Василій
Василій
IT Sales Manager
09.02.2023

10 найкращих серверів Discord для веб-розробників

Василій
Василій
IT Sales Manager
09.02.2023
09.02.2023
2.8
9852
0

Discord – це месенджер, який спочатку замислювався як додаткова платформа для спілкування серед стримерів та гравців у комп'ютерні ігри. Але його популярність почала швидко зростати, й Дискорд став притулком для різноманітних спільнот. Поєднуючись за інтересами, користувачі можуть ділитися думками, проводити дискусії, вирішувати свої завдання. Ми підібрали 10 Discord серверів, які можуть бути цікавими для веб-розробників.

Чому веб-робробники сидять у Discord 

Це зручна платформа для швидкого обміну інформацією. Раніше розробники користувалися форумами. Хоча часто там і можна було відшукати відповідь на своє питання, але модерація та тривалі ланцюжки обговорень робили пошук відповіді надто затягнутим.

Discord дозволяє обмінюватися інформацією максимально швидко, а головне, всі учасники можуть бути корисними. Ви можете не лише писати, але й промовляти голосом, записувати відео та виходити у прямий ефір. Це дає можливість швидко отримувати відповіді на запитання.

Крім того, у Дискорді реалізована зручна система ієрархії, що дозволяє структурувати інформацію та фактично створювати базу знань. Тому веб-розробники об'єднуються в ком'юніті. Вони невеликі, але, як правило, всі учасники активні та включаються до діалогів. Розгляньмо добірку цікавих Discord-серверів для веб-розробників та програмістів.

10 Discord серверів, до яких варто долучитися розробнику

Це не ТОП-серверів й не рейтинг. Це добірка, яка може виявитися для вас корисною. Ми підібрали сервери з високою активністю та достатньою кількістю учасників. Подивіться їх та підберіть собі декілька Дискорд серверів, які будуть корисними веб-розробнику.

Gamedev League

Це англомовний сервер з великим та активним онлайном геймдев-розробників, а також усіх, хто мріє випробувати себе у геймдеві. Як правило, у мережі постійно близько 2000 учасників. Відповіді та пропозиції стосовно свого питання можна отримати дуже швидко.

Тут досить суворі правила, з якими обов'язково потрібно ознайомитися. Спілкування відбувається англійською, але для веб-розробника це не має бути перешкодою. Крім іншого, це можливість прокачати свою технічну англійську.

Крім цінних порад, історій із життя, рекомендацій та обміну досвідом, на цьому сервері досить багато вакансій. Рекрутери та роботодавці вже роздивилися у Дискорді потенціал й шукають там програмістів. Тому якщо ви шукаєте підробіток, фриланс, або хочете змінити місце роботи, тоді до справи.

IT_Souls

Це досить молодий сервер, створений в Україні. Він підходить для розробників-початківців, в ком'юніті є досвідчені програмісти, які діляться своїм особистим досвідом та допомагають розв'язати технічні проблеми.

Сервер має досить зручну навігацію. Меню розподілено за мовами програмування, вам не доведеться гортати годинами одну стрічку, щоб знайти пост за своєю темою. Обирайте ту мову програмування, з якою працюєте, та заходьте до окремого чату. Система ролей дозволяє розподілити ком'юніті та зробити присутність на сервері зручною для всіх. 

У цьому Discord каналі підтримується дружня та адекватна атмосфера. Правила досить прості, але зобов'язують дотримуватися їх, щоб спільнота  розвивалася та приносила всім користь. 

PTCH.BZ / Пташиний базар

Це Discord канал з пристойним онлайном, як правило, 300-400 осіб. Сервер об'єднує людей зі сфери IT. Причому не лише веб-розробників, але й дизайнерів, художників, музикантів. Усі, хто працює в діджитал середовищі, можуть знайти для себе тут багато корисного. 

Адміністрація чату нерідко проводить воркшопи та онлайн заходи, тому вам буде цікаво дізнатися багато нового як у своїй сфері, так і у суміжних. Якщо ви маєте чим поділитися, спільнота із задоволенням прийме вас.

Крім активного чату, Discord канал для веб-розробників містить велику базу вакансій. Тут присутні лонгріди, гайди, статті, різні дайджести та добірки цінних матеріалів. Ви можете додавати своє портфоліо, ділитися досвідом та переймати досвід в інших. Канал розділений за напрямками, кожен має свого куратора, який допомагає та забезпечує зворотний зв'язок. Навігація проста, зрозуміла, спільнота дружня. Система верифікації та репутації дозволила створити адекватне ком'юніті без хейту та агресії.

Passion for coding

Досить активна Discord спільнота, в якій обговорюються роботи на фрилансі, новини, ресурси, технології та тренди у світі IT. Багато гумору, невимушена легка атмосфера, де можна з користю провести час.

Канал призначений для обговорення будь-яких питань щодо розробки чи технологій. Спільнота любить активних користувачів, тому якщо ви знаєте, чим поділитися, хочете спілкуватися на тему розробки з такими ж зацікавленими людьми, можете сміливо приєднуватися.

Game Spawn

Сервер для програмістів, які працюють з різними мовами. Зокрема, для себе багато корисної інформації знайдуть веб-розробники, які використовують 

  • C#

  • Java

  • JavaScript

  • Python

Тут розробники діляться своїм портфоліо, отримують фідбек, рекомендації та поради. Замовники часто викладають вакансії або звертаються за послугами. Тому заходьте до ком'юніті та спілкуйтеся з іншими розробниками.

TechAvenue | Markella's

Це сервер Discord про технології, розробку, програмування та інновації у світі IT. Але ви можете спілкуватись абсолютно на будь-які теми. Крім того, можна вести особистий щоденник. Надайте доступ іншим або залиште його лише для себе.

Сервер для веб-розробників спочатку здається надто офіційним. Але варто пробути там певний час, і будьте впевнені, що ви відчуєте себе на вечірці розробників, які можуть й спірних тем торкнутися, й музику включити, й обговорити індусів з їх підходом до розробки.

Programming | Python

Це сервер Дискорд для розробників, які програмують на Python. Попри те, що він вузькоспеціалізований, ком'юніті досить велике та активне. Тут ви можете не лише отримати відповіді на свої запитання, але й прокачати свої знання. 

Сервер підходить як для новачків, які тільки збираються почати програмувати, так і для досвідчених кодерів. Для новачків зібрано багато корисної інформації, відеолекції, уроки Python. Ви без проблем опануєте основи. Досвідчені програмісти зможуть вирішувати складніші дилеми, проводити дискусії та розширювати свої знання ще більше. Все це зі специфічним гумором, реальними кейсами та історіями з життя.

Рекомендуємо почитати
Вирішуєте між PHP та Python? Дізнайтеся, що обрати!

Порівняння для вибору найкращої технології. Дізнайтеся більше у нашій статті.

Детальніше

Coders Community 2.0

Якщо ви хочете проводити час з людьми, з якими можна поговорити про програмування, подивитися меми про айтішників, почитати корисні статті, лонгріди – можете сміливо заходити на цей сервер. Це велика спільнота програмістів та веб-розробників, дизайнерів та всіх, хто крутиться у світі IT. 

Існує багато каналів, розподілених за різними мовами програмування, не потрібно довго шукати інформацію - йдіть у канал, який вас цікавить. Багато статей та корисного контенту, спільнота активна, але й від вас чекатимуть, що ви поділитеся цінними знаннями та особистим досвідом. Можна викладати відкритий код. Сервер активний щодня, адміністратори проводять заходи, змагання, створюючи лампове живе ком'юніті. Цей Discord канал сподобається багатьом.

Flame 

На цьому сервері Discord з програмування ви знайдете досить великий онлайн, а сама спільнота активна й досить стара. Ви можете просто спілкуватися або попросити про допомогу - швидше за все вам допоможуть. Можна скинути частину коду, і вам допоможуть виявити помилку або покращити його. Сервер оформлений у цікавому стилі, фішкою є наявність власного робота. 

HellCord

Створена розробниками для розробників. Це досить доросла спільнота, де програмісти спілкуються на вузькоспеціалізовані технічні теми. Якщо ви лише почали опановувати специфіку веб-розробки, то на цьому сервері вам буде важко. Але щойно ви прокачаєте скіли, підростете у професійному плані, зможете вливатися до цієї експертної спільноти.

Тут допомагають вирішувати складні завдання, діляться особистим досвідом, передають “таємні знання”. Це місце, де програмісту буде комфортно в оточенні тих, хто його розуміє.

Висновок

Сервери Дискорд для веб-розробників – це місця, де можна цікаво та з користю провести час, отримати допомогу чи комусь допомогти. Програмісти – це велика ком'юніті, яка може створювати неймовірні речі. У нашому списку ми згадали лише кілька великих серверів для девелоперів, насправді їх набагато більше. Обирайте для себе цікаві спільноти та використовуйте Discord для свого розвитку та зростання.

Василій
Про автора
Василій
IT Sales Manager
Досвід роботи 6 років
Експерт з IT-продуктів у галузі логістики та девелопменту, допомагає потенційним клієнтам WEZOM підбирати оптимальні платформи і технології для вирішення завдань бізнесу.
Більше статей від автора
Як вам стаття?
2.8
Проголосувало: 6
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.