Розробка EasyFinance – онлайн-інструменту для управління фінансами бізнесу

Євген
Євген
CBDO
25.08.2023
25.08.2023
4.0
950
9 хвилин
0

Сьогодні власники малого бізнесу, що не мають під рукою відповідних інструментів, змушені покладатися на таблиці Excel задля ведення внутрішньої бухгалтерії, визначення своїх доходів та витрат. Наш клієнт вирішив допомогти їм впоратись з цією проблемою, запустивши автоматизоване рішення для фінансового обліку. 

Хто наш клієнт? 

Це підприємець з Польщі, який особисто зіткнувся з проблемами у використанні таблиць Excel для бухгалтерського обліку. Врешті він вирішив запустити свій власний стартап, покликаний допомогти представникам бізнесу (таким самим, як він) впоратися з завданнями обліку найшвидшим та найпростішим шляхом. Зокрема, це мало бути онлайн-рішення, засноване на моделі SaaS. Така платформа мала надати користувачам увесь необхідний функціонал для зручного розрахунку доходів, витрат та інших критичних для бізнесу показників. 

 

Запит клієнта: створити онлайн-інструмент управління фінансами для власників малого бізнесу

Власники малого бізнесу доволі часто стикаються з проблемою нестачі доступних інструментів, які дозволили б автоматизувати завдання, пов’язані з підрахунком прибутків та збитків компанії за певні періоди часу. Натомість вони змушені використовувати розлогі інструменти на кшталт таблиць Excel. Та як показує практика, цей підхід до обліку уповільнює процес підрахунків, робить його незручним. 

Це було головним імпульсом для виникнення бізнес-ідеї клієнта: створити SaaS-рішення, яке надавало б увесь необхідний функціонал для фінансового обліку. 

Після ґрунтовного аналізу вже наявних на ринку готових рішень та визначення базового набору можливостей, необхідних для такої платформи, клієнт звернувся до нас за розробкою онлайн-платформи  з можливістю подальшого масштабування.

 

Які цілі ми переслідували? Який сервіс ми надали?

Аби забезпечити клієнту найшвидшу окупність проекту та забезпечити йому довгий життєвий цикл за умов жорсткої ринкової конкуренції, ми почали процес веб-розробки лише після тривалих етапів планування та маркетингового аналізу. Наш підхід насправді виправдав себе: після п’яти місяців роботи над стартапом він був запущений та знайшов свою цільову аудиторію.  

Які технології ми використовували у розробці EasyFinance

Після створення вичерпного переліку технічних та нетехнічних вимог до кастомного рішення для управління фінансами, наші експерти обрали наступний стек технологій, аби впровадити проект в життя:

Для бекенду:

  • PHP

  • Laravel

Для фронтенду

  • React.js

Наш робочий процес та ТОП-3 викликів у проекті EasyFinance 

Оскільки ідея клієнта була стартапом, вона вимагала особливої підготовки до розробки. 

Саме тому наше партнерство почалось з глибокого аналізу ідеї клієнта та її трансформації у концепт, з якого вже можна бути виокремити конкретні технічні та нетехнічні вимоги. Ми також проаналізували наявну ситуацію на ринку, аби зрозуміти, який базовий функціонал необхідно буде реалізувати у новому ПЗ, та які додаткові можливості допоможуть йому виділитися серед конкурентів. 

Після цього наша команда розробила mind map та продемонструвала, як має бути організована взаємодія з кінцевим користувачем у створюваній платформі. 

Наступним кроком був вибір оптимальних технологій для реалізації стартапу, аби забезпечити йому подальше масштабування з мінімальними витратами. З огляду на ці вимоги, ми, зокрема, обрали React.js для створення фронтенду.

Для організації власне процесу розробки наші фахівці використали підходи Agile та Scrum. Ми почали його зі створення прототипів, моделювання юзерфлоу, створення спеціальних користувацьких сценаріїв. Ми демонстрували клієнту, як  система в підсумку має працювати. Після того як усі тонкощі були узгоджені, наші інженери ПЗ почали писати програмний код. Ми також використовували дизайн-схему, аби наблизити запуск стартапу. 

Якщо говорити про три головні виклики, з якими зіткнулися наші експерти у процесі співробітництва з клієнтом, то можна назвати такі:

  • обмежений бюджет;

  • потреба обрати стек технологій задля створення масштабованого рішення;

  • висока конкуренція.

З якими проблемами зіткнулась наша команда?

Продовжуючи описану вище тему викликів, варто наголосити, що на кожен місяць роботи над стартапом клієнт мав жорстко лімітований бюджет. Тому нам довелось дещо уповільнити процеси, які теоретично могли б здійснюватись швидше. Усе заради того, аби залишатися у бюджеті, визначеному власником продукту. Та врешті ми завершили проект за 5 місяців, після чого він був успішно відкритий для публічного використання. 

Яких рішень потребував клієнт і що він врешті отримав?

Наше партнерство надало клієнту конкурентоздатний софтверний продукт: онлайн-сервіс, який допомагає малим бізнесам управляти їхніми фінансовими потоками та оптимізувати їх задля максимізації прибутків. 

Зокрема, софт містить наступні ключові можливості: 

  • Автоматизація фінансового обліку. Продукт робить непотрібною рутину з Excel, дозволяючи замість цього створювати звіти та регулярно їх оновлювати. Користувачі отримують можливість перенести усі свої розрахунки у цей софт.

  • Календар виплат. Зручний календар підказує користувачам скільки й коли треба платити за дебіторськими рахунками, та нагадує, від кого варто чекати фінансових надходжень. Це дозволяє користувачам уникати ситуацій, коли поточний баланс рахунку не дозволяє покрити визначені фінансові зобов'язання. 

  • Аналіз фінансових показників. Цей функціонал дозволяє користувачам побачити сильні й слабкі сторони їхнього бізнесу. Вони бачать, скільки вони заробляють, та що завдає їм збитків. 

  • Зручний дашборд з ключовими метриками бізнесу. Ця інформаційна панель надає актуальні показники, тож власники бізнесу можуть миттєво реагувати на негативну динаміку своїх бізнес-стратегій. 

Продукт також наділений функціоналом для підрахунку зарплат персоналу компанії та додаткових виплат, які становлять фіксований відсоток фінансового обігу. На додачу, він демонструє не лише наявний стан бізнесу користувача, але й дозволяє йому прогнозувати потенційні проблеми.

Наголосимо, що ми приділили особливу увагу безпеці ПЗ: усі користувацькі дані надійно зашифровані та зберігаються на двох серверах, розміщених у різних частинах світу. Це захищає їх від втрати або викрадення третьою стороною. 

Наразі продукт активно пропонується за передплатою, відповідно до моделі SaaS. У найближчому майбутньому клієнт планує розширювати його функціонал. 

Як вам стаття?
4.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.