Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
23.06.2021

Автоматизація складу

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
23.06.2021
23.06.2021
4345
0

Складське приміщення, незалежно від розміру, потребує впорядкованості. Від цього залежить ефективність бізнесу, швидкість обробки замовлення, контроль та облік залишків та безліч інших факторів. Програми автоматизації складу допомагають налагодити робочі процеси таким чином, щоб повністю бачити реальну картину та контролювати кожну дію співробітників. Автоматизація складу дозволяє вивести бізнес на новий рівень, спростити роботу з товаром, контролювати робочі процеси, знизити втрати та ймовірність помилок.

Які завдання вирішує автоматизація складського обліку

Автоматизація керування складом дозволяє вирішувати безліч завдань та оптимізувати робочі процеси. Це інструмент, що дає змогу бачити цілісну картину та повністю розуміти, що відбувається на складі та які є реальні залишки. Автоматизація складу вирішує багато завдань, серед яких:

  • Контроль руху товару. Оформляти товарний прихід стає набагато легше, фіксується точна кількість товарів, які прибули на склад, визначається місце кожного товару, що надалі полегшує пошуки, час на відвантаження товару скорочується.
  • Управління залишками. Автоматизація обліку товарів складі дозволяє повністю контролювати залишки складі. Скорочується та практично повністю виключається пересорт, псування товару, що має термін придатності, здійснюється повний контроль над залишками та своєчасне поповнення складу.
  • Оптимізація роботи працівників. Легко знайти місце розташування продукції, оптимізується процес відвантаження, розподілу за вантажними машинами. Робота вантажників стає мобільнішою, вони отримують докладну інформацію та завдання, складаються робочі графіки. Програми автоматизації складу дозволяють менеджеру одразу контролювати кількість залишків, швидше оформляти замовлення, робити замовлення, вести звітність.
  • Інвентаризація без зупинення роботи основних підрозділів. Без процесів автоматизації для інвентаризації потрібно виконувати повний переоблік. Як правило, закривається робота складу на цей проміжок часу, зупиняється прийом та видача товару. Це спричиняє фінансові втрати. Автоматизація обліку товарів складі дозволяє швидко порахувати залишки, провести облік, не зупиняючи роботу.
  • Упорядкованість роботи. Завдяки створенню звітностей легко налагодити логістику, розуміти, де та як можна скоротити витрати та збільшити прибуток, складати плани, прогнозувати продажі. Все це допомагає ефективно управляти бізнесом та вести компанію до зростання.

Системи автоматизації складу виводять роботу компанії новий рівень та допомагають оптимізувати робочі процеси. Використання не коштує дуже дорого, і надалі призводить до зростання прибутку та суттєвого зниження витрат. Звісно, для складу 20 одиниць товару автоматизувати процеси сенсу немає. Але якщо товарів понад сто видів, то навіть для невеликого складу вже буде корисним впровадження сучасних технологій для автоматичної роботи підприємства.

Як автоматизація складу підвищує прибуток?

Як автоматизація складу підвищує прибуток

Автоматизація на складі – це не просто зручність та комфорт для співробітників та власників. Вона безпосередньо впливає на зростання прибутку. Але де беруться додаткові гроші? Насамперед, значно скорочуються витрати. Серед них: прострочення товару, неправильний підрахунок залишків, розкрадання, збільшення швидкості роботи працівників, скорочення витрати на їх утримання, організація логістики та інші. Але крім зниження витрат, які збільшують прибуток, прибутковість також зростає. Автоматизація на складі призводить до прибутку наступним чином:

  • з'являється можливість запровадити послугу відповідального зберігання;
  • за рахунок правильної організації розподілу товарів розширюється площа зберігання, що дозволяє додати асортименти;
  • швидкість обробки заявок збільшується, менеджер може збільшувати кількість заявок;
  • зменшення витрат дозволяє регулювати ціни на товари та послуги та пропонувати клієнтам вигідні пропозиції;
  • продаж залишків за допомогою акцій та програм лояльності мінімізує залежування та псування.

Автоматизація обліку товару на складі однозначно призводить до зростання та прибутку. Це механізм, що дозволяє вивести компанію на новий рівень та залучити ще більше клієнтів. Впровадження сучасних інструментів дозволяє залучати нових партнерів, розширювати спектр послуг та пропонувати клієнтам якісне обслуговування. Все це у комплексі гарантує зростання прибутку компанії.

Кому потрібна автоматизація складу?

Автоматизація складу потрібна навіть маленьким компаніям. Вона допомагає суттєво знизити ймовірність помилок та правильно планувати закупівлі, контролювати залишки та вести облік. Вона необхідна наступним типам підприємств:

  • Компаніям, що займаються оптовою торгівлею. Якщо у вас великий склад продукції, широкий асортимент, багато одиниць товару й ви займаєтеся оптом, то автоматизація складу вкрай рекомендується. Це дозволить упорядкувати робочі процеси та повністю контролювати оптову торгівлю.
  • Інтернет-магазинам. Навіть невеликий інтернет-магазин часто має склад. Важливо вчасно знати точну кількість залишків продукції, організувати логістику та доставку клієнту, поповнювати продукцію, щоби інтернет-магазин не припиняв роботу. Впровадження систем автоматизації дозволяє менеджеру повністю бачити картину, що відбувається на складі.
  • Виробничим компаніям . Це великі підприємства, які займаються виробництвом та мають власні складські приміщення. Нерідко їх багато, вони на різних локаціях. Автоматизація управління складом створює єдину базу, й виробничі підприємства повністю управляють бізнес-процесами.
  • Складам відповідального зберігання. Це надає можливість правильно організувати логістику, відвантаження, контролювати місце розташування товару, покращувати роботу співробітників.

Впровадження сучасних систем у роботу складу дозволяє прискорити складські операції, мінімізувати ризики ймовірності помилок, ефективно використовувати площу території, знижувати збитки та витрати й контролювати залишки. Це інструмент, що дозволяє грамотно вести бізнес.

Які результати ви отримаєте після автоматизації?

Які результати ви отримаєте після автоматизації

Автоматизація бізнес-процесів складу моментально впливає на ефективність роботи компанії. Перші результати будуть помітні одразу. Після запровадження інструментів компанія отримує кілька переваг. Скорочується час пошуку товару складі, кожен співробітник знає, де й у кількості цей товар знаходиться. Продуктивність співробітників значно підвищується внаслідок постановки чітких завдань, планування, розподілу обов'язків та правильного підходу до робочих процесів.

Систематичний контроль залишків дає можливість знизити ймовірність «залежування» товару та його псування, якщо має строк зберігання. Склад своєчасно поповнюється, а рештки швидко розпродаються завдяки ефективному менеджменту. Менеджери бачать повну картину, керівництво може приймати рішення щодо проведення акцій та надання вигідних умов.

Підвищується довіра клієнтів. Автоматизація управління складів значною мірою зменшує ймовірність помилитися й відправити не той товар, швидкість обробки заявки зростає, а якість обслуговування стає кращою.

Оптимізація використання площі допомагає зробити склад місткішим, мінімізувати пошкодження товару через неакуратне відвантаження за рахунок правильного ранжування позицій на складі.

Знижується ймовірність помилок під час оформлення документації, сам документообіг значно спрощується, замість ручного обліку всі процеси оформлення документів автоматично контролюються. Скорочуються витрати на управління персоналом, оптимізується робота співробітників.

Етапи комплексної автоматизації складу

Етапи комплексної автоматизації складу

Незалежно від розмірів, автоматизація роботи складу дозволяє покращити контроль, зменшити ймовірність помилок та значно спростити та оптимізувати роботу співробітників. Це сприятливо впливає на бізнес. Але використання відбувається поступово й складається з кількох етапів. Умовно, використання системи автоматизації складу можна розділити на 3 основні етапи.

Підготовка

Перш ніж розробляти програмне забезпечення, необхідно зрозуміти завдання та цілі. Спочатку проводиться аналіз поточного стану справ на підприємстві, вивчаються методи роботи складу, інструменти комунікації та можливості ведення складського обліку. Це дозволить підібрати правильні рішення для автоматизації складу.

Розробляється сценарій користувача, проектується архітектура та логіка взаємодії програмного забезпечення з користувачем. На етапі підготовки стають зрозумілими завдання та методи їх реалізації. Ми визначаємо максимально наближену вартість роботи та строки виконання. На попередньому етапі складається детальний план впровадження програми автоматизації складу на підприємство.

Впровадження

Після цього технічні фахівці готують рішення, яке відповідає вимогам та раніше визначеним критеріям. Автоматизація бізнес-процесів складу дозволяє спростити роботу компанії, вивести її на новий рівень. Ми використовуємо сучасний стек технологій, що дозволяє створити інструмент, який виконує свої завдання.

Далі відбувається безпосередньо використання. Ставиться програмне забезпечення, підключається обладнання, все тестується та перевіряється на працездатність. Особливу увагу ми приділяємо проблемним епізодам та труднощам, які можуть виникнути під час роботи. Тому проводимо тестування з імітацією реальних завдань.

Підтримка

Автоматизація обліку товарів складі проводиться за допомогою програмного забезпечення. Ми навчаємо ваших співробітників користуватися обладнанням та програмами, формуємо систему обліку, базу даних, облікові записи користувачів з розподілом ролей. У результаті ваші співробітники починають активно користуватися новими інструментами, які значно спрощують та прискорюють їхню роботу.

Висновок

Автоматизація бізнес-процесів складу є невіддільним механізмом для масштабованості та зростання компанії. Програми автоматизації складу дозволяють уникати помилок, прискорюють та спрощують роботу співробітників, допомагають оптимізувати багато процесів. Впровадження нових технологій дозволяє вийти на новий рівень, надавати послуги якісніше, підвищувати прибуток завдяки швидкій взаємодії з клієнтом, знижувати витрати шляхом зменшення ймовірності помилок. У компанії Wezom ми пропонуємо унікальні рішення для автоматизації складу. Зателефонуйте нам або приїжджайте до нас в офіс, на консультації ми обговоримо всі деталі та зробимо ваш бізнес сучаснішим та кращим.

Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.