Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
25.09.2021

Що таке система керування двором для логістики?

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
25.09.2021
25.09.2021
5.0
3236
0

Допустимо, у вас є великий склад і ви автоматизували процеси відвантаження та перевезень, впровадивши на своєму підприємстві TMS та WMS. У такому разі ви повинні були помітити, що між цими системами має бути важлива сполучна ланка. Так, це система управління двором – YMS. Цей інструмент дозволяє правильно організувати та автоматизувати процес керування транспортом на території вашого складу.

Сучасні проблеми керування двором

Сучасні проблеми керування двором

У кожної організації свої завдання та процеси, а значить і їхня організація відрізняється.

Тим не менш, є низка проблем, з якими стикається більшість:

  1. Немає повного розуміння доступності траків. Коли ви не знаєте, який транспорт вільний і де він знаходиться, доводиться робити безліч непотрібних рухів, витрачати зайві ресурси.
  2. Немає контролю відвантажень. Коли немає розуміння, який транспорт і коли прибуде для навантаження чи вивантаження, ви не зможете грамотно використовувати ресурси двору, що також призводить до неефективності та підвищення витрат за рахунок простою транспорту.
  3. Немає єдиної системи. Коли керування транспортом та складом ведуться з різних платформ, які навіть не синхронізовані між собою, контролювати ефективність процесів дуже складно. Без інформації про процеси в реальному часі вам буде важко раціонально розподіляти час та робочу силу. Витрати зростатимуть, а клієнти страждатимуть від очікування та затримок.
  4. Немає безпеки. Коли ви не розумієте роботу дворових ділянок, ви не можете контролювати дотримання всіх правил та вимог щодо його роботи. Це може мати далекосяжні наслідки – штрафи, збитки і навіть травми у співробітників.

Функціональність системи

Функціональність системи

Функції софту для управління двором (YMS) залежать тільки від потреб та особливостей вашого бізнесу. Індивідуально розроблене ПЗ завжди справляється краще, адже воно призначене для вирішення саме ваших завдань. Загалом, всі рішення для управління двором складаються з певних модулів.

Портал доставки

Цей елемент дозволяє безпосередньо керувати транспортом та підтримувати зв'язок з водіями. Завдяки ньому ви завжди знаєте, які транспортні засоби готові до відвантаження. Він також дає зрозуміти, що логістика страждає на дефіцит транспорту. Водії автоматично отримують повідомлення про майбутні рейси, зміни, транспорт і вантаж, з яким доведеться працювати. Система допомагає швидко переформовувати рейси при терміновому дозамовленні та зміні графіків. Весь транспорт біля двору відстежуються і перебуває під постійним контролем.

Контроль відвантаження

Одна з можливостей рішення для управління двором – управління та контроль над кожним циклом відвантаження. Ви завжди знаєте, чи прибув транспорт на місце, скільки часу пішло на навантаження, чи всі документи видані і коли вантаж відправився до пункту призначення. Цей інструмент дозволяє відстежувати ефективність роботи працівників складу.

Електронна карта поставок

Коли на склад надходять товари чи матеріали, важливо належним чином організувати їх прийом та контроль. Так, ви можете контролювати весь транспорт, який в'їжджає на територію двору, пропуски водіїв, вантаж та його якість, документацію та інше. Ви зможете зручно організовувати розвантаження, орієнтуючи водіїв на вільні доки.

Ключові переваги системи керування двором (YMS)

Ключові переваги системи керування двором YMS

Автоматизація завжди має безліч переваг: збільшення ефективності, скорочення ризиків і витрат, потенційне збільшення прибутку. Але якщо говорити безпосередньо про управління двором, то система YMS допоможе:

  • Збільшити видимість та контроль . Ви завжди в реальному часі знаєте актуальну інформацію про залишки на складі, про транспорт та його доступність, а також про всі процеси на підприємстві;
  • Поліпшити процеси . Зробити будь-які дії більш організованими та прозорими, щоб підвищити ефективність працівників, інвентарю, транспорту, території;
  • Аналізувати процеси . Крім контролю, ви завжди отримуєте актуальні дані, які допомагають зрозуміти які процеси проходять "на ура", а які часи оптимізувати;
  • Підвищити швидкість . Автоматичні засоби справляються з повторюваними та рутинними завданнями швидше та ефективніше людини.
  • Зміцнити безпеку . Ви завжди зможете контролювати кожну вантажівку та кожного водія, що в'їжджає на територію вашого складу, а також документи на всі вантажі.
  • Скоротити необхідність ручних перевірок . Вам більше не доведеться відправляти співробітників здійснювати обхід усієї території, щоб дізнатися про стан та розташування транспорту;
  • Створити єдину екосистему . Застосовуючи різні рішення для логістики, ви можете глибше оптимізувати і діджиталізувати свій бізнес. Система управління двором – важлива частина повноцінного цифрового середовища компанії.
Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.