Василій
Василій
IT Sales Manager
25.10.2021

Оптимізація транспортної логістики

Василій
Василій
IT Sales Manager
25.10.2021
25.10.2021
5.0
9120
11 хвилин
0

Коли бізнесу доводиться часто організовувати вантажоперевезення, це може стати однією з найвитратніших частин організації продажу. Неправильне управління логістикою компанії може легко привести її до банкрутства та закриття. Щоб уникнути подібного, рекомендуємо застосовувати інструменти, з якими оптимізація транспортної логістики пройде для вас безболісно та ефективно.

Для чого потрібна оптимізація перевезень?

Оптимізація транспортної логістики для підприємства непросто “покращує процеси”. Вона дозволяє скоротити витрати, краще задовольняти клієнтів, зробити ваш бізнес більш ефективним та прибутковим. Як це працює? Розгляньмо докладніше:

  • Скорочення зайвих фінансових витрат. Перше та основне завдання оптимізації - зробити використання ресурсів настільки раціональним, наскільки це можливо. Завдяки оптимізації перевезень ваше підприємство витрачає менше грошей на невдалі маршрути, утримання надмірно великого автопарку, покриття тимчасових витрат та інше.

  • Економія часу. Завдяки впровадженню інструментів оптимізації ви можете проводити звичайні операції значно швидше. Це підвищує ефективність компанії, дозволяє виконувати більше замовлень. Отже, отримувати більше прибутку.

  • Поліпшення якості обслуговування клієнтів. Працюючи в цифровій системі, ви гарантуєте якість обслуговування: швидко, точно, без пропусків замовлень, без втрати даних. За допомогою спеціальних інструментів ви зможете дати вашим користувачам можливість самостійно вчиняти певні дії, такі як ознайомлення з каталогом, здійснення замовлення, вибір часу та місця доставлення, відстеження замовлення онлайн. Завдяки цьому користувальницький досвід ваших клієнтів покращиться. Задоволені клієнти стають постійними та готові рекомендувати вас іншим.

  • Підвищення доходу. Так чи інакше, всі згадані фактори сприяють зростанню вашого прибутку. Зменшення витрат підвищує ваш ККД, скорочення тривалості виконання замовлень дозволяє отримати можливість обробляти більше заявок, а висока якість обслуговування забезпечує вам той приріст замовлень, який ви тепер в силах обслужити. У сукупності всі фактори сприяють збільшенню капіталу, який можна спрямувати на розвиток та масштабування компанії.

Рекомендуємо почитати
Які переваги надає індивідуальний софт?

Інвестувати у власні технології набагато вигідніше, ніж у чужі продукти. Лише індивідуальне рішення зможе задовольнити усі унікальні потреби вашого бізнесу

Дізнайтеся більше про розробку ПЗ

Ми зосередилися на глобальних перевагах оптимізації бізнес-процесів у логістиці, але кожен окремий процес отримує безліч вигод від впровадження цифрових інструментів.

Основні методи оптимізації перевезень

Оптимізація в логістиці може торкатися різних процесів і напрямів, і відповідно методи для кожного з них будуть свої:

  • Вибір оптимальних способів перевезення - вам більше не потрібно вручну аналізувати всю інформацію про замовлення, щоб визначити, як краще здійснити доставлення і скільки це коштуватиме вашій компанії. Спеціальний інструмент дозволить вам вводячи необхідні дані в систему відразу отримувати найвигідніший спосіб доставлення.

  • Вибір маршруту - коли ви на шляху більше однієї точки, оптимізація маршруту стає дуже важливим етапом. Вона допомагає вам заощадити час у дорозі, скоротити пройдений кілометраж, а значить доставити замовлення швидше, при цьому витративши менше на паливо, обслуговування транспортного засобу та оплату годинника роботи водія.

  • Аналіз необхідності власного автопарку - коли вантажоперевезення для вашої компанії непостійні, або ж відбуваються в малих обсягах, варто подумати про відмову від власного парку машин. Часто вигідніше орендуватиме або найматиме транспортні засоби. Але якщо перевезення вашої компанії регулярні та ведуться у великих обсягах, автопарк необхідний. Постають питання: як зрозуміти, що таке “великі” чи “малі” обсяги? Яка частота перевезень виправдовує наявність автопарку, а яка ні? Інструменти оптимізації транспортних перевезень допомагають вам розрахувати рентабельність утримання власного автопарку та вартість найнятого. Це спрощує ухвалення рішень.

  • Контролювати витрати на забезпечення перевезень - коли ви чітко знаєте вартість кожного кілометра, а також відстежуєте ефективність кожного етапу та кожної одиниці, ви одразу розумієте, які процеси ефективні, а які ще можна оптимізувати. Це допомагає контролювати та регулювати витрати на кожен рейс зокрема та на вантажоперевезення загалом.

  • Відстеження якості виконання транспортних завдань - завдяки контролю на кожному етапі ви можете стежити за якістю виконаної роботи, і, відповідно, покращувати її, якщо потрібно. Так, ви отримаєте вдячних клієнтів та скорочення витрат, що в сукупності допоможе вашій компанії вийти на новий рівень.

Звичайно, ви можете вибрати будь-який зі способів, як покращити роботу вашого відділу логістики, але ми рекомендуємо підходити до вирішення проблеми комплексно. Оптимізація та автоматизація максимально ефективні, коли виконуються відразу з усіх боків та охоплюють весь бізнес цілком, а не лише окремі процеси.

Автоматизація транспортної логістики

Оптимізація транспортних перевезень може виконуватись за допомогою різних інструментів або їх комбінацій. Вибір залежить лише від завдань та потреб вашої компанії. Розгляньмо докладніше, які рішення можливі:

  • Мобільні додатки - інструмент, який допомагає зробити логістичні процеси не лише оптимальними, а й зручними для кожного учасника процесу. Навіть якщо всі ваші менеджери знаходяться в офісі за робочим комп'ютером, для водіїв та клієнтів програма стане незамінним помічником.

  • CRM-система , яка допоможе вам вибудовувати та підтримувати стосунки з клієнтами, робити з потенційних клієнтів постійних, а також стежити за якістю роботи клієнтського відділу.

  • ERP - від розподілу ресурсів підприємства великою мірою залежить ефективність і успіх компанії. Тому система керування ресурсами допомагає вам не лише тримати руку на пульсі, але й більш раціонально розпоряджатися тим, що у вас є.

  • TMS - система керування транспортом допомагає контролювати роботу автопарку, оптимізувати маршрути та робити ваші вантажоперевезення більш ефективними та швидкими.

  • WMS - швидкість виконання логістичних операцій багато в чому залежить і від швидкості роботи складу. Це те місце, де витрачається багато часу та відбувається багато помилок. Завдяки системі управління складом ви можете уникнути цих помилок та непотрібних витрат, зробивши роботу складу ще ефективнішою та продуктивнішою.

  • SAAS – будь-яке рішення – це не тільки інструмент для досягнення цілей вашої компанії, це ще й засіб заробітку. Ви завжди можете давати можливість іншим компаніям користуватися вашими рішеннями за певну плату, таким чином відкриваючи ще одне джерело доходу для своєї компанії.

Вибір та розробка рішення для оптимізації логістики у WEZOM

Незалежно від того, яке рішення ви оберете, вам потрібний надійний партнер для його реалізації. Компанія WEZOM вже понад 20 років на ринку, ми маємо значний досвід у розробці подібних рішень. Але головне – наша мета не просто створити продукт, а зробити ефективним, ми допомагаємо підібрати правильне рішення для ваших проблем.

Рекомендуємо почитати
Створення TMS-системи

TMS-система дозволяє отримувати дані про кожну машину в реальному часі та аналізувати їхню ефективність, автоматизувати ручну роботу, спростити обробку замовлень і не тільки.

Детальніше

Якщо ви ще не визначилися з тим, які інструменти вам потрібні, зв'яжіться з нами будь-яким зручним для вас способом. Наш менеджер проконсультує вас, дізнається якомога більше про вашу компанію, та її потреби, щоб розібратися та запропонувати варіанти рішень. Потім ви, звичайно, зможете все обдумати і зважити, і лише після - ухвалити рішення.

Замовляючи розробку у нас, ви отримуєте команду, яка готова віддати вам свій досвід, свою старанність та свої знання. Наша мета – створити максимально ефективне рішення, яке піде на користь вашої компанії та окупиться у найкоротші терміни. Оптимізація роботи транспортної логістики – один із ключових наших напрямків. Ми розробили в цій сфері не один проект, тому готові допомогти вам зробити крок вперед.

Якщо у вас ще залишилися питання, залиште заявку на сайті та наш менеджер передзвонить вам найближчим часом.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 2
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.