Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
30.03.2020

Розробка сайтів на фреймворку

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
30.03.2020
30.03.2020
3.5
7629
0

Створення сайту – потреба, з якою у певний момент стикається кожна компанія. Це може бути простий сайт-візитка, повномасштабний інтернет-магазин чи сайт для внутрішніх потреб компанії. І в кожному випадку доведеться вирішити, як саме цей сайт буде створюватися.

Існують різні варіанти для їхньої розробки. Найбільш популярні – це створення сайтів за допомогою CMS, Framework або SaaS. Перший варіант є спеціальні програми для створення сайтів і подальшої роботи з ними. По факту, ви отримуєте майже готовий продукт, який залишається налаштувати і перетворити під ваші потреби. Останній варіант – це "конструктор сайтів", що дозволяє створювати невеликі односторінкові сайти-візитки. Але що таке Framework?

що таке фреймворк

Що таке фреймворк?

Фреймворк для створення сайтів - програмний продукт, що вже має готовий каркас для майбутнього сайту, але дає можливість підлаштовувати під ваші потреби особливості його конструкції. В результаті, у вас є готовий скелет, але саме ви вирішуєте, яким саме буде "м'ясо" - функціонал та особливості вашого сайту.

Відмінністю фреймворку від інших рішень є те, що сайт в результаті матиме велику вартість, але його якість буде на порядок вищою. Це пов'язано з великим часом, витраченим розробниками створення сайту - він вийде більш індивідуалізованим під потреби клієнта. Саме під вас будуть створені всі елементи, функції та інші важливі частини сайту.

Поняття фреймворку багато в чому споріднене з поняттям "бібліотеки". Однак фреймворк, на відміну від бібліотеки, є не просто набором підпрограм для розширення функціоналу сайту, але й задає його структуру.

Найбільш поширені фреймворки

Існують різні фреймворки для створення сайтів. Вони відрізняються за багатьма параметрами і насамперед – за мовою програмування. Одним з найбільш популярних є PHP, що дозволяє створювати сучасні багатофункціональні сайти та програми.

Найбільш популярними фреймворками на PHP є:

framework yii

Yii

Цей фреймворк для сайту відрізняється особливо зручним інтерфейсом та відкритим вихідним кодом. Це дозволяє скоротити термін розробки. Крім того, Yii має таку перевагу, як прискорене завантаження додатків, доступне завдяки тому, що фреймворк не включає класи та об'єкти без потреби. Yii використовує стандарти OOP, які забезпечують йому максимальну надійність. До того ж Yii є фреймворком, доступним для використання безкоштовно, що значно скорочує ваші витрати.

zend framework

Zend

Створення сайту на фреймворку Zend дозволяє отримати чистий і зрозумілий код за рахунок того, що це рішення розділяє різні структурно важливі елементи сайту. Сам фреймворк написаний на PHP і базується на зручних концепціях, які дозволяють програмісту оптимізувати свою роботу та досягти високих результатів за короткий термін розробки. В результаті ви отримаєте сучасний багатофункціональний сайт, що повністю покриває ваші потреби.

laravel фреймворк

Laravel

Laravel – широкопрофільне рішення, яке базується на PHP. За допомогою цього фреймворку можна створювати як сайти, так і мобільні програми, що особливо зручно, враховуючи те, що світ поступово переходить у мобайл. Сайт на фреймворку Laravel - можливість отримати високий трафік та спрощену роботу зі структурою, оскільки цей фреймворк дозволяє зробити її модульною.

framework symfony

Symfony

Створення сайтів на фреймворку Symfony - популярне і зручне рішення, оскільки це програмне забезпечення дозволяє інтегруватися з іншими додатками. Також особливостями Symfony є вбудована можливість тестування, підвищена швидкість завантаження та можливість роботи з компонентами та багаторазово використовувати код. Перераховані функції роблять роботу програміста структурованішою і послідовнішою, що зручно в процесі розробки.

На даний момент вважається одним із найбільш затребуваних фреймворків.

codeigniter фреймворк

Содієнітер

Сodeigniter – фреймворк на PHP, який популярний завдяки своїй простоті. Він має доступну документацію та дає розробнику відчутну свободу дій. Дозволяє створювати сайти та програми, і привабливий тим, що не вимагає тривалого вивчення самого програмного забезпечення – фреймворк інтуїтивно зрозумілий. Крім того, сайт на фреймворку Сodeigniter створюється швидко, і програміст може підключати додаткові бібліотеки та програмні рішення для вдосконалення сайту та розширення його функцій.

cakephp фреймворк

CakePHP

CakePHP вважається одним із найбільш надійних фреймворків. Відмінною особливістю даного рішення є одноманітність каркасів, що прискорює взаємодію різних відділів фреймворку між собою. CakePHP має високий рівень продуктивності та дозволяє виконати роботу максимально швидко. З його допомогою ви отримаєте надійний та простий у використанні сайт.

Вартість створення сайтів на Framework

Одним із найактуальніших питань є вартість створення сайту за допомогою framework. Від чого вона залежить та наскільки багато грошей доведеться витратити, щоб отримати готовий продукт?

Перше, що варто зрозуміти, збираючись замовити створення сайту на фреймворку – кожен сайт має індивідуальну вартість. Вона залежить у тому числі від наступних факторів:

  1. Обсяг робіт.
  2. Наявність складного/незвичайного функціоналу.
  3. Необхідний рівень умінь програміста.

Важливо враховувати, що створення сайтів за допомогою фреймворків обійдеться вам дорожче, ніж створення сайту CMS. Це обумовлено тим, що CMS використовується для більш простих завдань, в той час як Framework дозволяє розробити індивідуальне рішення, що масштабується, з безліччю функцій.

Багато функцій, які здаються вам досить простими в роботі, у плані реалізації можуть вимагати великої кількості часу та витрачених зусиль. Крім того, для вирішення деяких завдань може знадобитися особливо досвідчений програміст, послуги якого, відповідно, коштуватимуть дорожче.

Однак завдяки фреймворку ви отримаєте саме той сайт, який зможе покрити всі потреби вашої компанії. В результаті витрачені кошти виправдають себе з лишком, і вдосконалення сайту в майбутньому не будуть проблемою. Фреймворки дозволяють розвивати сайт практично нескінченно, додаючи нові функції та можливості.

Як вам стаття?
3.5
Проголосувало: 8
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.