Леся
Леся
Head of QA Department
01.04.2022

Як розробити CRM для закупівель

Леся
Леся
Head of QA Department
01.04.2022
01.04.2022
3.5
2621
0

Управління закупівлями передбачає вирішення цілої низки проблем, управління цілою зв'язкою фінансових та логістичних процесів. Від їхнього контролю залежить ефективність ведення бізнесу. Інструменти автоматизації допомагають структурувати завдання та спростити керування. Одним із таких інструментів є CRM для відділу закупівель.

Для чого потрібна CRM для закупівель?

Для чого потрібна CRM для закупівель?

CRM – це програмне забезпечення, яке призначене для комфортної та ефективної роботи з клієнтами. Програма дозволяє моніторити робочі процеси, структурувати їх та ставити завдання, які легко контролювати.

CRM для відділу закупівель відіграє важливу роль. Це інструмент, який допомагає спростити процес пошуку партнерів, створити завдання, контролювати витрати та покращити комунікацію з постачальниками. Крім того, програма для управління закупівлями допомагає налагодити внутрішні процеси компанії, комунікацію між співробітниками та створити єдине онлайн-середовище, в якому знаходяться всі документи, інформація та база клієнтів.

CRM для закупівлі – це інструмент, який допомагає оптимізувати багато завдань. Це впливає вартість змісту підприємства, зменшує витрати та мінімізує помилки. Завдяки потужній системі звітностей, можна контролювати бізнес, бачити його повністю та розуміти подальші шляхи розвитку. Впровадження персональних інструментів при розробці власної CRM закупівлі дозволяє унікалізовані послуги, розширити можливості компанії та отримати відмінні від конкурентів переваги.

Переваги впровадження CRM рішення для управління закупівлями

Переваги впровадження CRM рішення для управління закупівлями

Можна впровадити в бізнес готове рішення і користуватися його можливостями. Можна замовити власну розробку. На стартових етапах вона вимагатиме більше інвестицій, але в результаті окупиться і приноситиме прибуток і вигоду. У будь-якому випадку, CRM для відділу закупівель дає безліч переваг, серед них:

  • Прозорість процесу закупівель та витрат. Кожен процес контролюється в системі, всі дані видно учасникам компанії, які мають дозволений статус, а всі покупки відбуваються прозоро та відкрито. Це дозволяє чітко регулювати витрати, дивитися на ефективність операцій та виключати розкрадання та непотрібні витрати.
  • Автоматизація тендерних процедур та супутнього документообігу. Контроль участі у тендерах дозволяє покращити процеси закупівель, швидко збирати необхідні пакети документів та чітко відстежувати ефективність проведення тендерів.
  • Налагоджений процес комунікації з постачальниками та між відділами компанії. Це найважливіша перевага CRM для закупівлі. Внутрішня та зовнішня комунікація забезпечує якісну взаємодію як між співробітниками, так і роботу з клієнтами. Сервіси спілкування, збереження розмов, історія роботи з клієнтом, підв'язані документи, персональні картки клієнтів, сегментована база даних – це лише невелика частина інструментів для покращення комунікації.
  • Зниження трудовитрат на закупівельну діяльність. Завдяки диджиталізації процес закупівель стає зрозумілішим і простішим, багато процесів автоматизуються, знижується кількість учасників процесу, спрощується система звітностей. Все це дозволяє знизити навантаження на співробітників, зменшити кількість помилок та скоротити час закупівлі за рахунок спрощення бюрократичних процесів.
  • Однорідне середовище для управління бізнес-процесами, даними та документами. CRM для відділу закупівель – це єдиний простір, який дозволяє комфортно працювати всім учасникам процесу. Компанія не прив'язана до окремих осіб, якщо один співробітник йде, інший легко зможе користуватися його даними та працювати з клієнтами.
  • Доступ до інформації з комп'ютера, планшетного ПК або смартфона. Програмне забезпечення дозволяє працювати з будь-яким видом пристроїв. Це спрощує роботу, дозволяє працювати віддалено, швидко вирішувати оперативні завдання, навіть якщо працівник перебуває не на робочому місці.

Програма управління закупівлями дає можливість розширити бізнес, спростити його та зробити вигіднішим. Диджиталізація – це шлях до зростання та розвитку. Особливо якщо ви використовуєте кастомний софт для вирішення конкретних завдань компанії.

Етапи індивідуальної розробки та впровадження CRM для відділу закупівель

Етапи індивідуальної розробки та впровадження CRM для відділу закупівель

Коробкове рішення передбачає використання готових товарів за передплатою, за регулярну плату. Воно не завжди може відповідати специфічним вимогам окремої компанії. Розробка кастомної CRM для відділу закупівель має значно більше можливостей. Створення продукту у компанії Wezom складається з таких етапів:

  1. Збір вимог та підготовка технічного завдання. Наші фахівці вивчають, які завдання має вирішувати платформа, особливості бізнесу, клієнтів, принципи роботи бізнес-процесів у вашій компанії. Ми укладаємо договір про нерозповсюдження конфіденційної інформації та гарантуємо безпеку даних. Далі готується план і технічне завдання, яким програмісти створюватимуть продукт.
  2. Розробка дизайну. Ми звертаємо увагу на зовнішній вигляд продукту. Завдання полягає в тому, щоб програма управління закупівлями була зрозуміла кожному вашому співробітнику, інтерфейс був дружнім і зрозумілим. Продумується дизайн інтерфейсу – розташування компонентів, щоб кожна кнопка знаходилася на своєму місці та зручно використовувалася на будь-яких пристроях.
  3. Реалізація проекту. Програмісти підбирають стек технологій для розробки та створюють продукт для вашого бізнесу. Розробляється весь функціонал, що обговорюється у проекті. Головна перевага індивідуальної розробки – можливість створити практично будь-який інструмент. Ви отримуєте системи для звітів, управління, зв'язки та інші унікальні інструменти, які допомагають керувати бізнесом. Програмісти створюють їх, проводять тести та об'єднують у єдину CRM для закупівель.
  4. Запуск та підтримка. Після розробки ми впроваджуємо інструмент у вашу компанію, проводимо навчання співробітників, надаємо технічну підтримку та стежимо, щоб усе працювало правильно. Ми надаємо гарантійну підтримку, тому у разі виявлення помилок виправляємо їх.

Так ви отримуєте якісну CRM, закупівлі для бізнесу спрощуються на порядок. Незважаючи на стартові інвестиції, цей інструмент швидко окупається і багато років приносить користь бізнесу.

Замовити CRM рішення для закупівлі від Wezom

Замовити CRM рішення для закупівлі від Wezom

Компанія WEZOM пропонує розробити індивідуальну CRM для відділу закупівель. Нам довіряють з таких причин:

  • для кожного проекту ми виділяємо персональну команду розробників, які займатимуться лише вашим проектом, тому ми дотримуємось обумовлених термінів і максимально занурюємося в процес роботи;
  • менеджер завжди на зв'язку, відповідає на запитання, надає звіти про виконану роботу; ви завжди знаєте, що відбувається і на якому етапі розробка;
  • перед створенням закупівлі CRM ми детально аналізуємо особливості бізнесу, щоб підготувати справді індивідуальний інструмент, а не шаблонне рішення;
  • на кожному етапі складається договір про надання послуг, і робота оплачується поетапно, у договір ми вносимо всі пункти, жодних прихованих платежів чи витрат, які передбачені контрактом, ви робите;
  • ми здаємо роботу під ключ, починаючи від обговорення ідеї, закінчуючи повним запуском та впровадженням у бізнес;
  • надаємо гарантійний договір, забезпечуємо коректну роботу всіх інструментів.

Тому бізнес обирає WEZOM. Якщо ви хочете розширитися, покращити бізнес-процеси, збільшити прибуток і діджиталізуватися, вам потрібна програма для управління закупівлями. Ми знаємо, як її зробити під ваші потреби. Приходьте в офіс на консультацію або зателефонуйте нам, щоб домовитись про зустріч та обговорити деталі. Ми докладніше розповімо, як відбувається розробка, скільки це коштує, і за який термін можна реалізувати проект. Давайте разом покращувати сучасний бізнес та робити його ефективним.

Як вам стаття?
3.5
Проголосувало: 2
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.