Синявський Антон
Синявський Антон
Head of performance marketing
05.08.2022

Просування сайтів на Drupal

Синявський Антон
Синявський Антон
Head of performance marketing
05.08.2022
05.08.2022
5.0
2939
0

Сьогодні платформа Drupal перейшла до розряду найбільших світових систем управління корпоративним контентом. Керівники провідних регіональних підрозділів Drupal у Німеччині, Бельгії, Великій Британії, Фінляндії, Ірландії наголошують, що у 2021 році їхні компанії показали приріст за кількістю проектів і, відповідно, збільшення прибутку на 27-40% у кожній з них. Не менш високий потенціал для розвитку мають інтернет-майданчики, створені на основі цієї CMS-платформи. Для того, щоб досягти ефективних результатів, просування сайту на Drupal варто довірити професіоналам.

Особливості розкручування сайтів на Drupal

Особливості розкручування сайтів на Drupal

Можливості Drupal такі, що веб-ресурс, створений цієї CMS, може розвиватися разом із потребами клієнта. Платформа дозволяє створити портал новин, інтернет-магазин з розширеним каталогом, підключити систему рейтингів, планування, картографічні модулі та багато іншого.

Просування сайту Drupal має великі перспективи, оскільки в останній версії Drupal 9 покращено можливості:

  • управління контентом та його відображення на мобільних пристроях. Принцип Mobile-first, який використаний у розробці, застосування модуля Breakpoints у ядрі підвищують швидкодію сайту та адаптацію під будь-який розмір екрану, що позитивно впливає на його розкручування;
  • налаштування великої кількості функцій на ресурсі завдяки розширенню бібліотеки модулів;
  • вибору різних зображень та контенту для настільних та мобільних версій прямо з WYSIWYG-редактора, що спрощує перегляд перед публікацією;
  • візуального дизайну для оформлення окремих блоків, шаблон контенту. Цьому допоможе один із модулів — Layout Builder.

Сьогодні для просування сайту на Drupal 9 у пріоритеті швидкість, що дає можливість прискорити завантаження, що важливо для відвідувачів, та полегшити роботу SEO-фахівців. Для підвищення швидкості сайту система кешує всі об'єкти та не завантажує JavaScript, якщо в цьому немає потреби. Крім того, динамічний контент тепер може бути опублікований значно швидше. Ці та багато інших особливостей платформи полегшують роботу SEO-фахівця. Поради щодо SEO-просування сайту на інших CMS (наприклад, Joomla ) можна прочитати в іншій публікації.

Переваги оптимізації сайтів на Друпал

Крім уже названих вище переваг CMS-системи, якісна оптимізація Drupal можлива завдяки тому, що:

  • всі сторінки веб-ресурсу повністю індексуються пошуковими системами;
  • сама платформа досить безпечна, що дозволяє захистити дані від кібератак та злому;
  • розробники пропонують велику кількість тем оформлення в адаптивному дизайні, що дає змогу, з одного боку, прискорити процес оптимізації, з іншого — вибрати сучасний варіант оформлення різних типів сайту;
  • спеціалістам доступні понад 20 тис. модулів, за допомогою яких можна виконати практично будь-яке завдання без внесення змін до коду;
  • у Drupal вбудована функція підтримки різних мовних версій сайту, тому система дозволяє працювати та успішно просувати мультимовний ресурс. Існує можливість перекладу як окремих сторінок, так і інтерфейсу в цілому.

Розкрутка сайту Друпал полегшується тим, що це досить популярна платформа, де створено понад 15 млн ресурсів у світі, так що знайти фахівців, які зможуть внести програмні зміни, не важко.

Недоліки SEO-оптимізації сайтів на Drupal

Недоліки SEO-оптимізації сайтів на Drupal

Серед тих проблем, з якими зіткнеться фахівець під час просування сайту на Drupal, назвемо такі:

  • Ядро системи є відносно складним. Для розробки веб-ресурсу з нуля доведеться звернутися до фахівців, тому що непрофесіоналу складно вникнути у структуру та програмний код Drupal;
  • на платформі автоматично створюється велика кількість службових сторінок, дублів. Якщо вони не будуть закриті від індексації, це негативно позначиться на результатах просування;
  • іноді може бути зафіксована недостатньо висока швидкість завантаження порівняно з іншими CMS-платформами, тому фахівцю доведеться застосувати ручні налаштування для підвищення цього показника.

Крім того, система вимагає особливої уваги до розподілу внутрішньої ваги сайту, налаштування sitemap та інших технічних моментів, важливих для SEO-оптимізації.

Внутрішня пошукова оптимізація сайту на Друпал

Просування сайту Drupal вимагає уваги до деяких технічних особливостей платформи. Наприклад, фахівці нашої ІТ-компанії рекомендують попрацювати над зниженням ваги кожної зі сторінок. Оптимізація файлів JavaScript, CSS, стиснення HTML-коду дозволить прискорити завантаження, що суттєво вплине на розкручування веб-ресурсу. Для цього JS-файли переносять у підвал і розміщують перед закриваючим тегом. Залишити їх у шапці небажано. Щоб оптимізувати код, потрібно пройти ланцюжком:

Внутрішня пошукова оптимізація сайту на Друпал

Далі необхідно зробити наступне:

Внутрішня оптимізація на Drupal

Після таких робіт підвищується швидкість завантаження сторінок, що позитивно впливає на покращення поведінкових факторів, що дає можливість отримати трафік на сайт Drupal.

Внутрішня пошукова оптимізація сайту Drupal має ще одну особливість. Фахівцям варто відразу постаратися налаштувати кешування, що також сприятиме прискоренню роботи на платформі. Це можна зробити за допомогою підключення до модуля Boost. Тоді підвищується швидкість обробки запитів.

Стандартна схема роботи з Drupal SEO оптимізації виглядає так:

  1. Аналіз коду сайту, пошук та виправлення технічних помилок. Для цієї CMS обов'язково потрібно видалити дублі, закрити від індексації службові сторінки, налаштувати людинозрозумілі URL-адреси, згенерувати карту сайту:
  • опрацювання семантичного ядра з урахуванням ключових запитів різної частотності;
  • проведення грамотної внутрішньої перелінкування;
  • Поліпшення параметрів можливості.
  1. Вивчення своїх відвідувачів. Це потрібно для успіху SEO-кампанії. З урахуванням їхньої поведінки та інтересів потрібно розмістити релевантний контент.

Про те, як розкрутити ресурс в інтернеті, створений на іншій платформі Opencart , можна прочитати в іншій статті.

Корисні SEO-модулі для Drupal

Просування сайту на Drupal неможливе без використання модулів, багато з яких ідеально підходять для SEO-фахівців. Так як реліз Drupal 10 тільки запланований на липень 2022 року, пропонуємо огляд найкорисніших seo-модулів для актуальної версії - Drupal 9:

  • Metatag . Дозволяє автоматично проставляти на сторінках метадані, які допомагають пошуковим системам зрозуміти контент. Цей обов'язковий модуль працює з більш ніж 300 різними метатегами, серед яких можна вибрати найважливіші;
  • Twitter Cards та Open Graph . За допомогою цих підмодулів Metatag підключають сайт до Facebook, LinkedIn, Twitter та інших соціальних платформ, контролюють, як виглядатимуть посилання на публікації;
  • Schema.org Metatag . Цей модуль дозволяє використовувати на сайті стандартизовану структуру метаданих із міжнародного проекту schema.org;
  • Pathauto . Допомагає зберегти час, оскільки не потрібно вручну створювати URL-адреси для нового контенту;
  • Redirect . Майже кожен новий сайт повинен містити 301 переадресацію для старих URL-адрес сторінок. Цей модуль із простим інтерфейсом дає можливість адміністраторам створити редиректи у Drupal;
  • Google Analytics . Дозволяє адміністраторам сайту легко налаштовувати Google Analytics у Drupal.
  • Easy Breadcrumbs . Використовує поточну URL-адресу та заголовок сторінки для автоматичного створення хлібних крихт та відповідних посилань.

Підключити інші корисні модулі можна за допомогою фахівців IT-компанії.

Корисні SEO-модулі для Drupal

Скільки коштує SEO просування сайту на Drupal?

Найчастіше просування сайту на Друпал доручають професіоналам. Вартість проекту розраховується індивідуально, залежить від таких факторів:

  • масштабності сайту та обсягу завантаженого матеріалу;
  • стартових позицій веб-ресурсу та поставлених цілей;
  • наявність різних мовних версій сайту;
  • рівня конкуренції у тематичній ніші та від деяких інших особливостей інтернет-ресурсу.

Підкреслимо, що у будь-якому разі, щоб не злити в трубу бюджет, призначений на розкручування сайту, варто звернутися до фахівців.

Висновки

Незважаючи на свій 20-річний вік, Drupal залишається системою, що дозволяє створювати сучасні та різнопланові веб-ресурси з можливостями гнучкого налаштування та підключення модулів. Але просування сайту на Друпал — завдання, яке не завжди під силу аматорам, тому ми настійно рекомендуємо звернутися до спеціалізованої агенції, де точно знають, як досягти поставлених цілей.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.