Василій
Василій
IT Sales Manager
05.09.2022

CRM для торгового центру

Василій
Василій
IT Sales Manager
05.09.2022
05.09.2022
1901
13 мін
0

Організувати роботу торгового центру набагато складніше, ніж може здатися на перший погляд. Потрібно налагодити чимало бізнес-процесів, зв'язок у взаємодії між клієнтами, орендодавцями, орендарями та іншими сторонами. CRM для торгового центру дозволяє впорядкувати та структурувати всі операції, зробити їх ефективнішими, налагодити комунікацію та забезпечити повний контроль бізнесу.

Поняття CRM для торгових об'єктів

CRM системи у торгівлі використовуються дуже часто. Але принцип роботи торговельного центру відрізняється від звичайного магазину. Система налаштована під взаємодію з кінцевим споживачем із сегменту B2C. Але у випадку з торговим центром взаємодія йде з B2B клієнтами.

CRM будується на основі програмного забезпечення, яке встановлюється на комп'ютери або мобільні пристрої компанії. В неї багато завдань, але головне – підвищити продажі та збільшити обіг товару. У випадку з торговими центрами, це завдання трохи модифікується і набуває нового вигляду.

Внутрішня логіка CRM для торгових центрів схожа на традиційні рішення. Різниця лише у тому, що сегментація клієнтів йде по різних категоріях. Фактично, використовуються ті самі інструменти з невеликими доповненнями і розширеннями. Вона, як і раніше, збирає важливі дані, структурує їх, формує звіти, допомагає налагодити комунікацію між компанією та клієнтом. Просто націлена на великий потік інформації та обробку великої кількості даних.

Функціональні можливості систем для торгових центрів

Найчастіше CRM для торгового центру розробляється індивідуально під потреби компанії, тому що тут важлива гнучкість налаштувань та високий рівень безпеки. Але загальні функціональні можливості мають такий вигляд:

  • Управління заявками орендарів. Щоб торговий центр працював та приносив дохід, йому потрібні орендарі простору. Для цього потрібно налагодити з ними комунікацію, збирати важливу інформацію. До кожного орендаря створюється окрема картка, у якому вносяться необхідні дані. Надалі робота з ним доходить до автоматизму, а взаємодія з клієнтом йде у найзручнішій формі.
  • Рекламні можливості. Ще один спосіб монетизації простору торгового центру – реклама. Рекламодавці є окремим сегментом клієнтів, із якими потрібна окрема робота. ТЦ CRM дозволяє розраховувати вартість послуг, визначати терміни релізу реклами, формувати звітності та оцінювати результативність рекламних кампаній.
  • Документообіг. Один із складних бізнес-процесів – організація документообігу. Завдяки CRM для торгового центру він стає систематизованим та спрощеним. Усі документи зберігаються в електронній системі із підвищеним рівнем безпеки. Типові шаблони дозволяють прискорити процес створення договорів, а цифровий підпис дає можливість дистанційно та в будь-який час підписати договір.
  • Комунікація з орендарем. Швидкий зв'язок дозволяє оперативно вирішувати будь-які організаційні питання. Комунікація дозволяє налагоджувати робочі процеси, підвищити лояльність та надавати умови співпраці для клієнта.
  • Звітність та аналітика від ТРЦ. Система збирає та архівує дані щодо бізнес-операцій, що робить її незамінним інструментом для наскрізної аналітики. При необхідності в ній можна реалізувати і систему інфографіки для презентації даних у наочній формі.

Це основний функціонал, який дають CRM для торгових центрів. Реалізується він за допомогою розробки діджитал інструментів. Для кожного бізнесу ми вибираємо окремі рішення, які допомагають виділитися серед конкурентів. Ми налаштовуємо інструменти так, щоб бізнес отримував максимальну вигоду.

Бажаєте захистити ваш прибуток за допомогою IT?

Ми допоможемо створити діджитал-інфраструктуру для скорочення ризиків шахрайства та гарантії безпечних онлайн-платежів.

Цікаво? Залишіть заявку на сайті, наші експерти проконсультують вас

Переваги впровадження CRM для торговельного центру

Для ТЦ CRM дає головну перевагу збільшення доходу. Зростання економічних показників забезпечується за рахунок якісної роботи з клієнтами, швидкої обробки замовлень, систематизації бізнес-процесів та повного контролю роботи торговельного центру. По суті, CRM дозволяє керувати компанією з ПК чи смартфона.

Крім збільшення доходу система дозволяє знизити витрати та зменшити витрати на обслуговування, що також впливає на зростання бізнесу. Це відбувається завдяки зручній комунікації та документообігу. Легко контролювати рекламні площі, складати графіки. Система дозволяє бачити проблеми та оперативно вирішувати їх, мінімізуючи витрати.

Все керується з єдиного простору. У ньому зберігається докладна інформація, історія взаємодії з орендодавцем, спрощується контроль за роботою персоналу. Оцінка ефективності співробітників дозволяє раціонально розподіляти навантаження, складати графіки роботи та розуміти цінність персоналу.

Розробка програми лояльності дозволяє утримувати інтерес клієнта та продовжувати оренду. Наприклад, під час укладання договору можна розробити систему знижок залежно від терміну оренди. CRM для торгового центру – це інструмент управління бізнесом, і це його головна перевага.

Оптимізація вибору системи CRM для торгового центру

Існує досить багато готових рішень для управління бізнесом. CRM системи у торгівлі поширені, є коробкові рішення, які досить просто розгорнути. Але слід враховувати особливості ведення такого бізнесу, як торговий центр. Зокрема, CRM має відповідати таким вимогам:

  • мати можливість самостійного налаштування інтерфейсу та підключення додаткових інструментів;
  • виконувати специфічні завдання, що входять до бізнес-процесів торговельного центру, наприклад, калькулятор вартості оренди приміщення з урахуванням розташування та розміру торгової площі;
  • вміти масштабуватися за необхідності та підключати додаткові інструменти;
  • інтегруватися зі сторонніми сервісами та наявним програмним забезпеченням.

Саме тому найкращим рішенням буде персональна розробка CRM для торгового центру. Наші фахівці враховують особливості бізнесу та підбирають набір інструментів, який допоможе вирішити завдання торговельного центру.

Етапи розробки CRM для торгового центру

Компанія WEZOM розробляє діджитал продукти для бізнесу. Впровадження у ТЦ CRM дозволить розширити можливості та вивести компанію на новий рівень. Управління стане простішим, усі процеси діджиталізуються і будуть перебувати в єдиній екосистемі. Вона надійно захищається. Розробка відбувається в кілька етапів:

  1. Збір даних та планування роботи. Аналітики вивчають особливості вашого бізнесу. Ми підписуємо договір про нерозголошення конфіденційної інформації та повністю поринаємо у процеси вашої компанії. Це допоможе зрозуміти, що можна діджиталізувати, автоматизувати та спростити. На основі зібраних даних IT-менеджери створюють план робіт, підбирають стек технологій та розробляють технічне завдання.
  2. Дизайн. Нам важливо, щоб продукт був зручний у використанні, тому особлива увага приділяється дизайну UX. Так як ви зможете працювати з різних пристроїв, фахівці продумують розташування елементів, щоб вони не перетиналися та правильно взаємодіяли з користувачем. Також приділяється увага зовнішньому вигляду CRM для торгових центрів. Продукт набуває індивідуальності, впізнаваності та підкреслює статус компанії.
  3. Розробка. Програмісти спираються на підібраний стек технологій та пишуть код. Це технічно складний та тривалий процес. Над проектом працює велика команда, спеціально виділена для створення вашого продукту. Відбувається побудова системи та розробка функціоналу.
  4. QA-тестування. Нам важливо, щоб усе працювало, як годинник. Тому тестування проводиться вже під час розробки, перевіряється кожен рядок коду. Якщо щось не так працює, програмісти одразу усувають проблему. Також тестується система безпеки, рівень навантаження та інші параметри.
  5. Реліз. Після того, як ми переконалися, що все працює, починаємо впровадження CRM для торгового центру. Ми налаштовуємо ваше обладнання, встановлюємо додаткові продукти та інтегруємо їх у систему. Навчаємо співробітників користуватися інструментом та надаємо гарантійну технічну підтримку.

Ці етапи дозволяють створити якісний бізнес-продукт для торгового центру. Крок за кроком ми приходимо від ідеї до реалізації та запуску CRM для торгового центру.

Висновки

Сучасні технології дозволяють розвивати бізнес та виводити його на новий рівень. На тлі зростаючої конкуренції необхідно задовольняти потреби клієнтів. А як їх зрозуміти? Як налагодити комунікацію із ними? У цьому й допомагає CRM для торгових центрів.

Інструмент, який здатний залучати клієнтів, утримувати їхній інтерес, налагодити комунікацію. Крім цього, він контролює безліч бізнес-процесів, автоматизує дії, спрощує ведення документів, допомагає оптимізувати роботу співробітників. Все, що потрібне для успішного управління торговим центром – запровадити CRM. Давайте разом зробимо це.

Зателефонуйте нам у WEZOM або залиште заявку на сайті. Менеджер зв'яжеться з вами для обговорення подробиць та домовиться про зустріч. Ми поспілкуємось та визначимо основні цілі. Коли стане зрозуміло, що потрібно розробити, ми зможемо зорієнтувати вартість та терміни розробки. Розкажемо, як підбирається команда, як ведеться проект і що потрібно від вас, щоб створити якісний діджитал продукт. Давайте разом зробимо першокласну CRM для торгового центру.

Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.