Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
26.11.2021

Скільки коштує дизайн мобільного додатку

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
26.11.2021
26.11.2021
5.0
3492
0

У розробці мобільних програм важливе місце займає дизайн. Йому варто приділити окрему увагу, адже саме дизайн відповідає за те, наскільки користувачеві приємно взаємодіятиме з вашим додатком, наскільки позитивним буде його досвід, чи запам'ятається йому ваша компанія, чи зрозуміє і чи розділить він ваші цінності, чи здійснить взагалі покупку і чи повернеться. знову. Не важливо, чи входить він як етап у загальну розробку вашої програми, чи ви замовляєте її як окрему послугу, давайте розберемося, скільки коштує дизайн мобільного додатка.

UX/UI дизайн мобільних додатків: навіщо, чому, як

UX/UI дизайн мобільних додатків

Спочатку важливо зрозуміти, що таке дизайн, і який він буває. Так-так, він не обмежується гарною картинкою. Поділяють два напрями в дизайні – UX та UI.

UX або User Experience дизайн – це створення прототипу вашої програми, його структури, розташування блоків, послідовностей екранів та переходів. По суті це створення досвіду користувача. Тут необхідно продумати, які дії він виконуватиме у вашому додатку, яку мету йому потрібно досягти і які завдання вирішити. Тоді вдасться продумати шлях користувача, який допоможе йому досягти результату в найменшу кількість кроків. А це дуже важливий критерій, адже користувачі не хочуть витрачати багато часу на виконання завдань.

UI або User Interface дизайн – це вже стилістичне оформлення вашої програми. За макетом, створеним на етапі UX дизайну, фахівці малюють кожен елемент, продумують кольори та поєднання кольорів, тіні, обриси, інші візуальні елементи. Якщо у вас є корпоративний стиль, одразу надайте брендбук при замовленні розробки, щоб дизайнерам було легше дотримуватися стилістики вашої компанії, а кінцевий інструмент гармонійно поєднувався з іншими продуктами вашої компанії. Завдання UI дизайну - зробити ненав'язливий, але приємний для погляду користувача інтерфейс, який транслюватиме цінності компанії, запам'ятається користувачеві програми, але при цьому не відволікатиме від цільової дії.

Ці два види дизайну йдуть обік і обов'язково виконуються при розробці будь-якого програмного продукту. Займатися цим може як один і той же дизайнер, якщо його компетенція поширюється на обидва напрями, або різні фахівці, у кожного з яких буде своя зона відповідальності. Стосовно цього фактора, відповідь на питання, скільки коштує розробка інтерфейсу, залежатиме від кількості учасників, часу, необхідного на реалізацію, а також рейту фахівців, тобто вартості їх роботи за годину.

Що включає вартість дизайну

Що включає вартість дизайну

Коли ви замовляєте дизайн програми, ціна залежить від кількості виконаних робіт. У середньому, всі роботи з дизайну складаються з трьох основних компонентів – аналізу, прототипування та візуального дизайну.

Аналіз конкуренції та поведінки користувачів

Може здатися, що цей блок робіт не зовсім стосується дизайну. Насправді це далеко не так. Аналіз конкурентів, а також цільової аудиторії та її поведінки дуже важливий для успішного створення дизайну. Ця інформація допоможе дизайнерам зробити так, щоби продукт виділявся серед конкурентів. Так, після ретельного аналізу можна запозичити деякі успішні рішення, і відмовитися від тих, які виявилися провальними. Адже завжди треба вчитися на інших помилках. Вивчення цільової аудиторії допоможе зрозуміти її очікування від продукту, а також смакові уподобання, що дозволить зробити додаток саме таким, який повністю задовольнить ваших потенційних клієнтів.

Створення прототипу

Після того, як у вас є достатньо даних, і на основі цих даних зроблено необхідні висновки, можна приступати до прототипування. Ця частина робіт якраз передбачає UX дизайн вашої програми - безпосереднє створення досвіду користувача. І інформація, отримана під час аналізу, дозволить вам передбачити, що необхідно дати вашим конкурентам, а також зробити досвід таким, щоб конверсія в клієнтів була максимальною, і всі вони поверталися знову.

Візуальний дизайн

На цьому ж етапі опрацьовується UI дизайн вашої програми. Хоча дизайн і не обмежується красивою картинкою, але вона теж так чи інакше є невід'ємною та дуже важливою його частиною. Використовуючи ваш індивідуальний стиль і відбудовуючись від конкурентів, дизайнери роблять ваш продукт унікальним і неповторним, щоб він запам'ятовувався користувачеві та викликав якнайбільше асоціацій з вами в навколишньому світі.

Хоча всі ці три етапи тісно взаємопов'язані, і кожен з них не може вважатися повноцінним дизайном буз інших, будьте уважні. Ми рекомендуємо завжди уточнювати у компаній не тільки скільки коштує дизайн програми, але й що входить у розробку дизайну, щоб вже після підписання договору не виявилося, що вам доведеться доплачувати, наприклад, за дослідження, або що вартість була вказана лише за UI чи UX дизайн .

Етапи розробки дизайну мобільного додатка

Етапи розробки дизайну мобільного додатка

Зважаючи на те, що дизайн складається з трьох дуже важливих компонентів, етапи його здійснення теж будуть відповідати. Проте вони трохи конкретніші.

  1. Аналіз вимог . Насамперед необхідно зрозуміти, яким саме має бути продукт, яким ви його бачите і чого очікуєте. Тут важливо надати компанії-розробнику референси та приклади, які дозволять зрозуміти, які рішення вам до вподоби, а яких варто уникати. А також необхідно детально розповісти про цілі та завдання продукту, що розробляється.
  2. Дослідження . На цьому етапі проводиться вивчення конкурентів і цільової аудиторії, яке дає необхідну інформацію для прийняття подальших рішень і створення потрібного дизайну.
  3. Wireframing . Для створення успішного дизайну критично необхідно розуміти завдання та структуру програми, які функції воно виконує, як взаємодіють його елементи та здійснюються переходи. Це допомагає більш глибоко зрозуміти продукт і уникнути помилок при проектуванні досвіду користувача.
  4. Створення прототипу . На цьому етапі розробляється детальніший мокап програми, не тільки з основними функціями та переходами, а з усіма елементами, а також їх розташуванням на екрані. На цьому етапі варто також продумати поведінку програми на пристроях з різними розмірами та роздільною здатністю екранів.
  5. Створення візуального дизайну . Коли мокапи кожного екрану готові розробляється зовнішня оболонка продукту. Тут ваше майбутнє додаток набуває кольору, форми, об'єму - той візуальний вигляд, який ви очікували. В результаті цього етапу ви отримуєте макети з повною візуалізацією майбутнього продукту, які можна використовувати для верстки.
  6. Затвердження та правки . Зазвичай надається кілька варіантів дизайну, що підходять під ваші критерії та вимоги, щоб ви могли вибрати той, який найближчий до ваших очікувань. Також, часто явище, коли певні елементи все-таки потрібно змінити, у такому випадку ви описуєте всі правки до вибраного макету, і дизайнери вносять відповідні зміни. Після цього макет знову проходить затвердження, і лише тоді робота з дизайну вважається завершеною.

Кожен етап займає певний час, отже кожен їх впливає ціну. Але якщо ви замовляєте у розробників не весь дизайн програми, вартість може змінитися. Мається на увазі, що в деяких компаніях існують свої підрозділи, які можуть виконати певну частину роботи, відповідно до підрядника вже потрібно буде виконувати не всі етапи дизайну. Такі питання необхідно обговорювати одразу, чітко описуючи необхідний обсяг робіт та з'ясовуючи вартість їх виконання.

Країна та ціна – пряма залежність?

Країна та ціна - пряма залежність

Ще на початку цієї статті ми говорили про те, що одним з основних факторів, від яких залежить вартість дизайну, є рейт фахівців. І якщо тимчасові витрати залежать тільки від складності програми та рівня дизайнерів, які його проектуватимуть, то з рейтом факторів залежності дещо більше. Це і рівень фахівця, адже чим більше досвіду та навичок, тим дорожче коштує година роботи дизайнера. І якість роботи, адже нерідко можна натрапити на досить привабливі пропозиції, а потім виявиться, що виконавець не відповідально підходить до роботи і робить все під копірку, аби більше замовлень та швидше.

Але також впливає країна, де знаходиться компанія або підрядник, у якого ви замовляєте дизайн. Річ у тім, що у багатьох країнах розробка програмних продуктів, зокрема інтерфейсу, коштує значно нижче, ніж у інших. Так, наприклад, Індія чи Філіппіни славляться своїми надзвичайно низькими цінами виконання будь-яких робіт у IT-сфері. Чи вони відповідають за якість своїх робіт? Залежить від підрядника. Але найнадійнішим цей варіант не назвеш.

З іншого боку, якщо ще один напрямок – західний, де можна замовити дизайн мобільних додатків, вартість його буде набагато вищою, але гарантій якості також більша. На жаль, часом вартість західних компаній розробників настільки висока, що навіть великий бізнес не завжди може дозволити собі їхні послуги, не кажучи вже про середнє. Навіть західний ринок віддає перевагу альтернативі - досить невисокій ціні за високої якості. Ця альтернатива – розробники з країн колишнього СНД. Наші виконавці завойовують ринок у Європі та США, підкорюючи всіх своїми досить прийнятними цінами, старанністю, надійністю та залученістю.

Кого ж вибрати для розробки дизайну вашої програми – вирішувати вам. Але ми рекомендуємо зважити всі плюси та мінуси, вивчити кожен ринок та оцінити ризики. Тільки тоді ви зможете ухвалити правильне рішення. А щоб визначити якість роботи підрядника наперед – загляньте в його портфоліо, вивчіть проекти, які виконувала ця компанія та оцініть, наскільки вони різноманітні та відповідають вашим очікуванням. Також рекомендуємо поглянути на відгуки про компанії, які ви розглядаєте, це може допомогти зрозуміти їхні сильні та слабкі сторони. Зваживши всі чинники, ви можете визначити допустиме співвідношення ціна-якість саме для вас.

Щоб замовити розробку в Wezom або отримати консультацію, залиште заявку на сайті або зв'яжіться з нами будь-яким іншим зручним для вас способом. Наш менеджер передзвонить вам та відповість на всі ваші запитання.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.