Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
23.11.2021

Як вибрати найкращу компанію з розробки мобільних додатків

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
23.11.2021
23.11.2021
2731
0

Користь та переваги мобільних додатків для бізнесу очевидні, про них не раз говорилося у сотнях та тисячах джерел. Також не раз пояснювалося, на що вам потрібно звертати увагу під час розробки, які кроки зробити. Але більшості бізнесів та підприємств не під силу втілити таке рішення самостійно. Вихід тут один – партнерство з компанією з розробки мобільних додатків. Це можливість отримати якісний продукт, не переносячи свою увагу з основного бізнесу на розробку. Але як вибрати такого партнера?

Чинники, які слід враховувати під час вибору

Чинники, які слід враховувати під час вибору

Коли ви розглядаєте компанії з розробки додатків, спочатку може бути досить складно визначитися і побачити різницю. І лише з часом відзнаки стануть помітними, а ви зрозумієте, кому довіряти. Щоб скоротити цей час, ми підготували для вас список тих факторів, на які варто звертати увагу насамперед. У результаті ви отримаєте підрядника, з яким вам комфортно взаємодіяти, і результат, який перевершить усі очікування.

Досвід

Найважливіший критерій вибору будь-якого фахівця – це його досвід. Саме згодом кожен може відточити майстерність у своїй справі, набити необхідні шишки, зробити висновки та більше не повторювати помилок початкових етапів. Більше того, саме з досвідом ми вчимося знаходити все більш продуктивні шляхи вирішення завдань, а також просто набиваємо руку, що призводить до здатності виконувати свою роботу і швидше та якісніше.

Усі ці аргументи безспортно стосуються експертів у розробці. Звертайте увагу на те, як довго компанія працює на ринку, які послуги надає та який досвід має. Поставте собі певну планку та відразу відкидайте варіанти нижче.

Підхід до розробки додатків

Другий важливий чинник – це підхід. Тут головне, щоб підхід компанії з розробки мобільних програм збігався з вашим або принаймні був вам зрозумілий і зручний. Це дуже важливо, адже до певної міри тут простежуються цінності компанії. І вам буде некомфортно працювати з підрядником, цінності якого ви не поділяєте.

Щоб не витрачати час на з'ясування та розбіжності, коли потрібно вже розробляти – звертайте увагу на підхід до розробки ще до того, як ухвалити остаточне рішення.

Репутація

Один із гарантів якості кінцевого результату – це репутація компанії на ринку. І це не те, що компанія говорить про себе. Швидше за те, що про неї говорять інші. Найпростіший спосіб дізнатися думку з боку, до того ж дійсно заснований на фактах, а не побудований на здогадах - почитати відгуки клієнтів. Так, як у звичайному інтернет-магазині. Існують сайти та майданчики, де клієнти залишають відгуки про IT-компанії - той же Clutch, наприклад. Можна звернути увагу на експертні рейтинги компаній. Вивчення такої інформації допоможе вам зрозуміти, наскільки компетентна ваша потенційна компанія зі створення мобільних додатків. Але будьте обережні: конкуренція існує у будь-якій сфері, і не завжди суперники грають чесно. Переконайтеся, що ви черпаєте інформацію з джерела, якому можна довіряти.

Портфоліо

Постійний показник і здібностей, і рівня експертності, і досвіду, і широти можливостей, які можуть показати вам компанії розробники додатків – їхнє портфоліо. Кейси компанії, тобто історії їхніх успішних (або не дуже) проектів, допоможуть вам скласти думку щодо рівня потенційного підрядника, подивитися на похід до розробки у дії. Якщо в кейсі вказаний замовник, ви навіть можете знайти і подивитися його відгук, щоб переконатися, чи все так чудово, як буває в кейсах.

Гарною ідеєю буде подивитися на кейси компанії з вашої ніші. Це допоможе вам зрозуміти, чи підходить вам такий рівень, рішення, технології та підхід підрядника загалом.

Підтримка після запуску та обслуговування додатків

Спочатку відразу після запуску софту зазвичай відразу ж показує всі його недоліки і помилки, якщо вони є. Найчастіше виявляються якісь дрібниці, які можуть і не бути помилкою розробників, але заважатимуть нормальному функціонуванню продукту та погіршуватимуть досвід користувачів.

Для вас тут важливо звернути увагу на те, чи надає компанія технічну підтримку спочатку після запуску, чи виправлять вони всі можливі проблеми, чи вам доведеться вирішувати їх самостійно.

Цінові плани

Хоча вартість вказана у нас останньою за черговістю, це абсолютно не означає, що йдеться про найменш важливий чинник. Якщо ви визначилися з бюджетом на розробку – все просто, вам потрібно просто знайти підрядника, який зробить потрібну вам роботу за потрібну вам суму. Якщо ж спочатку конкретного бюджету немає - порівняйте пропозиції та їх вартість, можливо, вам вдасться знайти одну й ту саму пропозицію, але з вигіднішими розцінками.

Але звертаючи увагу на ціну варто враховувати і решту перерахованих факторів. Адже природно, що продукт найгіршої якості коштуватиме дешевше, бо його хоч якось треба продати. Щоб зрозуміти адекватну вартість на розробку, ви можете знайти опис її формування, а також зразкові цифри, від яких потрібно відштовхуватися. Так, знайшовши приблизний час на реалізацію певного функціоналу, а також вартість години роботи потрібного фахівця, ви вже зможете прикинути, скільки коштів потрібно розробити.

Мови програмування для розробки мобільних додатків

Мови програмування для розробки мобільних додатків

Вибір мови програмування залежить від типу програми, платформи, під яку ведеться розробка, а також від функцій, які вам необхідно реалізувати. Адже не кожною мовою можна писати складний функціонал, так само як і немає сенсу використовувати складні мови для простих додатків. Важливо, щоб у стеку компанії, яку ви оберете для розробки своєї програми, були необхідні технології. Тоді ваш підрядник зможе реалізувати рішення максимально ефективно та якісно.

Якщо ви не знаєте, які технології потрібні для реалізації вашого проекту, проведіть консультації у всіх обраних компаній. Уточніть плюси та мінуси кожного рішення, а також терміни та вартість розробки. Далі є два варіанти розвитку подій: або всі зійдуться на одному рішенні, і ви просто оберете максимально відповідні умови, або вам запропонують кілька альтернативних варіантів, і ви зможете вибрати найкращий.

Використовувані технології

Існує три типи мобільних додатків: веб, нативні та гібридні. Розробка майже завжди ведеться під дві ключові мобільні платформи – Android, iOS. Кожне з рішень потребує окремих технологій:

  • Для iOS це будуть Objective-C, Swift, C/C++, XCode, AppCode, iOS SDK, CocoaPods, ARKit та інші.
  • Для Android - Java, Kotlin, C / C ++, NDK, Android SDK, Eclipse, Android Studio, Gradle, Maven і таке інше.
  • Для гібридних і веб-додатків - PhoneGap, Cordova, JavaScript, HTML, HTML5, jQuery, jQuery Mobile, Sencha Touch, Ionic, Flutter та інші.

Кастомна розробка програми: переваги

Кастомна розробка програми: переваги

Ми завжди пропонуємо своїм клієнтам кастомну розробку. Це такий підхід, при якому ви отримуєте не готове рішення, створене "під усіх" або, у кращому випадку, дещо адаптоване під вас, а продукт, який спочатку створений під потреби та завдання вашого бізнесу.

Це дає нам впевненість, що розроблений програмний продукт вирішуватиме ваші проблеми і допоможе досягти глобальної мети. До того ж, такий підхід дозволяє підкреслити вашу унікальність в очах клієнтів, а також за допомогою технологій обернути недоліки в гідності.

Відмінності від стандартної розробки

"Стандартна" технологія передбачає, що компанія розробник додатків візьме вже готові, розроблені колись під когось іншого, або "універсальні" модулі, і збере ваш продукт з них. Якщо порівнювати з коробковими рішеннями - перевага тут у тому, що збираються ті рішення, які вам потрібні, не доводиться переплачувати за зайве або обходитися без чогось необхідного. Але самі рішення бувають неадаптивними. Наприклад, платежі проходять тільки в одній валюті, або в особистому кабінеті програми немає ролі, яка потрібна саме вашій компанії.

У такому разі вам або доведеться адаптувати процеси в компанії під софт (хоча має бути навпаки), або доплачувати за доопрацювання, які заберуть час і дадуть невідомий, непередбачуваний результат.

Кастомна ж технологія передбачає написання програмного продукту з нуля, повністю під ваші потреби. Першим етапом такої розробки завжди є дослідження та стратегія. На цьому етапі ми занурюємося в бізнес наших клієнтів, щоб максимально чітко визначити, які функції має виконувати програмне забезпечення, які завдання вирішувати, і до якої мети привести бізнес у результаті. Так, такий вид розробки більш трудомісткий, а отже, потребує більше тимчасових та фінансових ресурсів. Але при цьому його окупність значно вища, тому що результати такої роботи націлені безпосередньо на користь для вас.

Демонстрація аналогічних чи схожих додатків

При виборі кастомної розробки може виникнути побоювання, що ви купуєте кота в мішку. Але це не так. Є спосіб, який допомагає легко та достовірно переконатися як у компетентності розробника, так і в тому, наскільки відповідними будуть рішення. Попросіть продемонструвати подібні рішення.

Досвідчена компанія з розробки додатків напевно вже робила щось подібне до того, що потрібно вам. Попросіть показати і докладно розповісти про вже здійснений додаток. Можливо, вам покажуть аналогічну програму, а можливо – приклади необхідних вам елементів функціоналу у різних додатках та різних реалізаціях. Але ви зрозумієте, наскільки компанія здатна втілити необхідне рішення в життя.

Щоб замовити розробку програми у WEZOM, або отримати консультацію з відповідями на всі ваші запитання, залиште свою заявку у формі на сайті або зв'яжіться з нами будь-яким зручним для вас способом. Ми можемо проаналізувати ваш бізнес, показати свої кейси та запропонувати вам найвдаліші рішення.

Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.