Вікторія
Вікторія
IT Sales Manager
14.01.2022

Кроки впровадження SAP

Вікторія
Вікторія
IT Sales Manager
14.01.2022
14.01.2022
5.0
2747
0

Діджиталізація вже неодноразово довела свою користь для бізнесу різного масштабу. Впровадження різноманітних інструментів та додатків на підприємствах дозволяє досягати кращих результатів, високих показників у продажах та прибутках, а також покращує репутацію компаній. SAP-рішення стали незамінними, але для багатьох все ще залишається відкритим питання про процес правильного впровадження.

Методологія впровадження SAP

Методологія впровадження SAP

Хоча на перший погляд процес впровадження цифрових рішень може здатися складним, насправді він є досить послідовним, і якщо ви трохи вивчите цю тему, все відразу стане зрозумілим. Давайте розберемо кожен крок докладно.

Підготовка проекту

Для початку потрібно визначити сам проект: що саме потрібно зробити, як, хто цим займатиметься, у який термін, а також визначити допустиму вартість впровадження SAP.

Насамперед визначаються процеси та завдання, які необхідно автоматизувати, або проблеми, які необхідно вирішити за допомогою спеціальних інструментів. Як тільки питання буде розглянуто та описано, потрібно встановити зони відповідальності: хто в компанії відповідатиме за цифровізацію, а хто за впровадження інструментарію у роботу кожного відділу.

Потім необхідно оцінити сам продукт, яке саме рішення буде розроблено. Також важливо визначитись із бюджетом. Після цього ви зможете підібрати підрядників, які виконають роботу і допоможуть досягти бажаного результату.

Бізнес план

Бізнес-план, в якому деталізовані вимоги, дає змогу впевнитись у правильності реалізації проекту. Цей етап має на увазі докладний аналіз поточної ситуації в компанії, постановку цілей та завдань, конкретний опис кінцевого результату, критеріїв його досягнення та оцінки, а також певних кроків. Потрібно побудувати стратегію, в якій цифрові рішення стануть лише ланкою в глобальній трансформації компанії.

Важливо врахувати вимоги зацікавлених сторін, проаналізувати очікування та умови, вирішити всі розбіжності та дійти єдиного та цілісного подання. Також слід звернути увагу на невраховані нюанси, адже потрібно продумати план цілком з огляду на кожну деталь, щоб потім не було сюрпризів. Сюди відносяться і супутні трансформації - ті зміни, які є цільовими, але при досягненні мети стануть вимушеними. Такі кроки теж необхідно передбачати та враховувати під час модернізації компанії.

Реалізація

Реалізація, коли відбуваються бізнес-процеси, включає як активну діяльність компанії з трансформації, а й дії підрядників з розробки необхідного системного продукту.

На цьому етапі створюється цифрове рішення, яке послужить інструментом для диджиталізації, готуються необхідні процедури, документація (за потреби), а також дані, щоб все це виключно поєднувалося з кінцевим результатом.

Разом з тим функціонал засобів, що розробляються, дуже широкий, тому має сенс впроваджувати його поступово, залишаючи час на налагодження процесів і звикання співробітників до його використання. Так диджиталізація пройде ефективніше, ніж при одноразовому введенні великої кількості функцій, що ускладнює процедури налагодження, освоєння, а також може призвести до помилок.

Заключна підготовка

Заключна підготовка, в ході якої проводиться тестування, навчання персоналу роботі з інструментами, повна перевірка функціонування системи як єдиного цілого, а також налагодження всіх бізнес-процесів є тією точкою, з якою ваша компанія вже не буде колишньою.

Після цього етапу та програмне забезпечення, яке було розроблено для вашої компанії, і сама фірма з усіма процесами, даними та документами готова до запуску цифрового продукту.

Запуск: перехід на нову систему

З цієї миті ваша компанія починає роботу з новими інструментами. Спочатку необхідно звикнути до нового формату та нових процесів, але ви побачите зміни практично відразу ж.

Цей етап може виглядати дещо лякаючим, але насправді просто. По суті він не є окремою стадією, а результатом попередніх, де ви вже перейшли на нову систему поступово, а не ввели її як радикальну зміну.

Підтримка

Говорячи про розробку програмних продуктів, важливо відзначити ще один етап – технічну підтримку. Спочатку продукт тільки вводиться в експлуатацію, і це може викликати певні питання і труднощі. Щоб уникнути збоїв, неполадок та помилок, а також допомогти співробітникам розібратися у складних ситуаціях, компанії-розробники пропонують послуги технічної підтримки. Вони бувають платними чи входять у вартість. Ми в Wezom надаємо гарантійну технічну підтримку спочатку після розробки.

Результати впровадження SAP для бізнесу

РЕЗУЛЬТАТИ ВПРОВАДЖЕННЯ SAP ДЛЯ БІЗНЕСУ

Вибираючи діджиталізацію як шлях розвитку своєї компанії, ви не тільки йдете в ногу з часом, а ще й забезпечуєте собі та своєму бізнесу низку довготривалих переваг:

  • оптимізацію процесів та підвищення продуктивності;
  • зниження ризиків та помилок, особливо спричинених людським фактором;
  • підвищення безпеки під час роботи з документами;
  • підвищення точності у роботі з клієнтами, складами, залишками, транспортуванням;
  • зменшення супутніх витрат за рахунок оптимізації та скорочення витрат (наприклад, вам більше не потрібно друкувати документи – зниження витрат на папір та обслуговування принтерів);
  • підвищення задоволеності клієнтів завдяки покращеному клієнтському досвіду;
  • збільшення прибутку компанії за рахунок скорочення витрат та підвищення ефективності.

Ми перерахували досить загальні приклади вигод, які отримує компанія від впровадження SAP, але насправді цей список значно більший і залежить від тих рішень та поєднань, які ви оберете. Більше того, розробка індивідуальних інструментів допоможе вам вирішити будь-яке завдання.

Висновки

Використання SAP-рішень

Використання SAP-рішень - прогресивний крок на шляху кожної сучасної компанії. Нові технології допомагають підвищити ефективність, точність, безпеку і, як наслідок, прибуток. Завдяки впровадженню подібних інструментів компанії виходять на новий рівень та відкривають інші перспективи.

Механіка просування подібних рішень проста: продумати проект, створити бізнес-план, реалізувати сам інструмент, підготувати компанію та персонал до трансформації та запустити механізм у дію.

Якщо залишилися питання – залиште заявку на сайті, наш менеджер передзвонить вам та детально все пояснить. Ви дізнаєтеся вартість впровадження SAP, скільки на це піде часу, що необхідно підготувати та реалізувати з вашого боку, а також проконсультуєтеся щодо асортименту рішень, які ми пропонуємо. Консультація безкоштовна і нічого вас не зобов'язує. Ми хочемо допомогти вам зробити правильний вибір.

Наша мета – ваш успіх. Щоб замовити розробку Wezom, зв'яжіться з нами будь-яким зручним способом.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.