Сергій Міщенко
Сергій Міщенко
Chief marketing officer
03.06.2021

Кейс PPC реклами для Foodex24 - унікального стартапу з доставки їжі

Сергій Міщенко
Сергій Міщенко
Chief marketing officer
03.06.2021
03.06.2021
5.0
3209
0

Розробили нову стратегію просування в Google Ads, прибуток клієнта збільшився на 60%.

Розробили нову стратегію просування в Google Ads

Клієнт

  • Назва компанії, посилання: Foodex24
  • Локація: Київ
  • Статус проекту: Виконується
  • Термін проекту: 5 місяців

Робота над проектом з просування сайту доставляння продуктів по Києву розпочалася у січні 2021 року. До цього компанія мала негативний досвід у цьому напрямі, оскільки не було чіткої стратегії, бюджет значною мірою витрачався марно, вартість кліку була критично високою для цієї тематики, погано відстежувалася результативність.

Діяльність Foodex24 спрямовано організацію доставляння харчових продуктів додому споживачеві. Це унікальний український стартап, котрий активно розгорнув свою роботу під час карантину. Продажі виконуються за допомогою сайту та мобільного застосунку. Є опція оформлення замовлення телефоном. За умов обмежень, пов'язаних з пандемією, у Foodex24 змогли масштабувати бізнес, побудувати власний склад продуктів, у якому дотримано всіх вимог безпечного зберігання. Але реклама в мережі не була на належному рівні.

Клієнт

Цілі та завдання проекту

Зберегти пріоритетні позиції у своїй тематиці, підвищити ефективність реклами у Google Ads.

Цілі та завдання проекту

Наше рішення

Налаштували пошукові кампанії за ключовими словами

У процесі роботи з клієнтом ми зібрали максимально повне семантичне ядро у тематиці доставляння харчових продуктів. Були залучені високо- та середньочастотні запити у російській та українській версіях пошуку. Добре допомогло фундаментальне вивчення конкурентів та ключових слів, які вони застосовували під час просування. Для збільшення трафіку клієнта ці дані максимально використовувалися. Було визначено цінність кожного запиту та розроблено стратегію щодо їх використання.

Налаштували пошукові кампанії за ключовими словами

Під час аналізу рекламного кабінету нашого партнера було виявлено стратегічні та тактичні помилки. Тож ми поставили за мету його повну оптимізацію та оновлення налаштувань, щоб підвищити ефективність рекламної кампанії, збільшити охоплення аудиторії, простежити за цільовими діями користувачів на сайті. Підсумком роботи мало стати зниження вартості кліка.

Провели динамічні пошукові кампанії

Наступним етапом стало налаштування динамічних оголошень. Цей метод просування оптимально підходив для Foodex24, тому що дозволяв підлаштувати заголовки та кінцеві адреси на основі змісту сайту. Вносячи зміни до переліку товарів в інтернет-магазині, клієнт отримував поновлення в пошукових оголошеннях.

Для досягнення максимального результату нашими фахівцями з просування було сформовано ТЗ для програмістів з налаштування даних на сайті. Це допомогло вести потенційного клієнта прямо на картку товару, виходячи з його запиту.

Владислав Захаревич

Head of PPC

Робота у цьому напрямі виконувалася переважно з орієнтацією на низькочастотні запити.

Оптимізували роботу в Google Shopping

При продажах базових речей хорошу результативність показувало використання Google Shopping. Але цей інструмент міг показати ефективність лише у тому випадку, коли на сайті представлено достатньо інформації для зчитування пошуковими алгоритмами. Для цього мав бути ретельно опрацьований фід даних.

Оптимізували роботу в Google Shopping

Наші фахівці переформатували ці блоки в українській та російській версіях сайту окремо, для залучення більшої кількості цільової аудиторії. Було оновлено обліковий запис Merchant Center, що допомогло автоматично оновлювати характеристики товарів, представлених на сайті, контролювати витрати рекламного бюджету, відстежувати його ефективність.

На підставі попередніх даних було ухвалено рішення змінити модель атрибуції з метою оцінки асоційованих конверсій.

Налаштували отримання якісної аналітики

Налаштували отримання якісної аналітики

У зв'язку з тим, що в процесі співпраці з клієнтом було заплановано проведення кількох рекламних кампаній, важливо було налагодити чітку систему моніторингу. У цьому напрямку ми проаналізували конверсійні дії користувачів та проробили результати у розрізі кожної категорії сайту. В результаті отримали детальну статистику та здобули можливість підвищити рентабельність кожного інструменту.

Результати проекту

Підвищили результативність рекламної кампанії вдвічі

Після виконаної роботи результативність рекламної кампанії, яка тривала 30 днів у квітні 2021 року, зросла практично вдвічі за всіма показниками. За незначного підвищення видаткової частини бюджету (лише на 8%) кількість користувачів збільшилася майже в 3 рази, кількість транзакцій і дохід — удвічі. При цьому ціна кліку знизилася втричі.

Було

Стало

Витрата

256 371,67 грн.

295 289,56 грн.

Ціна кліку

8,68 грн.

3,44 грн.

Кількість користувачів

20751

59 718

CR

2,14%

1,39%

Транзакцій

625

1177

Дохід

749 321,58 грн.

1 433 625,26 грн.

Зворотний дзвінок

105

303

Моніторимо тематичну нішу та ставимо нові завдання

На сьогодні більшість кампаній ще не проведено, і деякі з них перебувають на стадії розробки. Результативність клієнта зростає щодня, є чітке розуміння стратегії просування в ніші.

Загалом після проведення кількох кампаній кількість кліків збільшилась на 191,12%, бюджет — на 15,18%, транзакції — на 88,32%. Ціна кліку знижено на 60,44%. Дохід став вищим на 91,32%.

Для цієї тематики на стадії запуску перебуває просування в YouTube та мобільний застосунок.

Моніторимо тематичну нішу та ставимо нові завдання

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 3
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.