Михайло
Михайло
Head of Mobile Department
18.03.2022

Розробка програми для криптовалют

Михайло
Михайло
Head of Mobile Department
18.03.2022
18.03.2022
5.0
2524
0

Зі зростанням популярності та поширення криптовалюти та пов'язаних з нею операцій, додатки, створені для здійснення цих самих операцій, також посіли своє місце на ринку. Їх стає все більше і більше, проте ще немає жодного досконалого рішення, яке перевершило б всі інші, а значить додатки для криптовалюти - це все ще перспективний ринок. Але важливо врахувати, що ці програми мають свої особливості та різні типи. Про це і поговоримо у нашій статті.

Як створити програму для операцій з криптовалютою

Як створити програму для операцій з криптовалютою

Мобільні програми для криптовалют, незалежно від їх типу, вимагають високого рівня безпеки та надійності, а тому їх розробка – це велика відповідальність. Саме тому ми рекомендуємо звертатися не просто до одиничних спеціалістів, а до великих компаній із великим досвідом, а головне – з цілою командою розробки. Адже в таких вузькоспеціалізованих, але при цьому великих додатках одна людина просто не може врахувати всі нюанси. Тому ваше завдання – знайти компанію-розробника, яка займеться вашим додатком для крипт.

Також перед створенням вам необхідно визначитися, під яку платформу ви хочете розробляти: чи буде ця програма для криптовалют під iOS або Android. Більш того, важливо визначитися з безліччю інших параметрів: призначення програми, її цільова аудиторія, тип (нативна, веб-додаток або гібридна) тощо.

І останнє, але не найменш важливе, це продумати функціонал програми, а також вимоги до його роботи та оформлення. Тільки з чітким розумінням та баченням майбутнього мобільного додатку для криптовалюту можна звертатися до розробників і розпочинати процес створення.

На що звертати увагу у додатку для криптовалюти

Як ми вже позначили, додатки для купівлі крипт мають свої особливості, які відрізняють цей вид додатків і ускладнюють процес його розробки. Якщо упустити якийсь нюанс, ви ризикуєте марно витратити всі зусилля та ресурси на розробку програми, і в результаті не виправдати очікування користувачів або, гірше за те, зазнати збитків через неактуальні дані або сплачувати штрафи через невідповідність законодавству. Давайте подивимося, на що потрібно звернути увагу, щоб ваш додаток виявився максимально успішним.

Дані реального часу

Дані реального часу

Актуальність даних є надзвичайно важливою для криптовалютних додатків. По-перше, зміни у вартості валюти, як і курси валют оновлюються чи не щомиті, і затримка в оновленні цієї інформації може призвести до відхилення проведення операції, грошових втрат та інших неприємних ситуацій, які вам, як власнику програми, доведеться вирішувати. По-друге, дані про проведення будь-яких транзакцій також повинні оброблятися практично моментально, щоб не виникало спірних ситуацій, наприклад, коли два користувача практично одночасно купили один і той же NFT.

Щоб уникнути подібних ризиків, необхідно налагодити систему обміну даними, а також їх обробки так, щоб жодних затримок у процесі не виникало і інформація в додатку завжди була в реальному часі.

Доступність у вашому регіоні

Криптовалюта все ще викликає суперечки у багатьох експертів, а тому так і не визнана в деяких країнах. Щоб переконатися, що ваш додаток буде легально, у нього буде зацікавлена аудиторія, а також вам не доведеться нести штрафи та збитки через місцеве законодавство, важливо правильно визначити регіон для впровадження додатку для купівлі та продажу криптовалюту. Для цього рекомендуємо ретельно вивчити відповідні закони всіх країн, в яких ви плануєте запускати свою програму. Якщо там є певні обмеження, які, проте, можливо врахувати, вам необхідно адаптувати під них ваш додаток, щоб він був максимально зручним і корисним для всіх сегментів вашої цільової аудиторії.

Коли ви впевнені, що створення криптовалютного додатка - це завдання, на якому сходяться ваші бажання і ваші можливості, настав час визначитися з типом самого додатка.

Тип мобільного додатка

Криптовалютні програми також мають свої підвиди, які дозволяють виділити більш вузький набір функціоналу для підвищення ефективності програми. У цій статті ми розглянемо три типи мобільних додатків для криптовалюти: гаманець, платформу агрегування статистики та програму для торгівлі криптовалютою. Кожна з них має свої цілі та особливості, які необхідно враховувати при розробці. Давайте розберемо їх докладніше.

Криптовалютний гаманець

Криптовалютний гаманець

Криптовалютний гаманець чимось нагадує звичайні електронні гаманці, такі як Google Pay або Apple Pay. Це таке програмне забезпечення, яке допомагає підтримувати доступ до всіх рахунків криптовалюти в одному місці. У ньому зберігаються всі необхідні паролі та дані, інформація про рух коштів на рахунку тощо. Такий додаток для крипт надає користувачам можливість здійснювати будь-які транзакції та обмін валют.

Дуже важливо дотримуватись високих стандартів безпеки, адже у вашому додатку зберігається доступ до всього стану ваших користувачів. Усі паролі повинні бути надійно захищені, вхід у додаток здійснюватиметься за допомогою відбитка пальця, ідентифікації по обличчю або двофакторної автентифікації – головне, щоб шанс злому скоротився до нуля. А використання цих додатків має бути максимально простим і зрозумілим, інтуїтивний інтерфейс забезпечить найкращий досвід користувача.

Платформа агрегування статистики

Ще один тип програм для криптовалюти – це платформи агрегування статистики. Цей тип програм відрізняється тим, що в ньому не здійснюються ніякі операції з валютою, але збирається інформація у вигляді зручних статистичних таблиць, графіків та діаграм. При цьому дані підтягуються з різних бірж, і для користувача важливо не тільки знати, звідки саме взято ту чи іншу інформацію, а й сортувати дані, отримуючи їх тільки з обраного джерела. Користувальницький досвід та дизайн інтерфейсу таких додатків – це їх серцевина. Дуже важливо, щоб користувачам було зручно і візуально зрозуміло все, що буде виведено їм на екран. Чим зрозумілішим і приємнішим буде реалізовано оформлення статистичних даних, тим більше шансів на успіх такого додатку. Необхідно також передбачити всі інструменти для аналізу статистики, які можуть використовувати ваші користувачі, а також продумати додаткові можливості - такі як стрічка новин, повідомлення з новинами або оновленнями, можливість писати статті або огляди.

Додаток для торгівлі криптовалютою

Останній тип - додатки для торгівлі криптовалютою. В основному, цей тип представлений різними біржами (традиційними та децентралізованими), а також однорангові майданчики. Актуальність даних для цього типу додатків є надзвичайно важливою. А також важливим є залучення великої кількості користувачів, щоб на біржі був постійний оборот і користувачі не сумнівалися в ліквідності. Це може виявитися непростим та дорогим завданням, але інакше ви не зможете отримати прибуток зі свого продукту.

Також важливо передбачити можливість купівлі та продажу максимальної кількості валют: ефіри, біткоїни, лайткоїни тощо. Чим більше різних варіацій їх поєднань, тим більше вибір у користувачів, а значить і вища їхня задоволеність. Інакше ви можете втратити частину аудиторії, яка бажає продати або купити ту валюту, яку не підтримує додаток. Але при цьому також не зважати на оборот, або, так звану ліквідність, адже якщо користувач не зможе вчасно продати або купити криптовалюту, він піде з негативним досвідом. При цьому ваш додаток має бути максимально безпечним та витримувати будь-які навантаження.

Щодо розробки, на відміну від попереднього типу додатків, де важливим був зовнішній вигляд, у торгових майданчиках для криптовалюти досить складна розробка серверної частини, що робить процес створення такого криптовалютного додатку тривалим і дорогим.

Вартість розробки програми для криптовалюти

Вартість розробки програми для криптовалюти

Вартість розробки додатків залежить насамперед від особливостей самого додатка:

який вид програми вам потрібен: нативний, гібридний або веб-додаток;
під яку платформу ви хочете розробляти: iOS, Android, Windows або, можливо, кросплатформна програма;
який тип програми для криптовалюти ви хочете створити: гаманець, платформу агрегування статистики або додаток для торгівлі криптовалютою;
який функціонал міститиме ваш додаток;
чи будуть зроблені інтеграції з іншими інструментами та ресурсами (наприклад, платформу агрегування статистики можна інтегрувати з різними біржами, щоб отримувати максимально актуальні дані);
які нефункціональні особливості програми (наприклад, для біржі криптовалюти важливі високі показники продуктивності, щоб програма витримувала велику кількість користувачів, даних та операцій).

Від кожного з вищезазначених пунктів залежить вартість розробки. Так, наприклад, розробити платформу агрегування статистики можна набагато менш ресурсом, ніж додаток для торгівлі криптою; розробити кілька нативних програм під кожну платформу буде довше і дорожче, ніж одна кросплатформна, хоча досвід користувачів буде кращим; і так далі. Ваш вибір по кожному з пунктів залежить від ваших цілей та побажань, а також, певною мірою від вашої цільової аудиторії.

Також на вартість будуть впливати інші параметри, які не залежать безпосередньо від вашої програми:

  • хто розробляє додаток: склад та досвід команди розробки безпосередньо зумовлюють результат та успіх майбутнього додатка, але також впливають і на вартість;
  • які етапи необхідно опрацювати: як відомо, розробка починається з дослідження, а закінчується релізом та технічною підтримкою, або не закінчується взагалі, продовжуючи вдосконалювати та оновлювати додаток, а це також певні фінансові витрати;
  • наскільки ви залучені в процес: як не дивно, участь замовника в процесі розробки здатна суттєво впливати на терміни та вартість, ви або сприятимете гладкому та швидкому перебігу справ, або затримуватимете команду та випуск свого додатку криптовалют.

Щоб дізнатися конкретну ціну саме вашого додатку для криптовалюти, зв'яжіться з нами будь-яким зручним для вас способом, ми уточнимо у вас усі деталі, від яких залежить вартість та максимально точно зорієнтуємо вас за ціною та термінами розробки. Ви також можете залишити заявку на сайті і отримати безкоштовну консультацію від нашого менеджера з усіх питань, що вас цікавлять щодо розробки в Wezom.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.