Василій
Василій
IT Sales Manager
29.08.2023

Розробка комплексного SaaS TMS-рішення для логістичного бізнесу

Василій
Василій
IT Sales Manager
29.08.2023
29.08.2023
2576
7 хвилин
0

Однією з провідних програм у галузі автовозів є стартап SuperDispatch, проте навіть він має недоліки для кінцевих користувачів, серед них достатньо висока вартість підписки та перевантаженість інтерфейсу користувача. Хочете дізнатися з цього тексту, як ми впровадили SaaS TMS-систему? Тоді читайте далі.

Хто наш клієнт?

Нашим клієнтом є компанія EASYLOAD LLC – це диспетчерська компанія, розташована в Нешвіллі, штат Чикаго. Компанія працює на ринку США з 2003 року й може похвалитися високопрофесійними водіями та відпрацьованим процесом доставлення вантажів. EASYLOAD LLC спеціалізується на доставленні бортових, збірних, негабаритних та рефрижераторних вантажів та відповідає за координацію їх перевезення між пунктами призначення.

Крім того, компанія об'єднує замовлення на перевезення вантажів, щоб завантажити причепи до їх відправлення у пункт призначення. Коли спеціальний вантаж потребує особливого доставлення або дотримання протоколів безпеки, EASYLOAD LLC гарантує, що водій, який транспортує вантаж, є сертифікованим та кваліфікованим для виконання цієї роботи.

У компанії в штаті досить багато співробітників та автотранспорту, щоб зважитися на автоматизацію внутрішніх робочих процесів. Крім того, компанія почала шукати нові можливості для подальшого зростання. Саме тому її власники поставили за мету запустити власне SaaS TMS-рішення, яке могло б конкурувати з популярним сервісом SuperDispatch та іншими рішеннями для логістики, але при цьому було б простішим, зручнішим та з дешевшим за підпискою.

Яким було завдання клієнта?

Клієнт звернувся до нас за створенням SaaS-системи, яка має містити мобільні додатки для водіїв вантажівок, систему управління та адміністративну частину для монетизації проекту. Готове рішення мало охоплювати максимум функцій, відповідати конкретним вимогам логістичної сфери й бути якомога простішим для розуміння, щоб конкурувати з присутніми на ринку аналогами.

Які технології ми використовували під час розробки?

Після збирання вимог та попереднього проектування ми обрали наступний стек технологій для реалізації SaaS-системи:

  • для бекенду:
      • PHP/Laravel (для швидкого та простого масштабування проекту)

      • PostgreSQL

      • Redis

  • для фронтенду:
    • React (дозволяє розробникам створювати SPA, щоб фінальне рішення динамічно змінювало вміст сторінки без її перезавантаження)

    • Redux (технологія, що забезпечує зручну роботу з кожним окремим компонентом - блоками, кнопками, таблицями та іншим, оновленням їх стану та завантаженням даних за API)

    • Ant Design (фреймворк інтерфейсу користувача, що містить безліч готових компонентів та забезпечує інструменти візуалізації для їх налаштування)

    • Typescript (мова програмування, порівняно з Javascript, строго типізована, що дозволяє розробникам створювати стабільніші веб-додатки)

    • REST API (технологія обміну даними з бекендом забезпечує отримання лише необхідних даних для конкретного запиту)

    • Google Maps (гнучка картографічна технологія)

    • Websocket (технологія миттєвого двостороннього зв'язку між браузером та сервером, у цьому випадку використовується для надсилання повідомлень з сервера на браузер)

Обраний стек технологій допоміг нашій команді швидко реалізувати проект та зробити його максимально рентабельним.

Який ми використовували підхід до роботи?

Оскільки нас з клієнтом розділяло кілька часових поясів, для налаштування взаємодії потрібно було обрати оптимальний час для дзвінків. Ми домовилися виконувати комунікацію у вечірній час. Щоб організувати взаємодію максимально ефективно, ми вибрали Scrum.

Також Scrum допоміг нам уникнути затримок із запуском продукту, насамперед через зміни та доповнення під час розробки. Користь від такого підходу підтвердилася практично: під час роботи над проектом нам довелося кілька разів розширювати список специфікацій (наприклад, клієнт попросив додати ще одну роль, брокера, вже після початку роботи над програмним кодом).

Створення SAAS-систем

Розробка SAAS систем дозволяє компаніям швидко запускати проекти, не витрачаючись на розробку власного софту. Це дозволяє випередити конкурентів та посісти провідні позиції на ринку.

Щоб розробити зручний та інтуїтивно зрозумілий дизайн, ми зосередилися на простоті UX. Це допомогло нам створити впізнаваний продукт.

Що ми розробили?

Результатом нашої роботи стала кастомізована SaaS TMS для логістичних компаній, що забезпечує наскрізну автоматизацію життєвого циклу перевезення автомобіля з пункту відправлення до пункту призначення.

Зокрема, ми автоматизували отримання та керування замовленням від брокера, передачу інформації про замовлення водію, а також відстеження статусу замовлення та статусу водія у процесі виконання замовлення з можливістю контролю всього циклу перевезення від приймання вантажу до його доставки та зазначенням можливих пошкоджень. Також, як і планувалося спочатку, ми реалізували панель адміністратора.

З якою проблемою зіткнулася наша команда?

У процесі розробки ми зіткнулися з кількома проблемами. Перша проблема – це вивчення бізнес-процесів, які виконує компанія клієнта, та вибір оптимальні способи їх автоматизації. Також ми мали реалізувати складні залежності для взаємодії різних ролей та процесів (водії та диспетчери, вантажі, замовлення та інше). Нам вдалося досягти цього завдяки створенню інтелект-карток та варіантів використання.

Що ми отримали у результаті?

Клієнт отримав продукт, який дозволив не лише оптимізувати внутрішні бізнес-процеси, але й запропонувати іншим логістичним службам диджиталізацію їхніх робочих процесів через простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. При цьому вартість використання цього цифрового рішення виявилася вдвічі нижчою, ніж у середньому на ринку. Окупність інвестицій зайняла рік.

Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.