Додаток для девелоперської компанії

Василій
Василій
IT Sales Manager
16.02.2023
16.02.2023
1351
0

Розробка додатків дозволяє диджиталізувати бізнес та вивести його на новий рівень. Це спосіб комунікації з клієнтами, можливість взаємодіяти з партнерами, постачальниками та інструмент виходу на нові ринки. Але чи всім компаніям потрібен додаток? Кожна девелоперська компанія має свої особливості роботи, то чи потрібно спеціально розробляти додаток для цієї ніші? Відповідь ви дізнаєтесь з цієї статті.

Навіщо девелоперській компанії додаток

Ми не затягуватимемо з відповіддю. Звісно, девелоперській компанії потрібний додаток, оскільки він допомагає вирішувати безліч завдань бізнесу. Ще 10 років тому забудовники розмірковували, чи потрібна їм диджиталізація, але сьогодні її вже не уникнути. Тому що якісний, правильно структурований додаток для девелоперської компанії вирішує багато завдань. Перерахуємо їх:

  • Одне з основних завдань девелопера – збільшити вартість ділянки землі чи придбаного будинку. Як показати цінність нерухомості майбутньому клієнту? Потрібно продемонструвати, що було до появи девелопера та що стало після. Найкраще з цим допоможе інтерактивний додаток.
  • Успішний продукт корисний не лише клієнтам, але й самому девелоперу. Впроваджені інструменти дослідження ринків, інструменти оцінки об'єкта нерухомості, вбудовані планувальники, які допомагають розробити бізнес-план – всі ці функції додатка значно розширюють можливості бізнесу.
  • Автоматизація багатьох процесів через додаток допоможе позбавитися рутини. Уявіть, якщо інструмент у вашому смартфоні зможе підготувати документацію, допоможе керувати людськими та матеріальними ресурсами, контролювати якість виконаних робіт. Мрія? Ні, реальність, що реалізується завдяки діджиталу.
  • Для девелопера важливо знайти партнерів, інвесторів та покупців. А якщо мобільний додаток зможе це робити? Збирати базу даних, структурувати інформацію, готувати підґрунтя для роботи з партнерами та збирати презентації для клієнтів. 

Це лише мала частина можливостей, які можна реалізувати за допомогою додатка для девелоперів.

Головні проблеми девелоперських додатків

Існують десятки кейсів, коли девелоперські додатки не здатні вийти на ринок. Компанія виділяє великий бюджет, наймає спеціалістів, створює продукт. Але стикається із відсутністю інтересу користувачів. Дуже сумно, якщо мобільний додаток фактично не знаходить відгуку у клієнтів, залишаючись цікавим лише для співробітників компанії.

Трапляються випадки, коли додатки просто не проходять банальну перевірку маркетплейсів, тому що під час розробки не враховувалися вимоги платформ. Деякі проекти губить провальний дизайн. Сьогодні не можна створювати інтерфейси, схожі на сайти міськрад - в яких легко заплутатися і складно зрозуміти, де знаходяться основні функції, й незрозуміло, що саме компанія пропонує.

Як уникнути таких проблем? Наприклад, ми починаємо розробку з бізнес-аналізу. Це дуже важливий крок, оскільки потрібно зрозуміти, навіщо взагалі вашій девелоперській компанії додаток. Які завдання він вирішуватиме? Як він допоможе автоматизувати та покращити процеси? Як клієнти дізнаються про вас та чому вони мають користуватися вашим додатком?

Це далеко не повний список питань, на які потрібно відповісти, перш ніж братися за розробку мобільного додатка для девелоперів. Вже на цьому етапі ми думаємо, як просуватиметься ваш продукт та як залучатимуться нові користувачі. Бізнес-аналітики допомагають зрозуміти продуктовому менеджеру, яким буде функціонал. Далі створюється сам продукт, підбирається стек технологій та визначаються етапи розробки.

Особлива увага приділяється дизайну UX/UI. Тому що одна з основних проблем девелоперських додатків полягає у тому, що вони нудні та нецікаві для користувача. Тому й популярності не набирають. В ідеалі зробити так, що навіть якщо людина не замовляє послугу, то встановлює додаток заради його цінних функцій. Наприклад, зручний калькулятор для розрахунків, інтерактивний майданчик, де він зможе спроектувати свій будинок, як у Sims, чи просто каталог типових та дизайнерських проектів.

Щоб розв'язати головну проблему девелоперських додатків, потрібно ще на етапі планування розуміти, як виглядатиме продукт, як він розвиватиметься, на який ринок націлений та які завдання виконуватиме.

Чим мобільний додаток допоможе девелоперу

Можливості додатка для девелоперів не обмежуються набором інструментів. Важливо розуміти, що це може бути комплекс рішень, який допомагає у конкретних ситуаціях. Наприклад, можна зробити модуль "розумного будинку". Всі клієнти компанії зможуть керувати з телефону домофоном, паркінговими воротами, або застосовувати функціонал у власній квартирі. Чи покращує це позиціювання девелопера? Це чудова перевага перед конкурентами. Але це не єдина можливість діджиталу продукту. Ось чим мобільний додаток допомагає девелоперу:

  • переконує клієнта на етапі прийняття рішення, надаючи йому всю необхідну інформацію щодо проекту;
  • підвищує рівень довіри, клієнт може у режимі реального часу спостерігати за будівництвом або контролювати етапи робіт у власній квартирі;
  • підвищує лояльність клієнта, оскільки він відчуває, що безпосередньо взаємодіє із компанією;
  • збирає цінну інформацію від клієнта, яка допомагає розвивати бізнес – інтереси користувача, відгуки, проблеми та потреби;
  • допомагає взаємодіяти з партнерами та інвесторами безпосередньо, спрощуючи процес комунікації;
  • дає можливість контролювати внутрішні бізнес-процеси, відстежувати результативність, вибудовувати відносини у компанії, моментально реагувати на зміни.

Девелоперський додаток – це не просто сучасний продукт та інструмент, який робить бізнес простішим. Це багатофункціональний помічник, без якого у сучасному бізнесі буде тяжко. Він допомагає випередити конкурентів, робить бізнес гнучким та надає можливість підлаштовуватися під будь-які зміни.

3 критерії розробки: швидкість, вартість, якість

Будь-яка розробка має 3 основні критерії: швидкість, якість та вартість продукту. З них можна обрати два. Для девелоперських додатків це правило зберігається. Але завжди існує «золота середина», як же її досягти?

Чим складніший продукт, тим більше знадобиться часу. Додаток для девелоперів важко назвати легким продуктом. На розробку можуть піти роки. Але якщо підійти до процесу нестандартно, то швидкість відчутно збільшується. 

Ми збираємо стек технологій, який дозволить максимально швидко зробити продукт для девелоперів. Зокрема, вдаємося до модульних рішень та інтеграцій. Навіщо розробляти власний калькулятор, якщо існують готові рішення? Залишається лише подбати про персоналізацію дизайну. Таким чином можна впровадити багато інструментів – інтеграції допомагають прискорити процес розробки. Ми створюємо унікальні інструменти для вашого бізнесу.

На вартість девелоперського додатка впливає безліч факторів. Слід розуміти, що він збирається на кшталт конструктора. Чим більше функцій – тим більше співробітників потрібно залучати й знадобиться додатковий час. Це впливає на кінцеву вартість. Але її можна контролювати, обираючи оптимальні рішення.

Хто оцінює якість? Споживач, адже саме на нього робиться ставка. Тому особлива увага приділяється дизайну, зручності та комфорту – все це не менш важливо, ніж бізнес-логіка, функціонал та безпека.

У своїй роботі ми прагнемо забезпечити єдність всіх ланок розробки. Попередня аналітика, прототипування, вибір технологій, розробка, поетапне тестування та підтримка – всі ці рівні не можуть бути відірваними один від одного, їх потрібно скеровувати до єдиної концепції. Таким чином дотримуються 3 критерії розробки: швидкість, якість та вартість, зберігається «золота середина», що дозволяє отримати хороший продукт.

Чому варто замовити додаток для девелоперської компанії у WEZOM

У нас за плечима низка кейсів з розробок для девелоперського бізнесу – від веб-каталогів, які використовувалися для презентації та портфоліо забудовника, до додатків для домовласників та систем управління розумним будинком. Ми знаємо, що потрібно бізнесу та як його диджиталізувати. Як ми працюємо? Розкажемо докладніше:

  • розробка починається з етапу обговорення, ми детально вивчаємо проект перед тим, як почати щось створювати, оскільки додаток має виконувати конкретні цілі;
  • Ми ретельно обговорюємо всі умови співпраці, наші пропозиції завжди сформульовані просто однозначно. Наші клієнти твердо знають скільки та за що вони платять. Вони не стикаються з “сюрпризами” на кшталт прихованих платежів;
  • під проект підбирається окрема команда розробників, ми спираємося на поставлені завдання та підбираємо спеціалістів з урахуванням досвіду та навичок;
  • ви платите лише за те, що дійсно потрібно, жодних додаткових непотрібних функцій чи невиправданих рішень;
  • ми забезпечуємо гарантійну технічну підтримку вашого продукту та надаємо послуги з повного забезпечення після релізу;
  • проектний менеджер завжди на зв'язку. Ви завжди знаєте, на якому етапі перебуває розробка та отримуєте докладні звіти.

З чого почати? Якщо ви маєте ідею девелоперського додатка, обговоріть її з нашим експертом – його досвід та думка точно не будуть зайвими. Залишіть заявку прямо на сайті або зателефонуйте нам. Давайте разом створимо девелоперський бізнес майбутнього.

Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.