Василій
Василій
IT Sales Manager
11.01.2022

Що таке торговельні майданчики NFT?

Василій
Василій
IT Sales Manager
11.01.2022
11.01.2022
5.0
2814
0

Чи відомо вам про те, що відоме GIF-зображення Nyan Cat пішло з молотка на онлайн-аукціоні за 580 тисяч доларів? Тоді ви чули про NFT. Новий виток розвитку блокчейн-технологій - незамінні токени - буквально за рік набув колосальної популярності. Стати єдиним та незаперечним власником таких унікальних об'єктів можна на спеціальних торгових майданчиках. Давайте розберемося, що таке маркетплейси NFT і як вони працюють.

Що таке торговельні майданчики NFT?

Що таке торговельні майданчики NFT

НФТ маркетплейси - це спеціальні торгові майданчики, на яких завдяки технології блокчейн можна купувати і продавати токени, стаючи їх беззастережним власником. Звичайно, це не означає, що придбаний вами об'єкт не зможуть переглядати або використовувати інші користувачі мережі, проте в ланцюжку блоків назавжди буде зафіксовано, що ви володієте оригіналом того чи іншого цифрового об'єкта.

Головний і незаперечно позитивний факт про маркетплейс НФТ - це рівні умови для всіх користувачів, а також свобода від обмежень. Ніхто не зможе підробити або оскаржити ваше право володіння вибраним об'єктом.

Як працюють ці торговельні майданчики?

НФТ маркетплейси

Відповідь проста: як і звичайні маркетплейси всюди в інтернеті. Але відмінність все ж таки є - це безпека і надійність, які відрізняють технологію Blockchain. Вибираючи торговий майданчик, необхідно звертати увагу на певні моменти, щоб ваші інвестиції обернулися успіхом. Давайте коротко їх розглянемо:

  • Тип товарів: оскільки токени можуть бути абсолютно будь-якими об'єктами, від предметів мистецтва до яскравих моментів зі спортивних матчів і простих картинок, необхідно чітко визначитися з тим, що вас цікавить, і шукати відповідний маркетплейс.
  • Ліквідність: якщо ваша мета – інвестування, важливо звертати увагу на попит, щоб ви змогли легко продати придбане.
  • Комісії: на різних майданчиках розмір та умови комісії різні, тому ретельно вивчіть це питання перш, ніж робити будь-які дії.
  • Користувальницький досвід: деякі системи не просто пропонують покупку, а й створюють такий ажіотаж, що інтерес користувачів та ліквідність товарів не викликають запитань.

Дії, які можна здійснювати на цих торгових майданчиках, хоч і здаються очевидними, але потребують предметної розмови. Пропонуємо вам подивитися, що саме можна робити на маркетплейсах NFT, і що це вам дає.

Покупка NFT

Купуючи незамінні токени ви стаєте їх правовласником, і ця подія увічнюється в історії кожного токена. Але покупка також може бути різною.

По-перше, ви можете купити токен у його творця або продавця, який вперше виставив його (що часто буває дешевшим і вигіднішим), а можете перекупити його у поточного правовласника, який купив його до цього. Логічно припустити, що кожного разу його вартість збільшуватиметься, адже кожен власник захоче, якщо не заробити, то як мінімум відбити вартість та комісію купівлі токена.

По-друге, мета покупки має важливу роль. З одного боку, ви можете колекціонувати токени, для себе збираючи ті, які несуть для вас певну цінність (може бути, вам важливо мати всі значущі моменти гри улюбленої команди).

З іншого боку, метою покупки може бути заробіток на перепродажі. І цей варіант також передбачає два шляхи розвитку подій: колекціонувати токени, які поки не користуються величезним попитом, купуючи їх "дешево", а потім чекаючи зростання їх ціни та цінності для перепродажу, щоб заробити велику суму, хоч і через час; або купувати ажіотажні об'єкти і тут же їх перепродувати, заробляючи невеликі суми, але практично відразу.

Продаж NFT

Будь-який продаж здійснюється з метою заробітку. Але що саме ви продаєте - залежить тільки від вас. Це можуть бути колекційні об'єкти, які набули попиту, або ажіотажні токени, які ви встигли відхопити за гарною ціною. Але є і третій варіант: те, що ви створили самі.

Оскільки токеном може стати будь-який неповторний об'єкт, ви можете його створити самостійно і розмістити на НФТ маркетплейсі для продажу. Звичайно, для більшого прибутку бажано створювати те, що має достатній попит. Але також рекомендуємо звернути увагу на умови розміщення токена, адже, можливо, деякі критерії доведеться враховувати ще при його створенні. Важливі й умови продажу: комісія, яку вам доведеться заплатити за продаж, варіюється, момент її зняття теж. Помнете, що на деяких маркетплейсах з вас можуть зняти комісію при розміщенні товару, що станеться задовго до його покупки.

Висновки

Покупка NFT

На сьогодні існує безліч NFT маркетплейсів, які дозволяють продавати і купувати невзаємозамінні токени без особливих труднощів, але при цьому безпечно і гарантовано.

Вибір одного з безлічі майданчиків для подібних дій залежить тільки від ваших уподобань, але вище ми обмовили певні критерії, за якими вони суттєво відрізняються. Ретельно вивчайте всі аспекти, перш ніж вкладати кудись ваші кошти, і нехай прибуде з вами прибуток.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 3
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.