Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
19.08.2021

Як додати сайт до пошукових систем

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
19.08.2021
19.08.2021
2.4
8321
0

Отже, у вас з'явився та запрацював власний сайт. Зручний, функціональний, інтуїтивний і в усьому кращий за конкурентів. Залишилась дрібниця - дочекатися, поки пошукові системи проіндексують його сторінки, і він потрапить у результати пошукової видачі. Але чи готові ви чекати 4-8 тижнів? А це вже окреме питання. Іноді індексація може затягтися до кількох місяців.

До речі, у нас є вичерпна стаття на тему індексації: Що таке індексація сайту — як її перевірити та покращити індексацію в Google та «Яндекс»

Щоб не марнувати часу, ви можете додати сайт в індекс вручну, і вже через пару днів отримати результат. І це, попри переконання багатьох, зовсім не складно. Зараз ми розповімо, як додати сайт до пошукових систем, чому це потрібно робити і якими способами допомогти пошукачам «побачити» ваш новий ресурс або окремі його сторінки. Ми в Wezom додаємо сайти та окремі URL в пошукові системи вручну, і всім рекомендуємо робити так само.

Навіщо реєструватися в пошукових системах

Навіщо реєструватися в пошукових системах?

Зареєструвати ресурс — означає поставити його в чергу на індексування. Тож ви запускаєте безкоштовні механізми збільшення трафіку. Поки сайт не зареєстровано, в інтернеті про нього не дізнаються. Користувачі можуть переходити тільки за прямими посиланнями, але цього мало для швидкого збільшення трафіку. Набагато більше людей прийде на сайт із пошуку. Ось для цього і рекомендується додавати його самостійно.

Не хочете спантеличуватися — просто дочекайтеся індексації пошуковими системами. Це дешево та сердито, але неефективно.

Додати сайт у пошукові системи = виконати важливий етап оптимізації та прискорити його просування.

Що потрібно перед реєстрацією ресурсу

Що потрібно перед реєстрацією ресурсу?

Додаванням у пошук можна зайнятися на будь-якій стадії розробки сайту. Але більше користі та напливу відвідувачів буде, коли ресурс підігнаний під алгоритми та вимоги пошукових роботів.

Отже, попередньо зробіть наступне:

  1. Додайте корисний оптимізований контент. Зберіть СЯ, напишіть цікаві релевантні тексти, додайте до них ключові слова. Якщо контент оптимізувати до реєстрації, не доведеться довго чекати на індексацію внесених змін.
  2. Перевірте посилання. Биті лінки заважають пошукачам виконувати індексацію.
  3. Пропишіть теги до картинок.
  4. Опрацюйте інтерфейс. Зробіть його зрозумілим та зручним для користувачів.
  5. Налаштуйте файл robots.txt. Переконайтеся, що приховано контент, який не потрібно індексувати.

Коли ви переконалися, що ресурс готовий побачити світло, можна розпочинати його реєстрацію.

Додавання сайту до пошукових систем

Кожна пошукова система має свої способи. І якщо ви вивчили, як додати сайт в Google і Яндекс, це ще не означає, що схема буде такою ж для Bing або Yahoo. Тому далі ми розглянемо варіанти додавання сайтів та сторінок до всіх популярних пошукових систем. Але хочемо також звернути увагу, що ці способи додавання веб-сайту до пошукових систем періодично змінюються. Ми намагаємося актуалізувати інформацію в міру оновлень, але все ж таки рекомендуємо додатково вивчати рекомендації самих пошукових систем.

Важливо! Перед тим як додавати свій сайт до пошукових систем, переконайтеся, що він дійсно готовий до індексації. Не має бути порожніх сторінок чи дублів, контент – унікальний, посилання – робітники. І так далі. В іншому випадку, відправивши сайт на індексацію, ви ризикуєте своїми руками загнати його під фільтри пошукових систем. Тож поспішати не варто!

Як додати сайт до Google

Щоб ваш ресурс бачили пошукові системи, а саме Google, потрібно виконати такі дії:

  1. Увійдіть до Search Console. Це інструмент, який використовують власники сайтів, розробники та спеціалісти з оптимізації пошукових систем.
  2. Далі вам потрібно буде ввести адресу ресурсу у блоці, розміщеному зліва.

 

  1. Після цього потрібно підтвердити право власності на сайт. Виконується це декількома способами. Детальну інструкцію для кожного з них ви знайдете тут.
  2. Коли отримаєте повідомлення про підтвердження прав, вам залишиться тільки натиснути «Готово».

На цьому все, тепер ви знаєте, як додати сайт до пошуку Google. Але врахуйте, що описаний спосіб не гарантує, що ваш ресурс відразу з'явиться в пошуковій видачі.

Як додати ресурс у Bing та Yahoo

Якщо ви хочете охопити максимум пошукових систем і залучати трафік ще активніше, додати сайт в Google, Яндекс і Mail.ru недостатньо. Особливо, якщо плануєте працювати і на європейський ринок.

Але як швидко додати сайт до пошукових систем Bing і Yahoo? Нічого складного!

Для початку зареєструйтесь у сервісі Bing Webmaster Tools. Головна його перевага - він працює і з Bing, і з Yahoo. Далі потрібно виконати лише два кроки:

  1. Прописати всі запитані дані.
  2. Розмістити перевірочний файл у коді сайту та натиснути «Готово».

Після цього зазвичай вже протягом двох днів сайт буде доданий до пошукових систем Bing та Yahoo.

Як перевірити видимість сайту?

Отже, ви розібралися, як додати сайт до пошукової системи Google або "Яндекс". Залишилося зрозуміти, чи він пройшов індексацію чи поки що перебуває в черзі. Це також нескладно.

Для перевірки індексації в Google є два методи:

  1. Введіть пошуковий запит із приставкою site: прямо в рядку браузера. Наприклад: site:my-site.ua — для перевірки всього сайту та site:my-site.ua/main-page/ — для перевірки певної сторінки. У результатах пошуку можна побачити кількість проіндексованих сторінок. Але цей показник не завжди точний.

  1. Використання інструмента Search Console та звіту «Покриття». Потрібно перейти у вкладку «Сторінки без помилок», вибрати один зі списків під цією вкладкою, після чого ви побачите проіндексовані URL-адреси.

Використання інструменту Search Console

Висновок

Реєструвати ресурс вручну необов'язково, але ця процедура прискорить індексацію та дозволить користувачам знаходити вас швидше у пошукових системах. Особливих складнощів із додаванням сайту немає. Ви можете впоратися самі, проте допомога досвідченого SEO-майстра не завадить.

Довірте свій ресурс грамотному фахівцю і почніть отримувати прибуток якнайшвидше.

Як вам стаття?
2.4
Проголосувало: 8
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.