Олександр
Олександр
Head of Front-end department
16.03.2022

Як створити ТВ-додаток?

Олександр
Олександр
Head of Front-end department
16.03.2022
16.03.2022
2252
0

Що робити в карантин у вільний від роботи та навчання час? Звісно, дивитися телевізор! Але як поділити один телевізор між усіма членами сім'ї? Це не проблема. З появою програми для перегляду телеканалів домашні війни за пульт припиняються. Тепер ви розумієте, наскільки популярні ТВ-програми. Їм і присвятимо нашу статтю.

Розробка кросплатформної програми для TB

Розробка кросплатформної програми для TB

Програма ТВ онлайн охоплює максимально широку аудиторію, а значить визначитися з однією платформою для розробки практично неможливо. Відмінним рішенням у такій ситуації стає кросплатформова технологія.

Кросплатформні програми розробляються таким чином, що вони однаково добре функціонують як на iOS, так і на Android. При цьому вам не потрібно розробляти кілька окремих програм, так що ви заощаджуєте час і фінанси на створення вашого рішення. Більш того, кроссплатформенна розробка дозволяє охопити максимальну аудиторію, що гарантує вашому додатку максимально можливу кількість користувачів.

Тим не менш, розробити додаток для ТБ - не найпростіше завдання, оскільки функціонал цього рішення досить складний і великий, а до його дизайну також висунуто чимало вимог. Давайте розглянемо, що з себе представляє хороший додаток для онлайн ТВ.

Особливості дизайну та ключових функцій

Зовнішній вигляд кожного додатка має бути приємним і ненав'язливим, але при цьому сприяти досягненню основної бізнес-мети. Досвід користувача або UX дизайн також має бути максимально зручним та інтуїтивно зрозумілим. Користувачі давно вже не люблять витрачати час на те, щоб розібратися у додатку.

Крім того, функціонал вашого рішення також має бути досить широким, щоб ваша аудиторія знайшла в ньому все, що потрібно, і їй не довелося шукати додаткових інструментів для вирішення будь-яких завдань. Інакше є ризик, що ваші користувачі знайдуть інше рішення, яке поєднає всі необхідні інструменти, і більше до вас не повернуться.

Давайте докладніше розглянемо, чого саме очікують від ТВ додатки користувачі і які можливості мають найуспішніші і найпопулярніші рішення.

Орієнтація та розмір елементів

Орієнтація та розмір елементів

Орієнтація екрана в програмах для перегляду ТВ каналів є надзвичайно важливою. Тільки уявіть, ви лежите на дивані, дивіться улюблений серіал, хочете перевернутися з боку на бік, і зображення на екрані виявляється ногами. Неприємна ситуація. Щоб уникнути подібного, орієнтація має працювати чітко та миттєво, бажано з максимально плавним переходом і не викликаючи затримок у відтворенні відео.

Розташування елементів не повинно заважати користувачеві дивитися відео, але при цьому надавати максимально широкі можливості. Також варто врахувати, що найважливіші та значущі елементи мають бути виділені та легко помітні, тоді як додаткові чи несуттєві деталі можна зробити менш помітними.

Необхідно також розуміти, що у користувачів вже склалися певні асоціації з іконками та кнопками у додатках для перегляду ТБ каналів, і необхідно дотримуватися цих правил, щоб користувачам було зручно і не довелося заново вчити вже відомі символи та іконки.

Дистанційне управління

Дистанційне управління

Окрема категорія ТВ додатків - програми для дистанційного керування, які дозволяють використовувати ваш смартфон як пульт. Так, користувачі можуть переключити канал, знайти бажаний фільм або потрібну серію улюбленого серіалу.

Для реалізації цієї функції необхідно подбати про те, щоб інтернет тв додаток отримав доступ до можливостей пристрою, а також щоб телеекран мав певні можливості. Також важливо передбачити різні програми та телевізійні провайдери, адже підключення до них може здійснюватись по-різному.

Пошук та навігація

Головна функція програми для перегляду ТБ - це пошук. Користувачі можуть шукати все: канал, який би хотіли подивитися; фільм, який хтось порекомендував (і вони, можливо, навіть не знають, як він називається), улюблений серіал чи навіть музичний кліп.

Хорошою ідеєю передбачитиме пошук не лише за назвами, а й за певними критеріями. Так, наприклад, телеканали можна шукати за напрямом (спортивні, дитячі, документальні, новинні тощо) чи регіоном. Фільми та серіали можна шукати і сортувати за жанрами, роком випуску, країною, актором і так далі, тут все залежить тільки від вашої фантазії та бюджету.

Крім пошуку важливо передбачити зручну навігацію, щоб користувачі могли переглядати контент згрупований за певним параметром. Це спрощує пошук відповіді на вічне питання “що подивитись” та підвищує задоволеність ваших користувачів.

Дозвольте їм також виставляти та бачити рейтинги каналів, фільмів та інших одиниць контенту. Це допоможе підвищити залучення, а також дасть можливість користувачам вибирати якісніший відеоконтент. А якщо на вашому сайті буде передбачено ще й фільтр чи сортування за рейтингом, це лише покращить досвід користувачів.

Рекомендації щодо контенту

Підключіть штучний інтелект, який оброблятиме дані про запити, перегляди та оцінки ваших користувачів, щоб визначити їх смаки та пропонувати їм подібний відеоконтент, або те, що може їм сподобатися. Так ваш додаток для перегляду телевізійних каналів стане не просто інструментом, а й другом, який радить що подивитися.

Тестування на реальному пристрої

Для програми ТБ першочерговим критерієм якості є зручність, тому дуже важливо тестувати такі програми не тільки у віртуальному емульованому середовищі, а й на реальних пристроях. Так ви зможете наочно побачити, наскільки ваша програма приваблива, зручно, які функції легко знайти і використовувати, а які викликають труднощі, які елементи на екрані корисні, а які тільки заважають вашим користувачам, і головне - наскільки зручно, аргументовано і зрозуміло реалізована монетизація вашому ТБ додатку.

Використовуйте якнайбільше різноманітних пристроїв для тестування, це допоможе отримати максимально точні та достовірні результати. Коли ви самі побуваєте на місці своїх користувачів, ви багато чого зрозумієте про свою програму, і це, можливо, призведе до нових і неординарних рішень, які подарують вам лояльність ваших користувачів та суттєву конкурентну перевагу.

Особливості та вартість розробки

Головна особливість ТВ додатків – це необхідність десь брати відеоконтент. Це може бути покупка ліцензій на демонстрацію контенту з телеканалів, покупка фільмів у їхніх правовласників або створення власного контенту. У будь-якому випадку, кожен з варіантів має певну вартість та свої умови, тому необхідно бути готовим до юридичних та фінансових зусиль щодо організації контенту для вашого телевізійного додатку.

Будьте готові до того, що різні типи та групи контенту можуть мати певні географічні обмеження, і це необхідно передбачити у вашому додатку. Наприклад, деякі канали дозволяють демонструвати їхній контент тільки в певних країнах. Бувають інші обмеження, коли деякі країни забороняють показ певного контенту їхнім громадянам.

Щоб уникнути юридичної відповідальності, необхідно ретельно вивчити всі можливі нюанси та передбачити реалізацію всіх обмежень у вашому додатку. Всі ці нюанси також впливатимуть і на вартість розробки вашого додатку для ТБ програм.

Скільки коштує розробка ТВ додатку

Скільки коштує розробка ТВ додатку

Вартість розробки кожної програми варіюється і залежить від особливостей самої програми. Так ми розглянули безліч різних функцій і можливостей, які можуть мати місце у вашому додатку, але їх може і не бути. Що саме міститиме ваш додаток для тв - вирішувати тільки вам. Погляньмо, як від цього залежить вартість розробки.

Реалізація кожної функції потребує певних технологій, часу та зусиль розробників. Ці показники відрізнятимуться кожної окремої технології. Але в будь-якому випадку вам необхідно платити за час, який команда розробки витратить на ваш інтернет-тв додаток.

Вартість години роботи розробників залежить від технології (різні мови програмування стоять по-різному), від досвіду самого розробника (для реалізації деякого функціоналу можуть знадобитися розробники вищого рівня, а також рівень фахівця впливає на швидкість роботи), а також від країни, в якій ви замовляєте розробку (наприклад, філіппінські розробники можуть коштувати в десятки разів дешевше за американські, але думаючи про ціну не забувайте враховувати якість).

Наприклад, вартість вашого проекту неможливо визначити без чітких даних та інформації про нього. Але ви можете зв'язатися з нами будь-яким зручним для вас способом і розповісти нам деталі про майбутню програму ТБ. Тоді наш менеджер зможе зорієнтувати вас на вартість такого рішення. Наші консультації безкоштовні, крім того, крім інформації про наші послуги, несуть й іншу користь. Зокрема, ми завжди підказуємо нашим клієнтам варіанти рішень, які можуть допомогти їм досягти бізнес-цілей, але не були спочатку передбачені. Залиште заявку на сайті і ми допоможемо вам створити вашу кращу програму.

Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.