Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
20.12.2021

Вартість розробки ПЗ

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
20.12.2021
20.12.2021
1.0
3172
0

Програмне забезпечення для бізнесу виводить компанію нового рівня. Але перш ніж впроваджувати діджитал інструменти, необхідно розуміти, скільки коштує розробка програми. Ціна залежить від безлічі факторів, зокрема, від функціоналу та можливостей. Перш ніж замовляти розробку, потрібно оцінити перспективу впровадження та зрозуміти, яку користь дає цей інструмент. Поговоримо про те, скільки коштує розробка ПЗ і від чого вона залежить.

Методика калькуляції

вартість розробки програмного забезпечення

Для розуміння вартості послуг необхідно мати уявлення, із чого ця послуга складається. Враховується ціна ресурсів, які будуть використовуватись для розробки програмного забезпечення, придбання модулів та сторонніх компонентів, заробітна плата персоналу, додаткові витрати на аутсорсинг.

Відсоткове співвідношення компонентів залежить від особливостей розробки. Чим складніший проект, тим більше знадобиться фахівців. Визначається стек технологій, які будуть використовуватись у розробці, та їх вартість застосування також враховується. Визначаються терміни створення продукту, основі яких розраховується вести. Незважаючи на те, що вона фіксована, на калькуляцію впливає кількість персоналу, їхня досвідченість та термін роботи. Усе це формує вартість розробки програмного забезпечення.

Від чого залежить вартість програмного забезпечення?

Вартість розробки програмного забезпечення

Головний критерій, що впливає ціну – вимоги замовника. Чим вони точніші і зрозуміліші, тим дешевше вийде підсумкова вартість. Тому що редагування та зміни в ході розробки істотно впливають на кінцеву вартість продукту. Якщо ви робите програму на замовлення, потрібно відразу розуміти, що має вийти в результаті. З вимог виконавець формує базу ресурсів, необхідні реалізації проекту. Вартість розробки програмного забезпечення залежить від багатьох факторів, серед яких:

  • складність проекту;
  • стек технологій, необхідний реалізації;
  • кількість персоналу та їх дослідність;
  • термін створення продукту;
  • кількість правок та змін під час роботи;
  • підключення додаткових систем та інтеграції;
  • кількість функцій;
  • адаптивність системи.

Це далеко не повний перелік чинників. Щоб зрозуміти, скільки коштує розробка програми, ми пропонуємо вам отримати консультацію у нашій компанії. Так ми зможемо зрозуміти завдання та прорахувати орієнтовну вартість.

Як зекономити на розробці програмного забезпечення?

Скільки коштує розробка ПЗ

Найкращим варіантом економії коштів у ході розробки є вибір IT-компанії на аутсорсі. Навіщо бізнесу тримати власний штат програмістів, якщо можна замовити послуги професіоналів? Вибирати потрібно дослідну компанію. Її послуги можуть виявитися дорожчими, ніж у конкурентів, але якість роботи вища, термін розробки швидше, умови роботи прозорі, що в результаті призводить до зниженої кінцевої вартості продукту.

Можна заощадити кошти, скоротивши кількість учасників розробки. Але це автоматично збільшує терміни, що може виявитися менш вигідним. У WEZOM ми підбираємо оптимальну команду та призначаємо лише необхідну кількість співробітників.

Вартість розробки програмного забезпечення можна оптимізувати, якщо створити якісне технічне завдання. Наші спеціалісти готують усю документацію для ефективної розробки. Але від вас потрібне розуміння того, що ви хочете отримати. Тому ми проводимо низку консультацій, які дозволяють створити завдання разом з вами та зрозуміти, що ми розроблятимемо. Це мінімізує виправлення та прискорює розробку.

Скільки коштує розробка? Все залежить від масштабів проекту та безлічі факторів. Вартість розробки може починатися від 1000 $, але зазвичай йдеться про більш значні суми в десятки, іноді і в сотні тисяч доларів. Для повного розуміння ситуації потрібна консультація. Звертайтеся до наших експертів – вони зорієнтують вас за цифрами та допоможуть підібрати найкраще рішення.

Як вам стаття?
1.0
Проголосувало: 3
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.