Василій
Василій
IT Sales Manager
15.09.2023

Як працюють далекобійні автоперевезення у США?

Василій
Василій
IT Sales Manager
15.09.2023
15.09.2023
3.0
1236
11 хвилин
0

Вантажні перевезення великої дальності (long-haul trucking) – це надзвичайна складна галузь. Аби здобути глибоке розуміння цього типу транспортних послуг, варто розібратися, з чого вони складаються, який мають алгоритм роботи. Далекобійні, або магістральні перевезення вантажів є важливою частиною транспортного бізнесу. І якщо ви цікавитесь ними, вам варто знати усі її аспекти. 

Такий сервіс як далекобійні транспортні перевезення потребує ретельного планування, чималих зусиль та інвестицій. Однак це унікальний різновид транспортних послуг, що дозволяє вам ефективно перевозити великі обсяги вантажу на величезні відстані. Йдеться про нелегку роботу, але вона може бути дуже ефективною та надавати водіям суттєві переваги. 

В цій статті ми розглянемо галузь магістральних вантажних перевезень у США, адже вони багато в чому не схожі на звичні нам вантажні перевезення по Україні. Дізнаємось, які переваги має галузь, які виклики вона ставить перед фахівцями. Ви зможете познайомитись з цією  сферою перевезень у подробицях, дізнатися про середню зарплатню далекобійників у США та доступні їм бонуси. 

Що таке далекобійні перевезення?

Загалом, далекобійними перевезеннями в США називають різновид автоперевезень на великі дистанції, які здійснюються за допомогою комерційних вантажівок. Зазвичай йдеться про відстань у 250+ миль, а вантажі набагато важчі, ніж у перевезеннях на короткі відстані. У Сполучених Штатах для такого автотранспортування використовують терміни Long-haul або over-the-road (OTR). До труднощів здійснення таких рейсів входить необхідність ретельно розглядати юридичні питання, що стосуються обережного поводження з вантажем. 

Далекобійні перевезення можуть бути вкрай складними та виснажливими, тож водії мають бути готовими до цього. Важко знайти інші види перевезень, які можуть покрити тисячі миль на рік. На додачу, водії мають перетинати кордони різних штатів, а іноді й кордони країни, везти товари до Мексики. Ясна річ, до такої роботи готові не усі, але вона має власні переваги. Надалі ми розкажемо вам про деякі з них. 

Далекобійні перевезення та короткомагістральні перевезення: в чому різниця

Короткомагістральні перевезення здебільшого відсилають до знайомих локацій та перевезень міськими вулицями. Водночас далекобійне вантажне перевезення на комерційних вантажівках – це різновид транспортування, що передбачає перетин кордонів штатів та покриття відстаней у тисячі миль. Умови суттєво відрізняються, і далекобійні перевезення містять певні ризики для компаній. 

Рекомендуємо почитати
Створення TMS-системи

TMS-система дозволяє отримувати дані про кожну машину в реальному часі та аналізувати їхню ефективність, автоматизувати ручну роботу, спростити обробку замовлень і не тільки.

Детальніше

Попри те, що довжина шляху та вага вантажу впливають на інші параметри перевезення, перш за все, це два цілком різних види транспортних послуг. Хоча вони можуть виглядати схожими, деякі відмінності є ключовими. Назвемо їх:

  • Далекобійні перевезення зазвичай покривають набагато більшу відстань;

  • Вартість експлуатації та обладнання у далекобійних перевезеннях загалом вища;

  • важливим фактором у далекобійних перевезеннях є регулятивні норми та закони, оскільки йдеться про потребу долати великі відстані та перетинати кордони декількох штатів;

  • у далекобійних перевезеннях витрати, особливо в дорозі, можуть бути суттєво вищими.

Загалом далекобійні перевезення мають певні особливості, які необхідно уважно враховувати. Інакше ви можете випадково порушити закони деяких штатів чи зіткнутись з неочікуваними фінансовими ризиками.

В будь-якому різновиді перевезень важливо брати до уваги юридичні тонкощі. Однак, оскільки в США різні штати мають власні закони, ви маєте бути готовими розбиратись з різними питаннями, коли перетинаєте кордон кожного штату. В цьому випадку компанія та водій відповідальні за те, аби перетнути кордон без проблем.

Рекомендуємо почитати
Які переваги надає індивідуальний софт?

Інвестувати у власні технології набагато вигідніше, ніж у чужі продукти. Лише індивідуальне рішення зможе задовольнити усі унікальні потреби вашого бізнесу

Дізнайтеся більше про розробку ПЗ

Як працюють далекобійні автоперевезення?

Здебільшого ця робота стосується транспортування достатньо важких вантажів на великі відстані. Основні види транспорту для подібних рейсів – великогабаритні вантажівки з особливими причепами (flatbed, step deck тощо). Такі вантажівки везуть вантажі по всій країні, тож пройдена відстань може бути дуже великою й обчислюватись тисячами миль на рік. Зазвичай відстань рейсу становить понад 250 миль від місця перебування вантажівки. Здебільшого далекобійні перевезення здійснюються на шосе. 

Одна з важливих особливостей перевезень на далекі відстані полягає в необхідності дуже уважного планування, логістичних операцій та адміністрування. Організувати довготривале транспортування великого вантажу нелегко: усі його аспекти мають бути готові вчасно, а всі операції мають проходити за планом. Ретельна логістика та планування подорожей позбавить вас від можливих проблем. 

Окрім того, далекобійні перевезення потребують розуміння та врахування різноманітних правил й регулятивних вимог у різних штатах. Це важливо, адже водії перевозять вантажі різними територіями. Коли доходить до фінансування, дальні перевезення можуть підштовхнути вас до більш уважного розпорядження коштами. Адже витрати на обладнання можуть бути суттєво вищими ніж в інших типах перевезення. На додачу до цього, регулярне обслуговування транспорту також потребуватиме інвестицій. 

Якою є середня зарплатня водія-далекобійника в США?

Зарплатня водія-далекобійника може сильно варіюватися в залежності від низки факторів. Здебільшого це професіоналізм та робочі умови, які відіграють важливу роль. Але в середньому водії в США отримають понад 60 тисяч доларів на рік. Для молодих водіїв без великого досвіду ця сума може бути ледве не вдвічі меншою, а водії з великим стажем можуть заробляти 95 тисяч доларів на рік і більше. 

Відтак, в мінливих й нестабільних реаліях бізнесу у цій професії можна залишитися надовго та отримувати доволі високі доходи. Далекі перевезення – це непоганий варіант, аби почуватися на ринку праці більш впевнено. Отже, якщо ви маєте високу витривалість і готові серйозно ставитися до роботи, далекобійні перевезення можуть дати вам чимало бонусів. 

Які переваги мають далекобійні перевезення?

Cфера транспортування має низку переваг як для транспортних компаній, так і для водіїв.

1. Одна з найважливіших переваг такої роботи для водіїв – це стабільність. Далекобійні вантажні перевезення – це непросте ремесло, але це стабільна робота із доходом, що дозволяє вам почуватися впевненим у постраждалому від пандемії бізнес-середовищі. Високі доходи роблять цю роботу цілком хорошою можливістю, адже усі ваші зусилля врешті будуть винагороджені. З часом, здобуваючи досвід, ви можете підвищити свій дохід, вирішуючи ті самі завдання. 

2. Водночас гнучкість робить цю роботу ще привабливішою. На відміну від роботи із жорстким графіком, можливість гнучкого визначення власних робочих годин набагато зручніша для людей, що вміють добре планувати свій час. Це та робота, яка надасть вам абсолютно гнучкий графік, і це важливо, адже ви матимете свободу обирати, як витрачати свій час ефективно. Транспортні компанії лояльні до водіїв щодо графіка, тож останні можуть обирати зручний час для роботи. 

Проте гнучкий графік може створити для водіїв і певні складнощі. Усе залежить від того, наскільки добре ви здатні керувати своїм часом. Якщо ви звикли до гнучкого графіка, проблем не буде, але якщо ви загалом віддаєте перевагу фіксованим годинам роботи, вам буде важко працювати з гнучкими термінами. Цей аспект вимагатиме індивідуального вибору. 

3. Стабільний дохід та медичне страхування. Ще одна суттєва перевага далекобійних перевезень для водіїв полягає в тому, що рівень доходу є стабільним і достатньо високим, і вам не треба додатково робити щось для підвищення зарплатні. Дохід буде зростати за мірою того, як ви здобуваєте досвід. Попри те, що робота далекобійника може бути непростою, зарплати водіїв високі й компенсують години, проведені за кермом. Стабільна робота вкупі з непоганою зарплатнею і низьким порогом входу робить далекобійні перевезення безпечним і вигідним варіантом для водіїв, які бажають знайти робоче місце на тривалий час. 

4. Окрім того, ця професія пропонує низку додаткових переваг. Наприклад, це можливість багато подорожувати й заробляти на цьому. Деякі локації славляться своєю мальовничою природою, тож працювати в таких умовах буде задоволенням. Робота також може бути привабливою, оскільки компанія може надати вам медичну чи стоматологічну страховку та оплачувану відпустку, щоб ви могли проводити час із близькими.

Які виклики є у сфері далекобійних перевезень?

З огляду на умови транспортування, компанії, що здійснюють далекобійні перевезення, стикаються з різноманітними викликами, особливо в фінансовій та юридичній площині. Перевезення вимагають подорожей на серйозні відстані, а вага вантажу зазвичай більша, ніж деінде. Як результат, витрати на паливо загалом вищі, а загальні видатки можуть неприємно вразити. Інша велика проблема для фахівців з далекобійних перевезень криється у фрагментованості ринку – більшість компаній на ньому керуються виключно своїми власними інтересами. Це створює неефективність та нерівність можливостей. 

Для водіїв робота в далекобійних перевезеннях є дуже виснажливою, вона потребує великих зусиль. Цей фактор не лише чинить дискомфорт, але й створює ризики. Додатковими факторами дискомфорту є постійна потреба в технічному обслуговуванні авто, високі витрати на паливо, фінансові ризики й тривалі періоди роботи. Не усі водії мають однакову витривалість, і не всі готові брати на себе таку відповідальність. 

Висновки

Далекобійні перевезення – це важлива та впливова галузь транспортування. Попри те, що вона здебільшого відома своїми далекими рейсами, її атрибутами також є відповідальність, довгі відрядження в дорозі та різноманітні види вантажів. Такі послуги потрібні багатьом і можуть сильно допомогти іншим компаніям, особливо в тих випадках, коли ніхто більше не береться за перевезення важкого вантажу на велику відстань. 

Якщо вас зацікавила робота професійного далекобійника, будьте готові до того, що ця професія потребуватиме від вас багатьох специфічних навичок, які допоможуть у далеких подорожах. Йдеться про витривалість, здатність до концентрації та уміння адаптуватися до обставин, долати складнощі на шляху.

Василій
Про автора
Василій
IT Sales Manager
Досвід роботи 6 років
Експерт з IT-продуктів у галузі логістики та девелопменту, допомагає потенційним клієнтам WEZOM підбирати оптимальні платформи і технології для вирішення завдань бізнесу.
Більше статей від автора
Як вам стаття?
3.0
Проголосувало: 2
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.