Михайло
Михайло
Head of Mobile Department
23.12.2021

Як зробити програму для обміну повідомленнями?

Михайло
Михайло
Head of Mobile Department
23.12.2021
23.12.2021
1.0
4771
0

Уявити сучасну людину без месенджера досить складно. Листування у додатках дозволило не тільки увійти в нову еру спілкування, а й покращити бізнес-процеси. Адже подібні програми активно використовуються у діловому середовищі: для спілкування з клієнтами, партнерами, усередині компанії. Давайте розберемо, як створити месенджер, навіщо він потрібен, які ключові функції та як отримати максимальну вигоду від власної програми.

У WhatsApp 2 млрд користувачів, Telegram використовують більше 200 млн осіб, а навряд чи відомий вам Hike, який популярний в Індії, має 40 млн активних користувачів. А ще є тисячі невеликих програм для спілкування, що використовуються всередині компаній. Обмін повідомленнями за допомогою смартфона зручний, швидкий, зрозумілий та доступний.

Створення свого месенджера – це можливість отримати унікальний інструмент, який виконує всі завдання компанії для комунікації як усередині бізнесу, так і з партнерами, клієнтами та цільовою аудиторією. Крім того, цей інструмент можна монетизувати та отримувати додатковий дохід.

Ключові функції

скільки коштує створити месенджер

Програма для створення листування може мати унікальний дизайн, незвичайний функціонал, але базовий набір функцій є обов'язковим. В іншому випадку програма не зможе виконувати свої ключові завдання. Кожна розробка вимагає часу та вкладень, тому дуже важко відразу сказати, скільки коштує створити месенджер. Все залежить від вимог та можливостей. Але серед багатьох інструментів усередині програми є ключові функції.

Авторизація

Щоб користувач міг відправити повідомлення, і одержувач зрозумів, від кого воно надійшло, необхідно авторизуватися. При цьому сам процес авторизації має зводитися до мінімуму дій. В ідеалі – 1-3 кліки. Для цього можна інтегрувати вхід за допомогою соціальних мереж або створити швидку реєстрацію за допомогою номера мобільного телефону.

Після входу та створення власного облікового запису, користувач повинен отримати доступ до особистого кабінету. Кількість налаштувань обмежується фантазією, але серед обов'язкових полів ім'я, фото, опис профілю. Інші інструменти як можливість приховувати номер, ставити статус та інші – периферійні.

Доступ до контактів

Для створення листування потрібні контакти. Найпростіший спосіб їх додати – синхронізувати програму з телефонною книгою. Також має бути реалізована функція пошуку та ручного введення даних.

Обмін повідомленнями

Ключова функція – обмін повідомленнями. Щоб організувати роботу чатів, необхідно створити різні елементи, включаючи приватні, групові чати, кнопки надсилання повідомлень, можливість редагування, видалення. Також важливо розуміти статус повідомлення, чи воно доставлене користувачеві, переглянуто, видалено, відредаговано. Необхідно зберігати історію листування, реалізувати пошук по чату, щоб клієнт міг знайти необхідні дані.

В ідеалі розроблятиме кросплатформовий месенджер, який працюватиме на пристроях різного типу. Тоді ви можете бути впевнені, що користувач відкриє повідомлення навіть якщо ви відправили зі смартфона, а він увійшов з комп'ютера.

Створюємо Mobile рішення із гарантією!

Допомагаємо оптимізувати процеси, підвищити продуктивність та вийти на новий рівень

Обмін файлами

Важлива функція – обмін файлами. Можна надсилати смішні картинки, а можна використовувати інструмент для обміну документацією та важливими робочими файлами. Чим більше можливостей – тим краще. Звичайно, варто обмежувати обсяг файлу, що пересилається, щоб користувачі не завантажували сервера, передаючи сезони серіалів. Але якщо ви вирішили створити месенджер, надайте клієнтам можливість прикріплювати фото, відео, документи, аудіо та інші файли.

Ще важливим буде інструмент пошуку файлів. Тому що багато користувачів використовують месенджери як своєрідну хмару. Напевно, ви теж шукали в листуванні посилання, фото паспорта або фото банківської картки, колись відправленої другові.

Push-сповіщення

Ще одна ключова функція – повідомлення. Уявіть, що ви залишилися вдома і не з'явилися до офісу. Як часто вам доведеться перевіряти телефон, щоб переконатися, що все гаразд? Чи не краще просто чекати на повідомлення? Ми боїмося пропустити щось важливе. Кожен користувач повинен отримувати моментально повідомлення, якщо його відправили. Неважливо, хочете ви створити месенджер для андроїд, айфона або це буде кросплатформна програма, повідомлення повинні бути.

Захист даних

Особливу увагу варто приділяти захисту даних. Ваші клієнти повинні бути впевнені, що листування залишається конфіденційним. Необхідно використовувати ключі шифрування, дані зберігати на серверах, які належать компанії, що розробила програму, а передача повідомлень обов'язково має відбуватися з використанням різних протоколів зв'язку.

Технології безпеки даних дозволяють захистити користувачів від злому облікового запису, забезпечують дотримання таємниці листування та дають гарантію того, що їхні особисті дані, файли, повідомлення та інша інформація будуть під захистом. У компанії Wezom ми приділяємо особливу увагу системам безпеки. Під час усієї розробки проводиться тестування та визначаються вразливі місця. У результаті ви отримуєте якісний надійний продукт, захищений сучасними системами безпеки.

Дзвінки

Якщо ви хочете створити месенджер, який буде популярним, реалізуйте додаткові інструменти. Дзвінки не є обов'язковим функціоналом, але рекомендується додавати таку функцію. Використовуйте можливості смартфона максимально та додайте голосові та відео дзвінки. Також рекомендується додати функціонал обміну голосовими повідомленнями та відео.

Дзвінки роблять з месенджера універсальний додаток. Це можливість швидко зв'язатися зі співробітниками, клієнтами та обговорити важливі питання. Тим більше у період переходу на віддалену роботу.

Чат-боти

Автоматичні повідомлення значно спрощують комунікацію з клієнтами, розвантажують роботу менеджера і дозволяють швидко налагодити спілкування з партнерами, користувачами. Чат-боти впроваджуються у бізнес-додатки. Наприклад, можна заздалегідь підготувати відповіді на питання, що часто задаються, і інструктувати клієнтів. Робот моментально відповідає, а якщо він не сподобається користувачеві, або не зможе знайти відповідь на запитання у своїй базі, відправить запит реальному менеджеру.

Як створити свій месенджер, який принесе прибуток?

Створення свого месенджера

Створення свого месенджера буде вигідно великим компаніям, які дбають про безпеку даних та впроваджують власні інструменти комунікації. З огляду на вартість розробки такий інструмент для малого бізнесу може виявитися просто незатребуваним і дорогим. Але суть у тому, що сам месенджер може стати джерелом прибутку. Цей інструмент можна монетизувати.

І тому використовуються різні стратегії. Ви можете застосувати такі рекомендації:

  • Додайте рекламу в додаток , це робиться шляхом інтеграції з рекламними послугами. Наприклад, при вході до програми буде відображатися коротка реклама. Або згори буде додаткова рекламна панель.
  • Інструменти переадресації дзвінків . Кросплатформовий месенджер можна використовувати як посередник між мобільними операторами. При дзвінках з-за кордону, що часто практикується у бізнес-сегменті, технологія дозволяє використовувати програму для зв'язку.
  • Колаборація з брендами та нативне їх просування . Наприклад, за допомогою стікерів, рекламних повідомлень користувачам, проведення рекламних кампаній.
  • Інструменти донатів . Пожертви від користувачів активно використовуються для монетизації. Телеграм чудово існує за таким принципом.
  • Розширені можливості . Сам месенджер може бути безкоштовним, але додаткові, розширені функції набувають окремо, наприклад, за підпискою або завдяки разовому платежу. Для групових чатів може бути обмеження кількості учасників або за часом дзвінка. Демонстрація екрана або інструменти створення презентацій можуть придбати окремо користувачі.

Це лише невеликий перелік способів монетизації власної програми. Навіть якщо ви хочете створити месенджер виключно для внутрішніх процесів компанії, ніхто не заважає підключити рекламу додаткового заробітку.

Як знайти надійного розробника?

створити месенджер

Створення свого месенджера має на увазі комплексну розробку. Все починається з ідеї, яка поступово перетворюється на продукт. Залишається тільки знайти фахівців, які зможуть втілити всі задуми в реальність і створити месенджер, що відповідає потребам компанії.

Вам буде потрібна команда розробників, які створять проект, дизайн, прототип, напишуть код, зроблять всі налаштування, інтегрують сторонні програми, протестують працездатність. Наймати фрілансерів буде важко, тому що доведеться контролювати кожного співробітника окремо, а їхній взаємозв'язок буде практично неможливим. Найкраще рішення – професійна команда. Ось кілька порад, які допоможуть підібрати надійного розробника:

  • вивчіть інформацію про компанію, дізнайтеся, як довго вона працює, які документи і який у неї рейтинг;
  • вивчіть відгуки про роботу, обов'язково перегляньте, які проекти вже реалізовані цією компанією та хто серед клієнтів;
  • зберіть дані про цінності компанії, як вона позиціонує себе, що представники говорять про себе;
  • подивіться, з яким стеком технологій працює команда, чим більше інструментів, тим краще, тому що можна буде підібрати найзручніший спосіб розробки;
  • важливо, щоб компанія надавала комплекс послуг та могла зробити проект «під ключ»;
  • вивчіть ціни, вони не повинні бути маленькими, тому що серйозна розробка вимагає часу та хороших фахівців, тому якщо не хочете переробляти, беріть одразу досвідчену команду.

Створення свого месенджера є відповідальним процесом. Потрібно чітко розуміти цілі, сформулювати завдання, заздалегідь продумати, як надалі додаток масштабуватиметься, монетизуватиметься, впроваджуватиметься на виробництво. У Wezom ми практикуємо комплексний підхід, приходьте до нас на консультацію і обговоримо деталі.

Скільки коштує створити додаток-месенджер?

Рекомендуємо почитати
Скільки коштує розробка мобільних додатків

На вартість розробки мобільного додатка впливають різні фактори, про які не завжди знають замовники.

Докладніше

Одне з головних питань: скільки коштує створити месенджер? Відповісти відразу на нього неможливо, тому що розробка залежить від багатьох факторів. Які функції будуть реалізовуватися, яке передбачається навантаження, який необхідний рівень безпеки, скільки інтегруватиметься сервісів? Це лише мізерна частина питань, на які належить відповісти, перш ніж зрозуміти, скільки коштує створити месенджер.

Після консультації ми зрозуміємо, які завдання стоять і що потрібно для реалізації проекту. Орієнтовно, на аналітику потрібно 1-2 тижні, на складання проекту та прототипу піде ще близько 2-3 тижнів. Далі розпочнеться технічна розробка. Приблизно місяць знадобиться створення дизайну, далі програмісти будуть писати код і робити інтерфейс. Це займає 3-4 місяці в середньому, але іноді набагато довше, залежно від складності та кількості функцій.

У ході розробки постійно проводиться тестування. Додатково потрібно оплачувати послуги проект менеджера, який все контролює та відповідає за правильність реалізації проекту. Ми пропонуємо зателефонувати нам у компанію Wezom, щоб обговорити ваші завдання та зрозуміти, скільки потрібно спеціалістів та в які терміни можливо створити продукт. Також ми можемо приблизно сказати, скільки коштує створити месенджер. Орієнтовно, ціна на розробку від 20000 $. Детальніше ми зможемо порахувати тільки після розуміння завдання.

Висновки

Кросплатформовий месенджер

Створення свого месенджера – чудове рішення для бізнесу. Це інструмент із високим ступенем безпеки, що відповідає потребам компанії. Впроваджуються лише необхідні функції, є можливість масштабування, можна реалізувати будь-яку задумку.

Власна програма легко монетизувати. Дизайн розробляється спеціально під стиль компанії. Кросплатформовий месенджер можна використовувати на будь-яких операційних системах. Напишіть або зателефонуйте нам, і ми обговоримо деталі, відповімо на запитання та допоможемо розробити план впровадження персонального інструменту для листування у бізнес.

Як вам стаття?
1.0
Проголосувало: 4
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.