Софт для транспортного менеджменту: міцний фундамент для організації логістики

Євген
Євген
CBDO
11.09.2023
11.09.2023
1311
9 хвилин
0

Логістика, як будь-який бізнес, потребує якісної організації та менеджменту процесів. Компаніям буває нелегко приділяти увагу усім деталям одночасно, тож для цього необхідне надійне софтверне рішення. Система транспортного менеджменту (Transport management system, TMS) – це програма для логістики, що допоможе вам зібрати та обробити величезні обсяги даних для щоденних операцій вашого бізнесу. 

На глобальному ринку сьогодні доступні найрізноманітніші програми для логістики, Україна з її великим ІТ-сектором - не виняток. Наявні на ринку TMS пропонують інструменти, які допомагають забезпечити якість роботи усіх підрозділів логістичного бізнесу. Але іноді, коли реалії бізнесу змінюються, виникає потреба у більш довершеному рішенні.

Деякі складні TMS-рішення пропонують дуже просунутий функціонал, який допомагає повністю автоматизувати транспортні процеси. Саме в таких випадках можуть бути корисними системи транспортного менеджменту індивідуальної розробки – коли вам треба переконатися, що рішення має можливості, яке закриває усі головні потреби вашої компанії. 

На додачу до того, що це потужний інструмент для виконання рутинних завдань, TMS-рішення допомагає впоратись з помилками, спричиненими неточністю в роботі, та уникнути великих ризиків. Іноді нестача даних чи помилки, пов`язані з великою кількістю процесів можуть вести до затримок в постачанні чи фінансових втрат. 

Сьогодні просунуті технології вже стали в логістиці звичною справою. Це робить надійне TMS-рішення незамінним цифровим інструментом для розв'язання важливих проблем бізнесів, які серйозно ставляться до надання логістичних послуг. 

В цій статті ми розглянемо роль, яку відіграють у роботі організації програми для логістики. З’ясуємо, як налагодити з їх допомогою усі процеси для ефективної роботи.

Рекомендуємо почитати
Створення TMS-системи

TMS-система дозволяє отримувати дані про кожну машину в реальному часі та аналізувати їхню ефективність, автоматизувати ручну роботу, спростити обробку замовлень і не тільки.

Детальніше

Що таке софт для управління транспортом та як він працює в компанії?

В галузі логістиці TMS необхідні для оптимізації різноманітних процесів всередині компанії. Це особливо важливо в усіх питаннях, пов’язаних з даними щодо постачання. Рішення для транспортного менеджменту збирає усю необхідну інформацію в одному місці та допомагає організувати й обробити її. Тримати усі дані в одній платформі зручно, адже ви вже маєте під рукою усе необхідне для щоденних операцій, і вам не потрібен жоден додатковий софт, аби тримати усе під контролем. 

Окрім управління постачанням, рішення для транспортного менеджменту охоплюють низку аспектів, пов'язаних з управлінням обладнанням, організацією бізнес-процесів та менеджментом активів. Це допомагає компанії підвищити ефективність, як ніколи до того. Якщо ви можете контролювати усі ці аспекти та підвищувати вашу ефективність через автоматизацію, то налагодите одразу декілька напрямків роботи. Софт допоможе вам визначити слабкі місця бізнесу й швидко усунути їх. 

Хоча є низка питань, які займають в роботі такого софту центральне місце, TMS – це гнучке рішення, яке має функціонал для вирішення широкого кола проблем. Ось лише деякі аспекти, з якими можуть зарадити TMS:

  • планування операцій;
  • планування товарних запасів;
  • планування маршрутів;
  • розрахунок витрат на перевезення.

Аби організувати операції належним чином, різноманітні можливості TMS є необхідними. Тож система управління транспортом – це зручне рішення, яке допомагає вам з широким колом питань, дозволяє вирішувати їх з меншими витратами часу та енергії. Коли справа доходить до планування, важливо зробити його простим. Адже планування врешті забезпечує належну структуру усієї вашої роботи. Коли процесів забагато і всі вони деталізовані, ви можете легко “загубитися” серед них. Відтак ваше планування стане надмірно складним та неефективним. 

Виклики, які допомагає подолати софт для транспортного менеджменту

Окрім забезпечення прозорості, хмарні системи транспортного менеджменту, як і їхні аналоги, надають повний контроль над ланцюжками постачання. Це вкрай важливо для логістичних бізнесів. З надійною TMS ви матимете низку можливостей, які допомагають впоратися із різними проблемами в бізнесі та підвищити ефективність вашої роботи. В транспортній індустрії проблеми виникають регулярно і вам потрібен софт, аби розбиратися з ними швидко й ефективно. Наведемо декілька можливостей, які можуть бути корисними для подолання різноманітних викликів. 

Рекомендуємо почитати
Які переваги надає індивідуальний софт?

Інвестувати у власні технології набагато вигідніше, ніж у чужі продукти. Лише індивідуальне рішення зможе задовольнити усі унікальні потреби вашого бізнесу

Дізнайтеся більше про розробку ПЗ

1. Аналіз вантажних перевезень

Ви можете використовувати TMS для планування надходження і відвантаження товарів. Ви також можете моніторити ціни та послуги ваших партнерів у ланцюжку постачання, що дасть вам набагато більше контролю над цим аспектом. 

2. Планування виробництва

З рішеннями для транспортного менеджменту ви можете з легкістю оцінити, скільки матеріалів вам необхідно отримати для дотримання виробничого графіка. Спростіть собі планування та зекономте чимало часу для інших завдань. 

3. Прозорість розповсюдження запасів

Однією з найбільших проблем для логістичних гравців є прозорість ланцюжка постачання. Рішення для управління транспортом дозволяють вам мати більш ясний погляд на потреби в товарах та матеріалах для виконання замовлень на відвантаження. 

4. Звіти щодо закупівель

Важко отримувати усі необхідні звіти за безліччю операцій, що виконуються вручну. Ось чому ви можете бути набагато ефективнішим, контролюючи продуктивність постачальників та отримуючи усю необхідну інформацію за допомогою цифрового рішення. 

5. Фінансовий аудит

Системи транспортного менеджменту можуть допомогти вам обробити більше транзакцій та оцінити ефективність витрат. Сюди також можна включити такі процеси як базовий інвойсинг та аудит перевезень. 

6. Відстежування замовлень

За допомогою сенсорів ELD рішення для управління транспортом збирають дані, дозволяють відстежувати рух та статус замовлень. Ви можете отримувати регулярні оновлення інформації, що дуже важливо як для логістичного бізнесу, так і для користувача. 

7. Обслуговування клієнтів

Користувацьку підтримку можна суттєво покращити за допомогою рішень для транспортного менеджменту. Одна з додаткових переваг такого софту полягає в тому, що він може давати актуальну інформацію щодо місця перебування та доступності замовлення. 

Якщо ви хочете використовувати TMS індивідуальної розробки, то можете додати можливості, які вже є частиною вашого рішення, в ERP-систему. Це робить контроль над ланцюжком постачання ще простішим. 

Які можливості має пропонувати користувачам просунута TMS?

Сучасна програма для вантажних перевезень має справу з низкою проблем логістичного сектору. Вона допомагає власникам бізнесу забезпечувати високу якість сервісу, задовольняти потреби усіх зацікавлених сторін – від клієнтів, до постачальників. Програмні рішення життєво важливі для забезпечення якості робочого процесу в компанії, оскільки допомагають автоматизувати чимало процесів, що розгортаються одночасно. TMS суттєво підвищує продуктивність компанії на багатьох напрямках роботи. 

Однак, якщо виникає потреба у більш просунутому софті, які можливості він може запропонувати користувачам? І як TMS кастомної розробки одночасно вирішує цілу низку великих проблем транспортної галузі? Поговоримо про це нижче. 

1. Автоматизовані розрахунки цін

Оскільки кінцева вартість доставлення залежить від багатьох факторів, розрахувати її вручну складно. Такі фактори як витрати на паливо та техобслуговування авто можуть часто змінюватись, і вам необхідне надійне рішення для точного підрахунку. Деякі TMS мають автоматизовані рушії, які можна використовувати для підрахунку вартості сервісу після кожної зміни принаймні в одному з факторів. 

2. Розумне управління вантажами

Менеджмент відвантажень – це нелегке завдання, і оптимізація може принести в цей процес чимало переваг. Просунуті TMS мають можливості для розумного управління вантажами, що дозволяють власникам бізнесу вводити та відстежувати такі параметри як тип замовлення, маршрут, дата доставлення тощо.  

3. Просунуте планування маршрутів

Більшість TMS на ринку пропонує набір можливостей для ефективного планування маршрутів. Найпросунутіші системи пропонують функціонал, що може надати пропозиції виходячи з параметрів окремих машин та вантажу. Такий підхід до планування маршрутів більш плідний, оскільки позбавляє вас від необхідності їх тривалого підбору та дає оптимальні рішення.

4. Відстеження відправлень

Софт для транспортного менеджменту дозволяє компаніям запобігти різноманітним проблемам з доставленням, виявляючи їх заздалегідь. Це впливає на ваші потенційні витрати на доставлення та допомагає убезпечити від несподіваних втрат ваших клієнтів. 

Просунута система для управління транспортом має можливості для миттєвого звітування про проблеми та пошуку найкращого рішення. 

5. Гнучкість та широкі можливості для інтеграції

Цільність та узгодженість різних систем, включених до роботи транспортного бізнесу, життєво важлива для безшовного та ефективного робочого процесу. Однак одночасно для роботи можуть використовуватись багато систем, і бізнесу важливо забезпечити їх повну сумісність. 

Якщо ви обираєте рішення індивідуальної розробки, яке працює в поєднанні із багатьма різними системами, вам необхідно забезпечити можливості повноцінної інтеграції вашої TMS. 

Висновки

Точність даних відіграє величезну роль у логістичній галузі. Без неї важко уникнути “перевантаження” у контролі над безліччю процесів, що розгортаються одночасно, та забезпечити якісний результат. Використовуючи систему управління транспортом ви можете тримати усі необхідні дані під рукою та суттєво покращити вашу продуктивність.

Одна з численних переваг TMS полягає в тому, що вона надає вам можливість моніторити увесь ланцюжок постачання. Це має ключове значення для ефективного планування. Врешті, можливості, що надаються такими рішеннями, незамінні для автоматизації та організації багатьох важливих процесів вашого бізнесу.

Євген
Про автора
Євген
CBDO
Досвід роботи 9 років
Експерт з IT-продуктів, допомагає потенційним клієнтам WEZOM підібрати оптимальні платформи і технології для вирішення завдань бізнесу.
Більше статей від автора
Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.