Гузенко Сергій
Гузенко Сергій
CEO&founder WEZOM
27.03.2022

Ми вистояли і продовжуємо працювати: WEZOM впорався із шоком війни

Гузенко Сергій
Гузенко Сергій
CEO&founder WEZOM
27.03.2022
27.03.2022
3.0
2285
0

24 лютого життя кожного українця поділилося на “до” та “після” – у наше життя прийшла війна. Те, що здавалося всім нам немислимим, уже стало рутиною – щодня наші рідні міста бомбять російські війська, щодня від ворожих снарядів та бомб гинуть тисячі українців. Частина країни опинилася в руках агресора – Херсон, Генічеськ, Нова Каховка – усі ці міста були зайняті армією РФ у перші дні війни.

Компанія WEZOM народилася та виросла у Херсоні. За 22 роки ми пройшли шлях від невеликої веб-студії до великого IT-холдингу з офісами США та Європи. Сьогодні у нашому рідному Херсоні господарюють іноземні війська, вони прийшли на нашу землю як завойовники. Частина нашої команди тепер живе фактично в умовах окупації, частина – змушена була тікати з рідних будинків через бойові дії. Є й ті, хто залишився у рідних місцях, незважаючи на війну – вони живуть і працюють у сховищах, незважаючи на щоденні ворожі обстріли.

Сьогодні WEZOM викладається по максимуму, щоб залишитися на плаву та утримати на плаву свою країну. Наш офіс відкритий майже щодня, наші спеціалісти працюють. Ми не здаємося, і в цей непростий час нам є чим пишатися.

Ми зберегли команду

Бойові дії на кілька днів занурили процеси компанії в хаос, головним нашим пріоритетом було фізичне благополуччя людей. Я щасливий, бо всі члени нашої команди живі та в безпеці. Ми допомогли з релокацією всім, хто її потребував.


Незважаючи на невизначеність і передбачуваний відтік заявок, ми не піддалися спокусі скоротити штат. З одного боку, нам справді шкода втрачати наших крутих фахівців. З іншого - в умовах війни «бухгалтерське» мислення я вважаю за непридатне. Від збереження робочих місць безпосередньо залежить стан української економіки, а від стану економіки залежить перспектива перемоги України у війні з Росією. Нині як ніколи важливо платити людям зарплати. Ми не скоротили жодної людини і не плануємо робити цього. На сьогодні будь-які кадрові рішення заморожені.

Ми виконуємо зобов'язання

Немає нічого гіршого, ніж здатися під натиском обставин і підвести людей, які на тебе розраховують. Навіть у найтемніші перші дні війни наша команда по можливості продовжувала працювати над проектами, ми виконуємо зобов'язання перед нашими клієнтами та партнерами, незважаючи ні на що.

У нас є співробітники, які перебралися до притулку та буквально пишуть код під ворожими бомбами. Є люди, які через фронтову обстановку перебудували свій графік і пишуть код уночі.

На сьогодні у роботі у WEZOM близько 20 проектів – ми підтримуємо вже існуючі продукти та створюємо нові. Практично всі фахівці завершили релокацію та повернулися до повноцінної роботи. Навіть наш офіс у Херсоні зараз відкритий – є ті, кому офісна обстановка дозволяє відволіктися від страшних заголовків новин і зосередитися на завданнях.

Ми допомагаємо іншим

В умовах війни ніхто не хоче почуватися безсилим, важливо пам'ятати, що від нас залежить дуже багато. З перших днів ми стихійно включилися до волонтерської роботи та збору коштів для української армії, залучили до неї наших закордонних партнерів.

Більшість співробітників WEZOM поєднують основну роботу за участю у волонтерських та цивільних ініціативах: допомагають захисникам, долучаються до інформаційних операцій української “IT-армії”, допомагають тим, хто потребує та постраждав від бойових дій.

Ми можемо тільки заохочувати таку ініціативність: мінімальний щоденний час роботи для фахівців скорочено до 6 годин. Кожен співробітник вільний у формуванні свого графіка – працювати увечері чи вночі, якщо так зручніше.

Віримо у майбутнє

Війна триває вже понад 20 днів, а мій рідний Херсон відмовляється миритися зі своїм тяжким становищем. У центрі міста майже щодня збираються великі проукраїнські мітинги.

На сьогодні можна точно стверджувати, що ми впоралися з шоком, вийшли із заціпеніння та робимо все, що в наших силах для порятунку нашого бізнесу та країни. Переконаний, що якщо ми пройдемо ці випробування гідно, станемо набагато сильнішими.

Як вам стаття?
3.0
Проголосувало: 2
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.