дозволяє в реальному часі оцінити потреби клієнтів, дізнатися про їхні переваги і підлаштувати діяльність під свою аудиторію.

особливості програми для транспортної галузі

Особливості програми для транспортної галузі

Реалізуючи ряд можливостей, ви отримуєте ефективний додаток вантажоперевезення або організації транспорту, який працює як для клієнтів, так і для водіїв та адміністраторів:

  • Планування маршруту. Логістика не тільки забезпечує ефективність та швидкість роботи, а й знижує витрати.
  • Онлайн бронювання. Для клієнтів зручна функція заздалегідь підібрати транспорт за критеріями, використовуючи систему фільтрації та розрахувати вартість перевезення.
  • Управління автопарком. Детальна інформація про автопарк, стан автомобілів, їх завантаженість та інші дані. Завдання зробити так, щоб керувати автопарком можна було і зі смартфона.
  • Відстеження розташування у реальному часі. Надає клієнтам докладні звіти про діяльність водіїв. Тепер унеможливлюється згорнути з маршруту, витратити більше палива або виконувати замовлення без відома компанії.
  • Оптимізація графіка доставки. Клієнтам важливо знати, коли прибуде їхній вантаж, навіть у непередбачених ситуаціях. Дані реального часу – це відмінний інструмент підвищення лояльності та комунікації з клієнтом. Для компанії оптимізація графіка доставки дозволяє покращити логістику та підвищити швидкість та ефективність роботи.
  • Панель Адміністратора. Дозволяє відстежувати замовлення, статуси, стежити за пересуванням автомобілів, формувати документи, організовувати оплату, зв'язуватися з водіями та виконувати багато інших завдань.
  • Панель клієнтів. Дозволяє бачити статус замовлення, бронювати, проводити оплату, бачити в реальному часі пересування транспорту, отримувати інформацію про водіїв та інші дані.
  • Панель водія. Дозволяє побудувати маршрут, брати завдання, отримувати доступ до документації, контролювати стан автомобіля, зв'язуватися з адміністрацією та виконувати багато інших функцій.

етапи розробки програми

Етапи розробки програми

Додаток для перевезення вантажів розробляється командою фахівців. Важливо впровадити необхідний функціонал, зробити додаток зрозумілим, доступним та швидким.

Оцінка

На цьому етапі ставляться завдання, обговорюється проект, визначається загальна концепція та необхідні роботи. Після цього фахівці надають комерційну пропозицію замовнику. Оцінюється цільова аудиторія, визначаються основні завдання, розробляється маркетингова стратегія.

Дизайн

Ідеї та нариси починають перетворюватися на чіткий план з поставленим технічним завданням для дизайнерів та програмістів. Дизайнер створює ескізи і перші прототипи, спираючись на досвід користувача (створюється UX/UI дизайн) і створюють мокапи, які потім затверджуються із замовником.

Розробка та тестування

Розробники втілюють прототипи у реальність. Час виконання роботи залежить від складності проекту, на що чекати ви дізнаєтеся ще на етапі оцінки. Після розробки тестувальники перевіряють наявність помилок, технічних несправностей та інших проблем. У разі виявлення вони тут же усуваються.

Реліз та пост-релізна підтримка

Після розробки додаток для вантажоперевезень запускається та розміщується на майданчиках. Далі команда фахівців надає підтримку, випускає оновлення, слідкує за відгуком клієнтів та вносить корективи. Завдяки підтримці після запуску забезпечується безперебійна робота програми.

Рекомендуємо почитати
Скільки коштує розробка мобільних додатків

На вартість розробки мобільного додатка впливають різні фактори, про які не завжди знають замовники.

Докладніше

Скільки коштує додаток для транспорту

Вартість розробки транспорту додатків залежить від безлічі факторів: типу коду (під одну операційну систему або кілька), кількості функцій, завдань і цілей. На етапі оцінки фахівці складають комерційну пропозицію, і ви зможете детально дізнатися про вартість. Попередню ціну можна дізнатися у наших консультантів, зателефонуйте нам та отримайте детальну інформацію.

Різниця розробки на різних платформах (Android, IOS)

На початкових етапах створення проекту розробки програми вам доведеться визначитися, під яку платформу ви хочете розробляти: iOS або Android. Цей вибір необхідно ґрунтуватись на особливостях вашої цільової аудиторії та точних статистичних даних.

Так, наприклад, якщо ви створюєте програму для водіїв своєї компанії, вам достатньо дізнатися, якими пристроями вони користуються, і вибір стане очевидним. Якщо ж ви хочете перетворити своє рішення на SaaS, необхідно вивчити переваги всієї цільової аудиторії і відштовхуватися від отриманих даних.

Нагадаємо також, що вибір між двома платформами вартий лише при розробці нативних додатків. Це доцільно, якщо переважна частина вашої аудиторії користується однією платформою. Але якщо розкид уподобань користувачів практично рівний, це свідчить про необхідність створення двох додатків - під кожну платформу.

Альтернативний варіант - розробка кросплатформового застосування: таке рішення створюється один раз, але при цьому успішно функціонує на обох платформах, що дозволяє заощадити гроші, час і вирішити дві проблеми відразу. Щоправда, є і мінус, можливості кросплатформових додатків можуть виявитися менш різноманітними, тому варто чітко розставити пріоритети при виборі рішення.

Дизайн програми для транспорту

дизайн програми для транспорту

Програми для транспорту мають досить складну структуру, тому дуже важливо, щоб їх дизайн був простим, інтуїтивно зрозумілим, але при цьому приємним для очей.

Удосталь інформації на одному екрані гарною ідеєю буде розділити його на кілька інших. Так користувач буде легше сприймати та засвоювати те, що ви хочете донести.

Дизайн програми створюється з урахуванням фірмового стилю компанії, щоб зберегти впізнаваність. Також важливо дотримуватися уніфікованого підходу та подбати про те, щоб усі сторінки дотримувалися одного стилю.

FAQ - або Часті питання

Які завдання вирішують мобільні програми у сфері транспортно-логістичних послуг?

Програма може вирішити такі завдання:

  • Контролювати маршрути перевезень.
  • Відстежувати кількість годин роботи водіїв.
  • Вести зручний облік наявності на складі.
  • Контролювати працівників у магазинах, на складах та інших місцях ланцюга постачання/продажу.
  • Підвищити безпеку транспорту та об'єктів.
  • Ефективно керувати фінансами.
  • Підвищувати зручність та ефективність комунікації.

А також багато інших завдань. Ви можете впровадити додаток всі функції, необхідні для контролю та управління вашим логістичним бізнесом. За допомогою програми також завжди можна перебувати на зв'язку зі своїми співробітниками або клієнтами. Якщо, наприклад, ви володієте службою доставки, програма стане найбільш зручним способом отримання замовлень. Замовити розробку такої програми можна у WEZOM.

Що таке програми для логістики?

Додаток для логістики - програмне рішення для смартфона, яке включатиме необхідні функції для налагодження ефективної роботи складу і системи перевезень.

Воно може вирішити такі завдання:

  • Підвищити ефективність комунікації.
  • Спростити систему ведення наявності/відсутності товарів на складі.
  • Вибирати найкращі маршрути для перевезень.
  • Контролювати ефективність працівників складу та водіїв.
  • Підвищити безпеку товарів та співробітників.

До додатків для логістики також можна віднести додатки, які дають змогу спілкуватися з клієнтами. Через них клієнти зможуть замовляти товари та залишати зворотний зв'язок.

Вартість розробки мобільного додатку для логістики

Як і на вартість розробки будь-якої мобільної програми, на ціну створення програмного рішення для логістики впливає:

  • Особливості функціоналу програми — те, які завдання має вирішувати.
  • платформа. Це може бути iOS, Android або кросплатформна програма.
  • Дизайн та кількість екранів, а також внутрішня логіка програми.
  • Дедлайн. Чим менше часу на розробку – тим дорожче.
  • Особливості роботи з даними та безпека. Яку аналітику ви хочете збирати та де плануєте зберігати дані користувачів?

Точну вартість розробки програми для логістики можна розрахувати, вже спираючись на реальний проект. Ця цифра буде унікальною для кожної програми.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 2
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.