Вікторія
Вікторія
IT Sales Manager
24.02.2022

Cms для інтернет магазину

Вікторія
Вікторія
IT Sales Manager
24.02.2022
24.02.2022
4.0
21954
0

CMS – це система керування контентом, певний набір скриптів, що дозволяє автоматизувати керування інтернет-магазином чи іншим ресурсом. У розмовному лексиконі CMS для сайту називають «движком». Якщо раніше доводилося керувати всім контентом та змінами вручну, то завдяки системам управління багато процесів автоматизовано. Навіть не маючи навичок програмування, користувач може їх змінити.

Вибрати хорошу CMS для інтернет-магазину – складне завдання. На ринку представлена велика кількість різних платформ для інтернет-магазинів. Важко повірити, але для реалізації інтернет-проекту підійде будь-яка система управління. Щоправда, якщо ви захочете надалі розширити асортимент, покращити функціонал, доведеться витратити велику суму грошей. Тому ще на етапі створення сайту слід визначитися, який двигун для інтернет-магазину використовувати. При виборі слід спиратися на низку критеріїв.

Ціна

Існують безкоштовні CMS для інтернет-магазину, не обов'язково її купувати. Наприклад, Wordpress. Якщо така система керування задовольняє ваші потреби, на ній можна зупинитися. Але не всі інтернет-магазини можна створювати на безкоштовній CMS.

Спеціально розроблена платформа для інтернет магазину буде виконувати завдання, які ви визначите під час розробки сайту. Взагалі, складно оцінити функціонал, якщо не володіти навичками програміста. Тому ціна - не найважливіший критерій, на який варто спиратися. Однак при аналізі та виборі CMS, ціна може стати вирішальним фактором.

Зручність користування

Чим простіше та зручніше користуватися двигуном – тим краще. Серед деяких популярних CMS головним недоліком є комфорт використання. Особистий кабінет настільки перевантажений, що доводиться витрачати купу часу, щоб у ньому розібратися.

CMS інтернет-магазину має бути зрозумілим для вас, адже саме вам чи вашим менеджерам доведеться додавати товари, наповнювати сайт контентом та керувати сторінками. В ідеалі має бути інтерфейс WYSIWYG, який розшифровується як "Що бачиш, те й отримаєш".

Функціонал

Залежно від потреб вашого бізнесу слід обирати платформи для інтернет-магазинів, спираючись на функціональні можливості. Якщо магазин невеликий, й подальше розширення каталогу не потрібно, особливих змін не передбачається, можна обирати двигун з простим функціоналом. Але якщо ви плануєте вивантажувати великий обсяг контенту, мати можливість автоматичного розвантаження товарів та інші можливості, слід подумати про це заздалегідь.

Як правило, системи керування з відмінним функціоналом пропонуються на платній основі. Наприклад, 1С-Бітрікс. Попри складність користування та перевантажений особистий кабінет, можливості, які надає ця CMS – колосальні. У тому самому Wordpress функціонал трохи слабший, хоч і зручніший. Але можна розширити можливості движка шляхом встановлення платних та безплатних плагінів.

Інтеграція зі сторонніми програмами

Підключення сервісів статистики, аналітики, плагінів оплати та інших програм – один з важливих критеріїв вибору CMS для інтернет магазину. Чим більше розширень та інших сторонніх сервісів можна встановити, тим краще реалізується ваш магазин. Встановлення сторонніх програм не завжди є необхідним, але сам факт даної можливості має дуже велике значення.

Розширене адміністрування

Управління інтернет-магазином часто делегується. Важливо, щоб платформа дозволяла підключати адміністраторів сайту різного рівня доступу. Персонал має виконувати своє завдання та не мати доступу до іншого функціонала магазину. Наприклад, для контент-менеджерів достатньо доступу до панелі адміністратора з можливістю управління каталогом. Технічна підтримка матиме зовсім інший рівень доступу.

Розширене адміністрування з можливістю обмеження прав дозволяє правильно делегувати роботу та убезпечити магазин від внутрішнього втручання. Вибираючи двигун інтернет магазину, слід звертати увагу на цю можливість.

Яку CMS вибрати для інтернет магазину

Зважаючи на велику кількість різних систем, визначитися з вибором досить складно. Навіть якщо спиратися на критерії, які допомагають підібрати потрібну платформу для сайту, все одно залишається багато хороших CMS. Щоб ухвалити рішення, ми зробили огляд на популярні платформи для інтернет-магазинів, які користуються попитом.

1С-Бітрікс

1С-Бітрікс - це одна з найпопулярніших платформ серед комерційних. У корпоративному секторі вона має великий попит, оскільки має величезний функціонал. Фахівці відносять її до систем управління промислового рівня, тому Бітрікс використовується не лише для інтернет-магазинів, але й для сайтів великих компаній.

Умови використання

Цільова аудиторія для цієї системи управління сайтом – середній та великий бізнес. Для постійної роботи потрібна ліцензія. У цій CMS представлено 5 різних видів ліцензії, які відрізняються можливостями. Найдешевша коштує 1500 грн., найдорожча – 19000 грн.

У пакеті «Старт» можна створювати 2 сайти. Цей пакет підходить для лендингів та невеликих сайтів-візиток або інтернет-магазинів з невеликою групою товарів. У пакеті «Стандартний» є можливість організації форуму та блогу, й, починаючи з цього пакету, можна створювати необмежену кількість проектів. У пакеті "Бізнес" розширений функціонал, з можливістю додавання онлайн-чату, конструктора звітів та інших функцій.

Ліцензія купується на необмежений час, проте оновлення системи слід оплачувати щорічно. Можна цього не робити й користуватися вже купленою версією CMS для інтернет-магазину, а можна отримати оновлену.

Якщо потрібно, можна перейти на інший тип ліцензії, сайт не потрібно створювати заново. Після поновлення просто з'являться нові можливості.

Функціонал

1С-бітрікс є модульною системою, яка підходить для задач різної складності. Можна встановити як звичайний односторінковий сайт, так і величезну онлайн-платформу. Щоб використовувати цей движок для інтернет-магазину, необхідно купити ліцензію "Малий бізнес". У ньому є великий набір інструментів для створення якісного інтернет-магазину. Він включає кошик, CRM систему, каталог, валюти, каси та інші функції.

Візуальний редактор дозволяє швидко створити сайт із вже існуючих блоків. Вони легко редагуються, й навіть без знання мов програмування, можна створити інтернет-магазин . Стандартна бібліотека містить близько 35 готових шаблонів й понад 200 різних блоків, що дозволяють зробити хороший сайт. Також функціонал включає наступні опції:

  • якісна веб-аналітика;
  • A/B тестування;
  • веб-форми для створення анкет, блоків коментарів;
  • можливість авторизації користувачів за допомогою соціальних мереж;
  • необхідні програми для комунікації з клієнтами;
  • розсилання листів по базі клієнтів.

Крім того, створюється адаптивний сайт, який добре відображається на різних пристроях. Система просування також чудово працює. Вбудований сканер безпеки захистить сайт від злому та вірусів.

Інтеграція зі сторонніми програмами

Можливості 1С-бітрікс настільки великі, що інтеграція зі сторонніми програмами часто не потрібна. Однак ця функція доступна. Крім того, у самій системі вбудований маркетплейс із великою кількістю доповнень. Тому за необхідності ви можете легко інтегрувати сторонні програми.

Розширене адміністрування

Багато користувачів вважають, що 1С-Бітрікс - найкраща CMS для інтернет магазину, оскільки крім маси функцій та можливостей, можна призначати права доступу кожному співробітнику. Однак, залежно від тарифу, система обмежує кількість користувачів з правами адміністратора. При цьому, починаючи з тарифу «Компанія», адміністраторів може бути скільки завгодно.

Висновок

1С-бітрікс - це потужна платформа для інтернет магазину, що допомагає реалізувати практично будь-який проект. У разі створення великого інтернет-магазину вона підійде відмінно.

OpenCart

OpenCart - це безкоштовний движок з відкритим кодом, що дозволяє створювати якісні інтернет-магазини без навичок програмування. Багато розробників добре знайомі з цією системою, оскільки вона входить до рейтингу найзручніших серед безкоштовних CMS для сайту.

OpenCart простий та зрозумілий, тому багато користувачів, які не знаються на програмуванні, обирають цю систему управління. Вона ідеально підходить для ведення інтернет-магазинів, оскільки функціонал відпочатку заточений під комерцію.

У 2015 році 6,42% магазинів у всьому світі працювало на OpenCart. Сьогодні цей відсоток більший, оскільки система обігнала OSCommerce та ZenCart. Популярність пов'язана з доступністю, простотою та непоганим функціоналом.

Умови використання

OpenCart – це CMS для інтернет магазину, розміщена у репозиторії GitHub. Безкоштовно завантажити цей двигун можна на офіційному сайті компанії. Всі оновлення надходять безкоштовно, тому рекомендується своєчасно оновлювати його для ефективної роботи.

Функціонал

Функціонал OpenCart досить великий навіть у безкоштовному варіанті використання. По-перше, відкритий код дає можливість самостійно кастомізувати сайт й робити будь-які модулі, маючи навички програмування. По-друге, базовий набір модулів великий, а підключення платних компонентів ще більше розширить можливості платформи. Серед базових можливостей є такі:

  • відображення рейтингу продуктів;
  • блок із переглянутими товарами, який допомагає відвідувачу швидко потрапити на сторінки, які він відвідував, або порівнювати товар;
  • відображення супутніх товарів;
  • додавання товарів до закладок;
  • функція зміни розміру зображення;
  • відображення різних знижок та купонів;
  • вибір способів доставки товару;
  • відображення відгуків;
  • визначення податкової ставки;
  • автоматичний розрахунок вартості товару з урахуванням умов його доставки (з упаковкою, з доповненнями тощо);
  • інструменти статистики;
  • звіт про помилки;
  • інструменти резервного копіювання даних.

Це не повний перелік усіх доступних модулів. Загалом OpenCart – чудова платформа для інтернет магазину.

Якщо ви бажаєте розширити функціонал системи керування, можна придбати окремі модулі. Наприклад, якщо ви захочете поставити функцію зворотного дзвінка, масову зміну ціни, функцію оплати післяплатою або банківською картою, необхідно заплатити від 130 грн за кожен модуль.

Інтеграція зі сторонніми програмами

OpenCart відмінно інтегрується зі сторонніми сервісами та програмами. Можна підключити платіжні системи, такі як Яндекс. Каса, Robokassa або PayAnyWay. Для спілкування із клієнтами легко підключається Jivosite. Доставку товару допоможе відстежити LiveInform. Інтеграція із платними сервісами також проста.

Розширене адміністрування

В OpenCart функція розширеного адміністрування обмежена: існує 2 види прав доступу – доступ та зміна. Призначити адміністратора можна на панелі інструментів, робиться це не складно. Але, крім адміністратора, інших призначень бути не може. Тому даючи користувачеві право доступу адміністратора, він отримає повні можливості редагування сайту.

Висновок

OpenCart – це чудова платформа для інтернет магазину. Вона проста, виконує всі завдання та оснащена великим функціоналом. Ідеально підходить для маленьких та середніх магазинів.

PrestaShop

PrestaShop - движок, розроблений спеціально для сайтів електронної комерції. Відмінно підходить для невеликих та середніх магазинів, але можна реалізовувати й великі проекти. На ринку понад 10 років, добре локалізований під ринок СНД.

Завдяки підтримці мультимовності, відкритого коду та досить непоганого функціоналу, магазини на цій платформі виглядають добре, швидко працюють й без проблем просуваються. Тому багато професійних компаній обирають саме PrestaShop.

Умови використання

Дана система управління сайтом використовує ліцензію Open Software License, тобто сама по собі вона безкоштовна, але на етапі встановлення теми та вибору модулів фінансові витрати значно збільшуються. Справа в тому, що стандартних модулів не дуже багато, й для розширення функціоналу їх потрібно придбати окремо.

Вартість модулів варіюється в районі 30 євро за штуку, а нормальна тема коштуватиме не менше ніж 60 євро. Створюючи великий функціональний магазин, доведеться купити велику кількість модулів, тому PrestaShop не дуже популярний.

Функціонал

Функціонал PrestaShop досить широкий, навіть із набором безкоштовних вбудованих модулів та можливостей:

  • вибір мови та валюти;
  • показ інших товарів із тієї ж категорії;
  • показ супутніх товарів;
  • показ постачальників, виробників та іншої інформації;
  • плагіни для онлайн оплати;
  • підключення онлайн-консультантів;
  • можливість поставити плагін для розвантаження товарів на Яндекс. Маркет;
  • можливість налаштування рекомендованих товарів, хітів, знижок;
  • коментування та відгуки.

Базового функціоналу цілком достатньо, щоб використати цю CMS для інтернет-магазину.

Інтеграція зі сторонніми програмами

PrestaShop підтримує інтеграцію зі сторонніми програмами та сервісами. Навіть якщо опціонально цієї функції немає для підключення будь-якого ресурсу, з ймовірністю можна купити модуль, який дозволить це зробити. У базовому наборі є можливість інтеграції з Google Analytics та Google Adsense.

Розширене адміністрування

З одного кабінету можна керувати одразу кількома торговими майданчиками. Така функція не завжди доступна на дорогих платформах. Можливості PrestaShop дозволяють призначити кількох адміністраторів, а також модераторів блогів. Для другої категорії надається обмежений доступ лише до деяких розділів сайту.

Висновок

PrestaShop – гарна платформа, яка має потужний функціонал. Вона поширена на Заході, тому що для російськомовного сегменту коштує досить дорого. Тим не менш, на ній можна створити потужний інтернет-магазин з великою кількістю товарів. Система безпеки працює на відмінно, підключається система аналітики та статистики. PrestaShop – це платформа для сайту із великою категорією товарів.

WordPress

CMS для сайту, про яку знають навіть ті, хто не має сайту, це WordPress. Вона безкоштовна, зручна, проста у використанні. Навіть школяр може створити сайт на Вордпрес, але при цьому функціональність настільки потужна, що великі інтернет-магазини також використовують даний движок. Платформа дійсно посідає 1 місце у світі за популярністю. Але спочатку вона створювалася для блогів, і лише з активним розвитком електронної комерції WordPress почали використовувати для магазинів

Умови використання

WordPress є безкоштовною платформою для інтернет-магазинів, скачати її можна з офіційного сайту. На її основі можна ставити будь-яку кількість сайтів. База нараховує безліч безкоштовних шаблонів з можливістю налаштування. Але також є й платні шаблони та плагіни, які також мають великий попит.

Вартість шаблонів та плагінів є відносно невеликою, а функціонал, який вони надають, великий. Середня ціна преміального макета сайту становить 70 доларів, хоча є варіанти й набагато дорожчі. Купівля плагінів розширює функціонал сайту та забезпечує підтримку розробників.

Функціонал

WordPress є платформою, що має величезний функціонал навіть у безкоштовній версії. За рахунок плагінів функціональні особливості двигуна значно розширюються. Фактично, на цій платформі можна створити сайт будь-якої складності, включаючи великі інтернет-магазини. Ось деякі можливості, що надаються користувачам:

  • зручна адміністративна панель, де все інтуїтивно зрозуміло;
  • можливість публікацій записів, товарів, інших матеріалів;
  • редактор сторінок, зручне керування медіафайлами;
  • комфортне керування плагінами;
  • гарна безпека сайту, боротьба зі спамом;
  • відкритий код;
  • унікальна розширюваність за рахунок плагінів.

Функціонал WordPress практично не обмежений. Потрібен якийсь блок? Встановіть для нього плагін. Такого плагіна немає? Шукайте серед платних, й він, напевно, знайдеться. Підключення систем оплати, форм, інструментів просування та багато іншого доступні кожному користувачеві.

Інтеграція зі сторонніми програмами

WordPress - це безкоштовна CMS для інтернет магазину, яка відмінно інтегрується з будь-якими програмами та сервісами. Багато хто з них можна підключити безкоштовно, для інших є платні плагіни. Легко встановити додаткові системи оплати, калькулятори, трекери доставки та багато інших. Взагалі це ідеальна гнучка платформа, призначена для магазинів малих та середніх розмірів. Великі магазини можна підключати, але потрібно вибирати хороший хостинг, щоб знизити навантаження на сервер.

Розширене адміністрування

У WordPress існує кілька видів прав адміністрування. На панелі керування легко призначити адміністратора, редактора сайту. Кожен вид обмежений певним набором можливостей. Тому делегувати завдання магазину на Вордпрес дуже легко.

Висновок

WordPress - найкраща CMS для інтернет магазину, якщо ви не знаєтеся на програмуванні. На неї можна встановити як безкоштовні шаблони, так і платні. Також можна підключити будь-який сайт, розроблений у студіях чи фрілансерах. Багато хто вибирає Вордпрес через простоту, зручність використання та широкі можливості.

Велика колекція безкоштовних та платних шаблонів, величезний вибір тем та відкритий код з можливістю кастомізації дизайну зробив її універсальним конструктором, на якому легко створити блог, корпоративний сайт або великий інтернет магазин.

Завдяки великій інформаційній базі користувач знайде відповіді на свої запитання. Система постійно оновлюється, причому від вас нічого не вимагається. Зручний редактор, вбудований медіа-менеджер, дають можливість легко вести сайт. Однак безпека потребує уваги, сайти на WordPress часто зламують. Також базовий функціонал простий, потрібно ставити плагіни, які вирішують будь-які завдання. Але чим більше плагінів, тим повільніше працює сайт. Тому WordPress вимагає хороший хостинг та вмілий підбір функціональних можливостей користувачем.

Joomla

Joomla – CMS для інтернет магазину, що посідає друге місце за популярністю у світі, після Вордпрес. Вона безкоштовна, має відкритий код, можливість підключення великої кількості модулів, але розібратися в ній не так просто. Тим не менш, функціонал дозволяє створювати середні та великі проекти, включно із великими інтернет-магазинами.

Умови використання

Використовуючи ліцензію GNU GPL 2+, Joomla є абсолютно безкоштовним двигуном, який швидко встановлюється на хостинг. Крім того, її функціонал, як і велика кількість шаблонів, також безкоштовний. Але є й платні шаблони. Багато модулів також можна придбати окремо, щоб розширити функціонал сайту.

Функціонал

Joomla має потужний функціонал. Як і у випадку з Вордпрес, багато модулів встановлюються окремо. У базі налічується близько 8500 безкоштовних модулів й не менше – платних рішень. Ось лише невелика частина функціоналу цієї платформи:

  • модуль безпеки багаторівневої автентифікації користувачів;
  • велика система готових шаблонів;
  • можливість налаштовувати будь-яке розміщення блоків на сайті;
  • відкритий код, що дозволяє самостійно створити модуль, шаблон, блок чи інший елемент;
  • регулярне оновлення та наявність баг-трекера, що відстежує помилки на сайті;
  • багатомовність;
  • розширена підтримка бази даних;
  • можливість покращення ранжування сайту за рахунок додавання опису та ключових слів для кожної динамічної сторінки;
  • обмеження доступу до певних сторінок сайту;
  • великий набір готових модулів, включаючи календарі, калькулятори, лічильники відвідувань, форум та інші;
  • Докладна статистика відвідувань сайту.

Функціонал додатково розширюється за рахунок встановлення плагінів та готових модулів. Тому ця платформа для сайту дозволяє створити магазин будь-якої складності.

Інтеграція зі сторонніми програмами

Joomla легко інтегрується зі сторонніми сервісами та програмами. Можна підключити системи оплати, системи статистики та обліку даних та інші функції. Існують як безкоштовні модулі, що дозволяють це зробити, так і платні рішення.

Розширене адміністрування

Ви можете призначати адміністраторів та інших виконавців на ролі, обмежуючи їм доступ до певних розділів сайту. Крім того, обмеження можна запровадити й для відвідувачів. Наприклад, легко закрити доступ до оптових сторінок, якщо користувач не зареєстрований як оптовий покупець.

Висновок

Joomla є потужною платформою для створення інтернет-магазину. Функціонал потужний, можна створювати сайти різної складності. Однак панель керування трохи заплутана, знадобиться час, щоб розібратися в ній. Але враховуючи, що це безкоштовна CMS для інтернет магазину, її можна назвати однією з найкращих. Не завжди платні CMS надають такі можливості.

Drupal

Drupal є однією із найстаріших платформ для інтернет магазинів. CMS була заснована в 2000 році й використовується не лише для створення сайтів, але й для застосунків, якими ми користуємось повсякденно.

Попри те, що в російськомовному сегменті Drupal не надто популярна, у світі вона посідає 3 місце у рейтингу найкращих CMS для інтернет магазину. На цій платформі створено понад 740 000 сайтів по всьому світу. Вона користується популярністю серед веб-розробників, які створюють сайти-спільноти та великі інтернет-магазини. У результаті виходять складні та професійні сайти з гарним функціоналом та дизайном.

Умови використання

Drupal – це безкоштовна CMS для інтернет-магазину. Вона доступна у вигляді ядра системи та маси тематичних збірок. Вона включає понад 35 000 різних модулів. Частина з них доступна безкоштовно, інші ж варто купувати окремо. Платформа використовує GNU GPL.

Завантажити Drupal можна на офіційному сайті компанії. Старі версії повністю перестають підтримуватись й вразливі до злому, тому потрібно стежити за оновленнями.

Функціонал

Drupal є своєрідним конструктором сайтів, на якому можна реалізувати практично будь-який проект. Звичайно, з ним працюють переважно розробники, оскільки самостійно користувач без навичок програмування не зможе розібратися у функціоналі. Можливості цієї CMS колосальні, ось лише деякі з них:

  • докладна статистика відвідувань;
  • широкі можливості каталогу товарів за категоріями та розділами;
  • вбудований фільтр у пошук;
  • готовий кошик;
  • підтримка платіжних систем;
  • інтеграція з CRM;
  • поля, що настроюються в картці товару;
  • мультимовність;
  • великий вибір додаткових модулів;
  • функціонал блогу, підключення форуму;
  • проведення опитувань.

Особливістю є можливість встановлювати додаткові модулі під будь-яке завдання. Але, як правило, вони працюють у зв'язці. Поставивши перший модуль, буде потрібно одразу інший. Розробники запропонували користувачам готові набори. Наприклад, створюючи інтернет магазин, можна завантажити готове рішення, а сили кинути на контент та візуальне оформлення.

Інтеграція зі сторонніми програмами

Drupal легко інтегрується зі сторонніми сервісами та програмами. Але його функціонал настільки великий, що підключати додаткові системи зазвичай не потрібно. Однак така функція доступна для кожного сайту.

Розширене адміністрування

Є можливість додавати кілька адміністраторів, авторів та призначати інші права доступу. Всі вони легко контролюються та управляються, тому проблем із делегуванням завдань не виникає.

Висновок

Drupal – якісна CMS для сайту, але потребує навичок програмування. Можна самостійно розібратися у системі управління, але доведеться витратити чимало часу. Доступно понад 35000 модулів, тому будь-яке технічне завдання вирішується. Висока швидкість роботи, відкритий код, високий рівень безпеки роблять платформу зручною для створення інтернет-магазинів. Але на ній рекомендовано створювати великі проекти.

MODX

MODX є унікальною тим, що для неї немає спеціальних шаблонів. Фактично кожен сайт унікальний, але його доведеться розробляти самостійно або наймати команду фахівців. Однак, можна адаптувати готові шаблони під цю платформу.

Потенціал MODX досить великий, залежить від того, які модулі підключаються. Тому можна використовувати як для створення корпоративних сайтів, так і для комерційних майданчиків та інтернет-магазинів. Двигун інтернет магазину посідає 7 місце у рейтингу найпопулярніших CMS (за даними компанії itrack). На ньому створюється 2,17% всіх сайтів.

Умови використання

Система керування має ліцензію GNU GPL. Вона представлена у двох версіях та поширюється безкоштовно. За різні доповнення доведеться платити. Але самостійно провести налаштування досить складно. Тому доведеться найняти спеціалістів, які виконають цю роботу.

Функціонал

MODX представлений у 2 версіях: Evolution та Revolution. Revolution підтримується самими розробниками та пропонує великі можливості для створення сайтів. Evolution версію розробники припинили підтримувати, але користувальницька спільнота підхопила її й продовжує розвивати проект. Попри відсутність офіційної підтримки, друга версія активно розвивається. Тут пропонуються цікаві та незвичайні функціональні рішення. Для вирішення стандартних завдань можна сміливо використовувати саме Evolution, але для складних проектів та великих сайтів рекомендується зробити вибір на користь версії Revolution. MODX має великий функціонал, у тому числі, він включає наступні можливості:

  • великий вибір безкоштовних плагінів для розширення функціоналу, які встановлюються безпосередньо з адміністративної панелі;
  • вбудований файловий менеджер;
  • зручний редактор для редагування скриптів та створення нових;
  • висока гнучкість системи, що надає можливості для налаштування сайту;
  • можливість керування кількома сайтами;
  • досить потужна система захисту та система управління користувачами;
  • можливість підтримки мультимовних сайтів;
  • можливість адміністратору вибирати параметри безпеки, що дозволяє захистити сайт від злому, вірусів, несанкціонованого доступу тощо;
  • докладна статистика відвідувань.

Це лише частина можливостей, що надаються MODX. Ця чудова платформа для сайту дозволяє реалізувати складні проекти та великі інтернет-магазини.

Інтеграція зі сторонніми програмами

MODX підтримує інтеграцію зі сторонніми сервісами та програмами. Можна підключити системи аналітики, платіжні системи та інші функції. Виконується інтеграція за допомогою плагінів.

Розширене адміністрування

У MODX відмінно реалізована можливість поділу прав користувачів. В адміністративній панелі можна призначити користувачів із певними правами. Легко додати адміністратора або автора, який не матиме доступу до функціонала, але зможе додавати контент. Також легко створювати сторінки, які будуть доступні лише певній групі користувачів.

Висновок

MODX – це безкоштовна CMS для інтернет-магазину, яка дозволить реалізувати практично будь-який проект. Він оснащений відмінним набором функцій, плагіни до неї безкоштовні, легко встановлюються та налаштовуються. Але без технічних знань розібратись досить складно. Технічна підтримка відсутня, тому доведеться самостійно розбиратися. У цьому випадку краще найняти спеціалістів, які налаштують сайт та навчать користуватися ним.

Magento

Magento - двигун з відкритим кодом, який набув популярності на Заході. Сайти міжнародних брендів використовують його, оскільки дана CMS відмінно підходить для великих проектів та великих магазинів.

У нашому регіоні використання Magento не надто зручне та популярне через малу кількість інтеграцій з вітчизняними програмами та сервісами. При цьому сама платформа має великий попит на закордонному ринку, і якщо ваш магазин налаштований на міжнародну торгівлю – це відмінне рішення.

Умови використання

Двигун використовує OSL, тому Community Edition можна завантажити абсолютно безкоштовно. Але є й професійні версії із відмінною технічною підтримкою. Однак установка коштуватиме кілька тисяч доларів, й щороку потрібно буде продовжувати ліцензію.

На безкоштовній версії можна зробити хороший інтернет-магазин, проте будуть труднощі з адаптацією. У панелі адміністратора можна переключитися на російську мову, але інтегрувати платіжні сервіси – завдання не з легких.

Функціонал

Magento є досить гнучкою системою і в базовій комплектації пропонує широкий набір інструментів, які в інших CMS можуть бути платними. Тут же функціонал досить великий, ось частина його можливостей:

  • зручне налаштування цін з можливістю проведення акцій, тимчасового зниження чи підвищення, налаштування бонусної системи тощо;
  • вбудована система оцінки товару та створення відгуків;
  • якісні аналітичні можливості, докладна статистика;
  • відкритий вихідний код;
  • функція ефективного управління групами товарів;
  • пошук із набором фільтрів;
  • покращені системи безпеки;
  • наявність візуального редактора із можливістю попереднього перегляду;
  • великий набір інструментів для створення інтернет-магазинів.

Функціонал Magento досить розвинений, тому додаткових плагінів не потрібно. А завдяки появі конструктора, можна самостійно редагувати сайт, створювати сторінки та візуально оформлювати контент.

Інтеграція зі сторонніми програмами

У російськомовному сегменті інтеграція працює дуже погано. Щоб підключити платіжні системи, потрібні досвідчені програмісти. Тому в країнах СНД Magento не набула великої популярності. Однак на Заході, де сервіс зарекомендував себе чудово, користувачі можуть інтегрувати сторонні послуги.

Розширене адміністрування

Ця функція на цій платформі для інтернет-магазину працює відмінно. Дуже легко обробити права користувачів та призначати їм ролі. Тому менеджери з продажу не матимуть доступу до коду, а контент-менеджери зможуть додавати матеріали, але не змінювати чи видаляти товари.

Висновок

Magento є двигуном для інтернет магазину з великим функціоналом. Він підходить для реалізації великих проектів. Також він відмінно підходить для торгівлі на міжнародному ринку, його можливості є колосальними. Але для невеликих магазинів, які мають намір продавати локально, це дуже складна система управління.

UMI.CMS

UMI.CMS - це досить потужний комерційний двигун, на якому можна створити інтернет-магазин. Він включає всі необхідні інструменти ресурсу: хостинг, систему управління, шаблон, доменне ім'я, системи безпеки. Але є платним.

Серед комерційних систем UMI.CMS входить до трійки лідерів. Найчастіше він використовується для створення інтернет магазинів, хоча на ньому можна створити будь-який проект. Однак для реалізації інших проектів дешевше та простіше використовувати безкоштовні двигуни. Але UMI.CMS є популярним серед комерційних проектів завдяки функціональним можливостям. Він здатний витримувати великі навантаження на сервер, працює з величезною категорією товарів, тому сайт, де понад 1000 одиниць товару на ньому відмінно працюватиме.

Умови використання

UMI.CMS є комерційною платформою для інтернет-магазину, необхідно купувати ліцензію на її використання. Однак не все тут так гладко. Ціни представлені у форматі "Від". Потрібно детально з ними розбиратися, інакше можна переплатити за сайт, який просто буде неефективним у вирішенні певних завдань. Наприклад, за сайт візитівку потрібно платити від 55 грн. на місяць. Здавалося б, чудове рішення. Але це за умови, що ви одразу оплачуєте 3 роки використання. Так із усіма тарифами.

Перш ніж купувати ліцензію, обов'язково вивчіть її умови. Можна купити ліцензію назавжди, її вартість варіюється від 8500 до 32000 грн, залежно від обраної «коробки». До речі, одним із достоїнств є можливість взяти «коробкове рішення», якщо вам потрібен інтернет магазин, ви підбираєте саме під нього набір інструментів. Інтернет магазин коштує близько 4000 грн на рік.

Функціонал

Адміністративна панель UMI.CMS нагадує звичні панелі Вордпрес, тому розібратися в ній буде легко. Серед переваг варто виділити візуальний редактор, проте міняти структуру блоків не можна, тут доведеться використовувати готовий шаблон. Відчутної кастомізації сторінок досягти досить важко. Основний функціонал включає наступні можливості:

  • автооновлення системи;
  • налаштування кошика;
  • зручна файлова система;
  • налаштування seo;
  • створення корпоративної пошти;
  • аналітичні дані;
  • імпорт та експорт товарів;
  • набір готових шаблонів для інтернет магазинів.

Загалом дана система управління дозволяє створити якісний інтернет магазин з великою кількістю товарів. Функціонал досить потужний, його вистачає, щоб зробити швидкий та сучасний магазин.

Інтеграція зі сторонніми програмами

UMI.CMS добре інтегрується зі сторонніми ресурсами. Можна підключити платіжні системи, серед яких Яндекс. Гроші, RBK Money та інші. Також підключиться 1С, Яндекс. Маркет, Мій склад, Вконтакте. Легко підключається метрика та аналітика. Тому проблем із інтеграцією не виникне.

Розширене адміністрування

Двигун для інтернет магазину UMI.CMS має функцію розширеного адміністрування, ви можете призначати як адміністратора або автора інших користувачів, обмежуючи їм права доступу. Оскільки платформа має на увазі створення великих магазинів, вона дає можливість призначати ролі для керування сайтом.

Висновок

UMI.CMS є потужною комерційною платформою для інтернет-магазинів. Вона оснащена великим набором функцій, але потребує серйозних фінансових вливань. Надає "коробкове" рішення, тому можна одразу підібрати набір необхідних модулів для проекту. Однак система вимоглива до хостинг-провайдерів, тому потрібно попередньо дізнатися, чи можна на ваш хостинг поставити сайт на UMI.CMS. Платформа створена переважно для інтернет магазинів, має велику кількість шаблонів та дизайнерських рішень. Призначена для великих проектів.

Індивідуальна CMS

Самописний двигун, або індивідуальна CMS – цікаве рішення для деяких інтернет-магазинів. Попри велику кількість готових рішень, деякі компанії обирають розробку індивідуальної CMS для інтернет магазину.

Готові рішення уразливі, оскільки мають відкритий програмний код. Попри потужний захист, їх все ж можна зламати. Самописні CMS для інтернет магазину зламати дуже складно.

Готові рішення нерідко є громіздкими й включають безліч функцій, які зовсім не потрібні. При створенні своєї CMS можна додати лише те, що потрібно. Тому індивідуальні платформи для інтернет-магазину досить популярні.

Умови використання

Доведеться найняти команду програмістів, які створять самописну CMS для інтернет магазину. Головний недолік у тому, що вартість такого проекту є досить високою. Але це є й плюсом. Надалі вам не доведеться платити за її обслуговування, разова інвестиція досить швидко окупиться.

Функціонал

Функціонал індивідуальної CMS може бути абсолютно будь-яким, у цьому головна перевага такого двигуна. Ви самі вирішуєте які функції потрібні. Гарантовано ви отримуєте CMS з високою продуктивністю, тому що в кодах немає нічого зайвого. Гнучкість управління, комфортна та проста панель управління та безпека – це те, що ви отримуєте разом із власною CMS. Однак це лише за умови, що команда розробників професійна. Тому тут заощаджувати не варто.

Інтеграція зі сторонніми програмами

За необхідності, самописна CMS інтегруватиметься з будь-якою кількістю програм та сторонніх сервісів. Все залежить, знову ж таки, від досвіду фахівців, які розробляють платформу. Зазвичай, одночасно інтегруються необхідні послуги, а за необхідності, під час роботи можна доповнити їх. Тому проблем із інтегруванням не виникне.

Розширене адміністрування

Подібно до інших функцій, в індивідуальній CMS легко створити розширене адміністрування. Причому, ви можете вирішити, скільки ролей призначати, та як обмежувати їхні права доступу.

Висновок

Індивідуальна CMS – це найкраще рішення для будь-якого бізнесу, включаючи інтернет-магазин. Але головним недоліком є вартість такого проекту. Вона хоч разова, але становить досить велику суму. Проте, якщо ваш проект має на увазі продаж кількох тисяч одиниць товару, вихід на міжнародний ринок, варто задуматися над створенням індивідуальної CMS для інтернет-магазину.

Правильне створення сайтів

Перш ніж створювати сайт, потрібно ретельно продумати усі технічні деталі. Якщо ви не знаєтеся на технічних моментах, краще звернутися до фахівців. Консультація допоможе визначити основні завдання та вибрати CMS для сайту. Спираючись на огляд популярних платформ, можна самостійно ухвалити рішення, що саме підібрати.

Сайт – це не просто платформа, на якій можна продавати товари. Це ваш реальний магазин, тому він має бути добре оформлений, зручний та має відповідати технічним вимогам. Двигуни для інтернет магазину підбираються, спираючись на ці вимоги. Якщо у вас великий проект, слід вибрати комерційну CMS, для невеликих інтернет-магазинів підійдуть безкоштовні платформи з можливістю розширення функціоналу.

Обирайте CMS, створюйте стильний та практичний магазин, який приноситиме дохід. Не варто забувати і про дизайн, адже CMS дає можливість керувати вашим магазином, але зовнішній вигляд – це вітрина, яка продає.

Як вам стаття?
4.0
Проголосувало: 19
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.