Василій
Василій
IT Sales Manager
18.08.2023

Перехід від ProTransport до власної TMS

Василій
Василій
IT Sales Manager
18.08.2023
18.08.2023
1988
0

Якщо ви зіткнулися з необхідністю вибору TMS й прагнете дізнатися всю специфіку, пов'язану з процесом впровадження цієї системи, ми готові задовольнити ваш інтерес. Ми розкажемо, що вам потрібно знати про перехід на індивідуальну розробку, які можуть виникнути проблеми та як до них підготуватися.

Перехід від ProTransport до вашої власної TMS: розгляньмо особливості ProTransport

ProTransport — це програмне рішення для управління автопарком. Воно використовує хмарні технології та задовольняє потреби професіоналів у сфері транспорту, включно з різними типами перевезень (наприклад, перевезення невеликими вантажівками та бездоріжжям) та компаній з інтермодальних вантажних перевезень.

Це дозволяє відстежувати поточне перебування автомобілів компанії, а також оперативно повідомляти про орієнтовний час їх прибуття до місця призначення. Нижче ми розглянемо деякі переваги та недоліки ProTransport, щоб ви могли краще зрозуміти особливості цієї програми та її роль у переході підприємств на індивідуальну TMS-систему.

Якщо узагальнити, то недоліки ProTransport полягають в тому, що програма не повністю підходить для сучасних запитів через свою негнучкість. Крім того, до неї непросто отримати доступ. Проте варто розглянути й інші сторони ProTransport.

Стосовно можливостей ProTransport, то функції програми сфокусовані здебільшого на бухгалтерії, тому для неї це досить важливий інструмент. Функціональність ProTransport вже давно оцінена гравцями ринку. Він виконує облік, знаходить та відстежує всі транзакції, й ви можете контролювати їх усі в одній системі. На додачу до цього, ключові функції цієї програми охоплюють безпеку, облік, звітність та інші можливості. Загалом, за допомогою ProTransport ви також можете контролювати диспетчерську панель в реальному часі й користуватися всіма перевагами її функцій, наприклад якісними звітами.

Основні можливості ProTransport

Основні функції містять автоматизовану диспетчеризацію, планування, маршрутизацію, відстеження транспортних засобів, базу даних клієнтів, оптимізацію завантаження та контроль витрати палива. Крім того, програмне забезпечення для перевезення вантажів protransport має цілий модуль для бухгалтерського обліку та допомагає формувати рахунки-фактури, готувати різні звіти та керувати книгами обліку, таблицями балансів, ще неготовими вантажами та пробними балансами.

Також програма містить спеціальний інструмент з диспетчеризації, який допомагає керувати графіками водіїв, доступними вантажами, можливостями EDI та плануванням поїздок, а також надсилати іншим співробітникам дані про місцеперебування транспортних засобів.

Інтеграція ProTransport з Google Maps дозволяє компаніям отримувати сповіщення про можливу затримку доставляння, а також пропонує інструменти для створення звітів по водіях, вантажівкам та обладнанню з метою аналізу ефективності бізнесу. ProTransport обслуговує широкий спектр клієнтів, в тому числі великі, середні те дрібні компанії.

Платформа підтримує англійську, хорватську і сербську (кирилицю) мови та інтегрується з такими популярними додатками, як Omnitracs, M2M In Motion, Motive, QuickBooks Online Advanced та Samsara. ProTransport також надає кілька варіантів підтримки, включно з підтримкою телефоном, електронною поштою/звернень до служби підтримки та базу даних.

ProTransport: Плюси та Мінуси

Як кожне цифрове рішення, програмне забезпечення для перевезення вантажів protransport має свої унікальні особливості порівняно з іншими системами. Деякі з них можна краще зрозуміти завдяки відгукам користувачів, які ми проаналізували, аби підкреслити їхні унікальні переваги та недоліки. Розгляньмо деякі з них докладніше:

Переваги програми ProTransport наступні:

  1. Система досить зручна та забезпечує комфортний досвід користування;

  2. На думку багатьох користувачів, ProTransport має майже всі функції, необхідні для роботи компанії;

  3. Система розроблена таким чином, що кваліфікованому персоналу буде легко та зручно вчитися;

  4. Підтримка клієнтів завжди на належному рівні;

  5. Як правило, програмою легко користуватися після навчання.

ProTransport - це комплексне програмне рішення, призначене для оптимізації транспортних операцій. Завдяки таким функціям, як надання даних в режимі реального часу, автоматизоване планування та керування диспетчерськими операціями, це програмне забезпечення дозволяє компаніям оптимізувати процеси та підвищити свою ефективність. ProTransport також пропонує інструменти для моніторингу стану водія і транспортного засобу, відстеження споживання палива та інтеграцію бухгалтерського обліку, що робить програму досить поширеним рішенням для компаній транспортної та логістичної галузі.

З іншого боку, ось недоліки цього цифрового рішення:

  1. До програми складно завантажувати банківські виписки або додавати кредитні картки.

  2. Також непросто підвантажувати зображення та записи про обслуговування.

  3. Недостатньо функцій для великих автопарків.

Оскільки рішенню бракує деяких важливих функцій, це потрібно компенсувати шляхом додаткових інтеграцій, які можуть виявитися недешевими. Загалом у ProTransport відсутні такі аспекти, як відстеження запасів, керування автопарком, управління замовленнями на купівлю, моніторинг у режимі реального часу, негайні сповіщення, оперативна звітність, швидкі оновлення, історія маршрутів, оптимізація та керування маршрутами.

Без відстеження запасів дуже незручно виконувати облік або ж потрібно за додаткову плату інтегрувати стороннє рішення. Ця проблема спричиняє додаткові витрати та створює незручності для компанії.

Що кажуть клієнти?

Клієнти, які звернулися у WEZOM по індивідуальну розробку, повідомили нам наступні причини такого рішення:

  • Вони були незадоволені досвідом роботи з ProTransport.

  • Виникла потреба в індивідуальному рішенні.

  • Існували певні вимоги, які потребували розробки індивідуального рішення під конкретні потреби бізнесу.

STL Transportation спочатку користувалася системою TMS Protransport для управління своїми операціями. Проте у своєму прагненні до постійного вдосконалення вони співпрацювали зі спеціальною командою для розробки індивідуального програмного рішення. Це кастомне рішення революціонізувало їхні процеси, запропонувало розширені функціональні можливості та бездоганну інтеграцію, що дозволило компанії перевершити очікування клієнтів та зберегти провідні позиції в галузі.

Однак були й клієнти, які вирішили зупинитися на ProTransport з інших причин, а також через вартість власної розробки, яка є прийнятною не для всіх компаній. Зокрема, індивідуальне рішення надзвичайно гнучке для вашої роботи, але деякі клієнти не бажають інвестувати в нього з огляду на високу вартість проекту.

Gamma TMS, яка раніше користувалася програмою protransport, вирішила й надалі користуватися його функціями та можливостями заради ефективного управління перевезеннями. Користуючись ProTransport, Gamma TMS отримує безперебійний робочий процес та підтримує довіру до надійності програми з метою ефективного виконання матеріально-технічних завдань.

Порівнюючи результати використання ProTransport та кастомних розробок, дуже важливо брати до уваги індивідуальні випадки. Мінливість результатів стосовно переваг використання кастомних рішень робить статистику неефективною, а кожна компанія може використовувати як індивідуальні варіанти, так і ProTransport, тому варто особисто аналізувати відповідність функціонала потребам вашої компанії.

Різні компанії клієнтів ставлять перед TMS-системи різні вимоги, тому як готові, так й індивідуальні рішення можуть  запропонувати їм різний набір переваг. Індивідуальні рішення досить популярні, але кожен сам має обирати оптимальний варіант програмного забезпечення, не звертаючи уваги на популярність того чи іншого рішення.

Що стосується нашої роботи, то ми створюємо продукт, який відповідає потребам та запитам ринку. Оскільки protransport не змінювався протягом останніх 30 років, ми пропонуємо рішення, яке може запропонувати вам набагато більше. Тоді як відсутність серйозних змін робить варіант з готовим рішенням відверто слабким. Крім того, ми можемо доповнювати функціонал кастомної розробки залежно від потреб клієнтів. Це відчутний бонус, оскільки він забезпечує вам величезний потенціал розвитку.

Крім того, коли ви обираєте наші рішення, то отримуєте захист своїх особистих і комерційних даних, а також безпечний додаток для водіїв.

Перехід від ProTransport до власної TMS

TMS-система - це незамінний інструмент для вашого логістичного бізнесу. Це досягається завдяки універсальним модулям під будь-які потреби бізнесу. Зараз існує чимало різновидів таких систем, тому розгляньмо уважніше способи переходу від одного рішення TMS до іншого.

Вирішуючи, чи варто інвестувати в систему управління транспортом (TMS), важливо враховувати кілька факторів, зокрема функціональність такої розробки, її ціну, ваші конкретні цілі, можливості вашої компанії та потрібний рівень складності логістичного додатка.

Хоча згадані фактори можуть мати величезне значення під час вибору оптимального рішення, також дуже важливо враховувати фінансові аспекти. Це допоможе переконатися, що ваш вибір буде обґрунтованішим та реалістичнішим, відповідатиме бюджету та принесе прибуток, а не труднощі та фінансові проблеми.

Варто зазначити, що для створення індивідуальною розробки може знадобитися певний час, можливо, рік чи навіть більше, і про це не варто забувати, оскільки не кожен бізнес готовий стільки чекати. Крім того, існують невіддільні ризики. Тому важливо не пропускати цей етап, оскільки фінанси відіграють у розробці вирішальну роль.

Натомість якісна TMS-система дозволяє компаніям оптимізувати та автоматизувати рутинні процеси, прискорити виробничі процеси, посилити контроль якості та підвищити якість роботи завдяки вирішенню операційних проблем та запобіганню проблемним ситуаціям.

Крім того, TMS дозволяє визначати проблемні області в бізнесі, що служить основою для зростання компанії.

Не всім компаніям потрібна спеціальна розробка для управління логістикою. Тому під час прийняття рішення про розробку слід керуватися реальним станом справ. Проте, якщо ви хочете розв'язувати складні проблеми та досягти високої ефективності за допомогою лише одного оптимального рішення, інвестуйте в якісну індивідуальну TMS-систему.

Переваги індивідуальної TMS-системи

Серед головних переваг індивідуальної TMS варто назвати гнучкість, ефективний аналіз та високий потенціал для оптимізації процесів. Але під час вибору формату вашої TMS зверніть увагу й на інші переваги, зокрема:

  • Така TMS підлаштована під потреби вашої компанії та забезпечує індивідуальний підхід до бізнес-процесів вашої компанії.

  • Це рішення окрім підвищення ефективності може принести прибуток шляхом його продажу іншим компаніям у форматі коробкового продукту чи SaaS.

Чому вам можуть знадобитися просунуті модулі

Зі зростанням бізнесу звичайні системи управління перевезеннями можуть втратити свою актуальність, тому знадобляться розширені модулі, на кшталт розподіленого керування замовленнями та керування за винятковим відхиленням.

Перший дозволяє інтегрувати замовлення з кількох каналів до єдиної екосистеми, тоді як другий автоматизує регулярну обробку замовлень та сповіщає менеджерів про несподівані події.

Ці модулі можуть заощадити час та підвищити ефективність, що робить їх незамінними для компаній, які оперують сотнями й тисячами замовлень на тиждень.

Ключові проблеми впровадження власної TMS

Під час впровадження власної системи TMS завжди виникають певні проблеми, які можуть загальмувати весь процес. Деякі з них стосуються вартості розробки, деякі — необхідного для неї часу, але, окрім загальних проблем, існують глибші проблеми, з якими не всі стикаються. Ми зібрали основні труднощі, які заважають зробити процес переходу плавним.

Серед них варто зазначити:

  • відсутність чітких цілей під час впровадження нової TMS;

  • protransport ціни суттєво нижчі за вартість індивідуальних рішень;

  • несумісність такої системи;

  • відсутність чіткого розуміння необхідних для TMS опцій;

  • недостатній рівень навчання персоналу для використання нової TMS.

Знання про існування цих проблем дуже допомагає в їх вирішенні, оскільки процес переходу від готового рішення на кшталт популярного серед бізнесу додатка ProTransport до індивідуальної розробки багато в чому залежить від стратегії та розуміння доцільності впровадження TMS-системи до конкретного бізнесу.

Не нехтуйте питаннями стратегії, і це позитивно позначиться на вашій роботі з такою системою.

Ось кілька додаткових критичних проблем, з якими можуть зіткнутися компанії під час зміни TMS:

  1. Перенесення даних: перенесення даних зі старої системи до нової TMS може виявитися складним процесом, що потребує ретельного планування та виконання. Для ефективної роботи нової TMS важливо переконатися, що всі дані переносяться точно та безпечно.

  2. Масштабованість: під час зростання організації відповідно зростають її потреби в логістиці, тому TMS може знадобитися подальше масштабування для забезпечення більшого обсягу даних та користувачів. Це може виявитися складним процесом, який потребуватиме ретельного планування та виконання.

  3. Інтеграція з іншими системами: TMS має бездоганно інтегруватися з іншими системами, що використовуються організацією, зокрема з інструментами управління взаємодією з клієнтами, софтом для управління проектами та системою керування контентом. Забезпечення безперебійної інтеграції може бути складним процесом, який потребуватиме значних зусиль та досвіду.

  4. Прийняття користувачами: після впровадження TMS компанія має переконатися, що співробітники вміють ефективно її використовувати. Це може виявитися проблемою, якщо TMS-система складна або незнайома користувачам.

  5. Технічне обслуговування та підтримка: TMS потребує постійного обслуговування та підтримки для ефективної роботи після впровадження. Це може потребувати від компанії регулярних витрат, особливо якщо її співробітники через технічну недосвідченість постійно спричиняють виникнення технічних проблем.

Наша команда вивчить ваші бізнес-процеси та виявить у них точки зростання. А потім запропонує для них оптимальне рішення. Наші індивідуальні рішення чудово підійдуть для потреб та викликів, властивих саме вашому бізнесу.

Залучення вашого персоналу

Оскільки декому зі співробітників буде важко опанувати нову систему, вам можуть знадобитися додаткові заходи для їх кращого залучення. Щоб перехід на нову систему управління не став несподіванкою, ось кілька корисних рекомендацій як належним чином підготувати до нього ваших співробітників.

В першу чергу, ваша команда має бути знайома з призначенням системи й розуміти, навіщо вона потрібна для робочих процесів. Крім того, необхідно переконатися, що всі співробітники вміють користуватися TMS-системою, пройшли весь курс навчання та розуміють, які проблеми можуть виникнути під час навчання та використання розробки.

Деякі співробітники часто опираються змінам, і це може стати проблемою під час впровадження TMS. Проте не варто забувати, що саме персонал відіграє вирішальну роль в успішності TMS.

Тому важливо спілкуватися з усіма співробітниками перед впровадженням TMS, аби переконатися, що вони розуміють, що відбувається та чому. Невиконання цього може призвести до відсутності сприйняття або розуміння з боку тих, хто буде регулярно користуватися TMS-системою.

Для забезпечення успішного впровадження TMS дуже важливо підготувати свій персонал та зацікавити його новою системою. Ви можете призначити керівника проекту для нагляду за впровадженням TMS, створити комітет для управління та організації впровадження, виділити додаткові ІТ-ресурси для проекту, організувати зустрічі з відповідними зацікавленими сторонами, використовувати чітку комунікацію, щоб тримати всіх в курсі, та прогнозувати можливі виклики або невдачі.

Впровадження TMS може бути різним за тривалістю залежно від ваших потреб. Тому дуже важливо створити чіткий план з графіком, бюджетом та пунктами дій для підтримки команди на правильному шляху та забезпечення відповідного настрою протягом усього процесу.

Також важливо документувати всі виконані процеси, це допоможе вам забезпечити порядок під час впровадження системи.

Інвестиції в TMS: Ризик чи Успіх?

Загалом, для точнішого вирішення встановлених завдань та зменшення вірогідності невдачі, рекомендується скласти перелік ризиків, яких ви побоюєтеся під час інвестування TMS-систему.

Але варто враховувати не лише ці чинники.

TMS має додаткові фактори, які дуже вас зацікавлять: йдеться про фінансові питання, особливості функціонала системи та відповідність наявних функцій вашим практичним потребам. Не варто зациклюватися лише на базовому варіанті цифрового рішення.

Також варто обчислити рентабельність інвестицій проекту, сформулювати свої очікування до майбутньої системи та визначити шляхи якнайшвидшої реалізації цих очікувань.

Пам’ятайте, що реалізація індивідуальної TMS-системи може забрати багато часу й не виправдати ваших очікувань через вибір недосвіченої команди розробників, які припускатимуться помилок й не зможуть реалізувати весь потрібний функціонал.

Як вам може допомогти команда WEZOM

Індивідуальні розробки WEZOM спеціально створена для вирішення унікальних потреб компаній логістичної галузі, забезпечуючи їм підвищену ефективність та продуктивність.

Обираючи індивідуальну розробку WEZOM, бізнес може оптимізувати свої робочі процеси, скоротити витрати та підвищити продуктивність, що робить її кращим варіантом за готові рішення, які не завжди здатні забезпечити аналогічний рівень налаштування та гнучкості у використанні.

Індивідуальне рішення, яке дійсно відповідає вашим потребам

Індивідуальна розробка краща за “коробкову”, оскільки спеціально створена для вирішення конкретних потреб бізнесу та ідеально підходить для робочих процесів та процесів окремо взятої компанії. Це підвищує ефективність, продуктивність та заощаджує кошти у довгостроковій перспективі. Крім того, індивідуальне рішення можна легко масштабувати та адаптувати в міру зростання та розвитку бізнесу.

Ось чому ми рекомендуємо виконати короткий аналіз вашої поточної ситуації, щоб переконатися в оптимальності свого вибору й не погоджувались на варіант, який лише здається прийнятним.

Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.