Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
16.09.2021

Автоматизована система керування запасами

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
16.09.2021
16.09.2021
5.0
4173
0

Диджиталізація бізнесу дає найкращі плоди, якщо застосовувати її комплексно. Зокрема, за умови автоматизації будь-якого бізнесу однією з важливих складових стає автоматизована система інвентаризації. Це рішення допоможе поглибити рівень диджиталізації компанії, скоротити ризики, зменшити зайві витрати, підвищити продуктивність та, як наслідок, прибуток вашого підприємства.

Неважливо, у вас велика корпорація або невеликий локальний бізнес, автоматизоване управління замовленнями стрімко трансформує цю сферу діяльності, тому рішення знайдеться для завдань будь-якого масштабу.

Що таке автоматизоване керування запасами?

Що таке автоматизоване керування запасами

Автоматизована система управління запасами – це рішення для покращення видимості та контролю складу, яке надає дуже широкі можливості для бізнесу.

Під автоматизацією керування запасами розуміють використання певного програмного забезпечення або технологій для керування складськими запасами в режимі реального часу з мінімальними зусиллями та помилками. Цей складний метод відкриває нові можливості:

  • обробка та доставляння замовлень клієнтів;
  • управління закупівлями;
  • керування даними в реальному часі;
  • відстеження.

Така система містить у собі всі застосовувані системи управління складом. Автоматизація інвентаризації включає багато опцій. Серед найпоширеніших методів роздрібної торгівлі – автоматизоване повторне замовлення; виконання точного обліку переміщення запасів; об'єднання кількох локацій звітності в один ланцюжок; обробка замовлень магазинів; повідомлення про відправляння товару.

Використання програмного забезпечення для управління запасами надає можливість всьому бізнесу працювати краще. Наприклад, вашим співробітникам більше не потрібно реєструвати кожну одиницю вручну, візуально перевіряти якість та кількість отриманого товару, адже такий підхід загрожує ризиком помилок людського фактора, а також вимагає великих витрат часу.

Типи інвентаризації та способи їх автоматизації за допомогою систем управління інвентаризацією

Типи інвентаризації та способи їх автоматизації

Здебільшого запаси можна поділити на сировину як компоненти для виробництва готової продукції та безпосередньо готову продукцію. Також можна виділити інвентар - обслуговування, ремонт, експлуатаційне приладдя - все, що підтримує виробничий процес, та предмети незавершеного виробництва, що очікують наступної стадії обробки. І всі ці типи запасів потрібно контролювати.

Якщо ж говорити про управління запасами, можна виділити два підходи: постійний та періодичний. Програми постійного контролю оновлюють інформацію про запаси в режимі реального часу за допомогою штрих-кодів та спеціального сканувального обладнання. Періодичний - це ручний підрахунок та порівняння кількості товарів на початку та наприкінці періоду. При виборі підходу важливо враховувати їх особливості: постійний вимагає наявність спеціального обладнання та програмного забезпечення, а у випадку періодичного варто враховувати помилки підрахунку та обмеження часу для збирання точної інформації.

Два ефективні способи управління запасами

Два ефективні способи управління запасами

Штрих-коди та радіочастотна ідентифікація (RFID) - два найпоширеніші інструменти, які допоможуть ефективно покращити управління запасами в реальному часі.

  • Штрих код - це зображення, доступне для зчитування спеціальними сканерами та дозволяє швидко обробляти дані інвентаризації без безлічі паперів і ручного підрахунку. Такий спосіб автоматизації складу зводить до мінімуму людські помилки та спрощує процес складського обліку.
  • Радіочастотна ідентифікація (RFID) передбачає запис важливих даних про продукт на смарт-етикетках, і ця технологія має низку переваг у порівнянні зі штрих-кодами. Таку ідентифікацію можна виконати за межами підприємства, а RFID-мітки можуть бути повторно використані, на відміну від оптичних сканерів штрих-коду.

Обидва рішення покращують видимість складу, підвищують продуктивність його роботи та налагоджують складські процеси – значно спрощують управління запасами.

Як ефективно впровадити стратегію цифрової трансформації за допомогою автоматизації керування запасами

Як ефективно впровадити стратегію цифрової трансформації за допомогою автоматизації керування запасами

Автоматизована система управління запасами – найважливіший елемент диджиталізації підприємства. І з певного часу це вже не додаткова функція, а постійна необхідність, якщо компанія хоче конкурувати на ринку.

Успішна диджиталізація передбачає комбінацію двох найважливіших аспектів: переведення всіх істотних активів у цифровий формат (наприклад, використовувати лише відскановані документи, що зберігаються у хмарах) та використання спеціального програмного забезпечення для диджиталізації певних процесів компанії (наприклад, використання SAP для виконання різних транзакцій з постачальниками без урахування паперового документообігу). Цифрова трансформація - це серія загальних змін компанії, що призводить до підвищення ефективності та прибутковості компанії.

Якщо ви не знаєте з чого розпочати автоматизацію вашого бізнесу, почніть із розробки індивідуальної системи управління запасами. Такий інструмент, створений безпосередньо під вашу компанію та процеси допоможе м'яко перейти на цифровий підхід, при цьому органічно вписуючись у процеси вашого підприємства. І пам'ятайте, завжди ухвалюйте рішення на основі даних. А ми допоможемо вам ці дані зібрати та обробити.

Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.