Вікторія
Вікторія
IT Sales Manager
13.06.2024

Як створити успішний додаток для моніторингу харчування: досвід WEZOM

Вікторія
Вікторія
IT Sales Manager
13.06.2024
13.06.2024
499
0

Тема здорового способу життя й харчування не втратить актуальності ніколи, адже вона залишається зрозумілою та привабливою буквально для усіх. Але зі здоровим харчуванням усе не так просто: воно потребує наукового підходу й потужної самодисципліни. Технології на кшталт мобільних додатків вже стали незамінними помічниками на цьому шляху: попит на nutrition-платформи швидко зростає у всьому світі. 

У цьому блозі ми розберемо усі тонкощі створення додатку для моніторингу харчування. Ви дізнаєтеся, який функціонал потрібен такому рішенню, як побудувати його клієнтський досвід, які знадобляться технології. Давайте разом розберемось, як створити подібний продукт з нуля. 

Додаток для моніторингу харчування: що це таке?

Йдеться про софт, який допомагає користувачам відстежувати своє харчування та досягати цілей, пов'язаних зі здоров'ям. Такі додатки допомагають вести здоровий спосіб життя, контролювати вагу, оптимально будувати дієту та дотримуватись її, виявляти джерела алергії чи непереносності в раціоні. 

Ще не так давно настільки відповідальний підхід до здорового харчування потребував залучення медиків та дієтологів. Але сьогодні усе змінилось: користувач може отримати базові індивідуальні рекомендації щодо здоров’я у смартфоні, звертаючись до фахівців лише за нагальної потреби. Додатки стали неоціненними засобами аналітики й контролю дієти для мільйонів людей по всьому світу. Їх популярність стрімко зростає, а пік попиту однозначно ще попереду. Про це свідчать дані Statista:

  • У 2024 році сукупні доходи глобального ринку додатків для харчування мають сягнути позначки в $5,4 млрд;

  • В осяжній перспективі ринок буде розвиватись з середньорічними темпами зростання в 11,3%. Вже до 2028 року обсяг ринку має сягнути планки у $8,29 млрд;

  • Показник користувацького проникнення (user penetration) на ринку додатків для харчування наразі оцінюють у 4,4%, а до 2028 року він має підвищитись до 5,15%;

  • Середній дохід на кожного користувача (ARPU) прогнозується на рівні близько 40 доларів.

Стрімкий розвиток сегменту nutrition-додатків пов`язаний з глобальною популяризацією усвідомленого ставлення до здоров’я. Сьогодні здоровий спосіб життя став модним як ніколи, він асоціюється з високим соціальним статусом та гідним рівнем життя. Відтак у аудиторії виник запит на відповідні технології, засоби та інструменти. 

Цей тренд поєднується з прискоренням диджиталізації та поширенням мобільного інтернету. Вже сьогодні у світі налічується приблизно 4,8 млрд унікальних користувачів смартфонів, а до 2029 року смартфон буде практично у кожної людини на планеті. Відтак наразі потенційна аудиторія різноманітних цифрових сервісів розширюється сама собою, і створення додатку для відстежування раціону харчування може стати дуже вдалою інвестицією на майбутнє. 

Який функціонал потрібен додатку для відстежування харчування?

Можливості таких рішень різняться: від найпростіших калькуляторів калорій, до комплексних трекерів харчування й інтегрованих засобів wellness-моніторингу. Ми назвемо ключовий функціонал, без якого не обходиться жодна розробка додатку для відстежування їжі. 

Ведення журналу харчування

Функціонал ведення журналу в nutrition-додатку дає змогу користувачам легко фіксувати свої щоденні прийоми їжі, включно з усіма подробицями: типи продуктів та страв; вага та розмір порцій; час вживання тощо. У журнал часто можна додавати опис та рецепти, робити нотатки про своє почуття голоду та емоційний стан під час вживання їжі.

Такі можливості дозволяють користувачам можливість більш усвідомлено контролювати своє харчування, відстежувати споживання калорій, білків, жирів, вуглеводів та інших поживних речовин. Користувачі можуть аналізувати свою дієту, виявляти патерни споживання їжі, контролювати вагу та працювати над досягненням своїх цілей у розрізі здоров'я та фітнесу. Це також допомагає користувачам вчасно виявляти потенційні алергії або непереносність продуктів, покращувати свої харчові звички для досягнення збалансованого харчування.

Аналіз нутрієнтів

Можливості аналізу раціону через мобільний додаток дають користувачам змогу отримувати детальну інформацію про поживну цінність занесених в базу продуктів. Зокрема, система надасть усі дані для усвідомленого харчування,  допоможе визначити точний вміст білків, жирів і вуглеводів, мікроелементів та вітамінів у продуктах, що споживає користувач. 

Цей функціонал допомагає користувачам у всіх деталях зрозуміти переваги та недоліки свого раціону, оптимізувати дієту, прибрати з харчування усе зайве та шкідливе, а також стежити за балансом споживання будь-яких нутрієнтів. 

Контроль споживання через додаток також допомагає користувачам ухвалювати поінформовані рішення щодо свого здоров`я, покращувати свої харчові звички та ефективно працювати над власною фізичною формою, що значною мірою залежить від харчування. Цей функціонал є важливою частиною підтримки здорового способу життя й спортивного розвитку.

Персоналізований фідбек

Керуючись даними з журналу харчування та аналізу поживних речовин в раціоні додаток може готувати персональний зворотний зв’язок для кожного користувача. Зокрема, чимало таких платформ можуть формувати персоналізовані дієтичні рекомендації чи навіть повноцінний план харчування, з огляду на стан здоров’я та довгострокові цілі користувача. 

Такими цілями у розрізі фітнесу та здоров’я можуть бути позбавлення зайвої ваги, набір м'язової маси, корекція раціону відповідно до стану здоров’я користувача, або ж поліпшення загального самопочуття. Ці цілі можна комбінувати, формуючи унікальний персональний план дієт та тренувань. 

Понад те, мобільний додаток не просто пропонує користувачу план, але й стає важливим елементом його втілення в життя. Механізми сповіщень та гейміфіковані елементи відіграють велику роль у підтримці мотивації користувача до саморозвитку й піклування про своє здоров’я. 

Пропозиції здорового харчування

Найкращі nutrition-додатки не лише дозволяють слідкувати за раціоном, але й допомагають користувачам легко знаходити смачні та поживні рецепти, які відповідають їхнім індивідуальним потребам. Такий додаток може формувати персоналізовані кулінарні рекомендації, ґрунтуючись на цілях, медичних потребах, дієтичних уподобаннях та історії харчування користувача.

Уявіть, що у вас під рукою завжди є кулінарна книга, яка на 100% відповідає вашій дієті, звичкам та раціону. Додаток може аналізувати дані про споживання поживних речовин і пропонувати різноманітні та здорові рецепти. Користувачі можуть отримувати рекомендації, що сприяють поліпшенню загального стану здоров'я, контролю ваги, збільшенню м'язової маси або вирішенню інших дієтичних завдань. 

Відтак дієта перестає бути для користувача важким випробуванням: він харчується смачно, поживно та різноманітно, паралельно досягаючи своїх цілей та покращуючи здоров’я. Додаток допомагає формувати здорові звички, що матимуть довготривалий ефект.  

Відстеження прогресу

Нарешті, додатки для моніторингу харчування дозволяють користувачам наочно бачити та оцінювати свій прогрес на шляху до мети. Це дуже важливо для мотивації користувача, який може стикатися зі значним тиском та викликами в підтримці свого здоров’я. Понад те, додаток дає безліч даних для аналітики й урахування помилок.  

Зокрема, у розрізі певних часових періодів можна відстежувати споживання калорій та нутрієнтів. Як приклад, користувач може відстежувати цілі харчування, такі як зменшення споживання цукру, або збільшення споживання білка. 

Важливою також є можливість якісної візуалізації усіх зібраних даних. Найкращі додатки цього сегменту пропонують динамічні графіки, діаграми та анімовані індикатори, що дають користувачу миттєве уявлення про його мету та прогрес. Гарним доповненням до цього функціоналу можуть стати механізми заохочення та винагород, які підтримують дух користувача на шляху до здорового харчування. 

Реалізація усіх наведених можливостей може виявитись не таким простим завданням, як здається на перший погляд. Насправді це доволі комплексний та багаторівневий функціонал. Тож створення додатку для моніторингу харчування краще довірити досвідченим розробникам. 

Як побудувати UX для nutrition-додатка?

З чого складається якісний користувацький досвід застосунку для моніторингу харчування? Розберімо його основні компоненти. 

  • Зручний інтерфейс

 Якісний користувацький інтерфейс визначає зручність та доступність додатка для аудиторії. Інтуїтивно зрозумілі екрани дозволяють користувачам легко фіксувати свої прийоми їжі, відстежувати споживання калорій та нутрієнтів. Доступна навігація сприяє швидкому доступу до різноманітних функцій додатка, що полегшує відстеження прогресу та аналітики. Важливо пам`ятати, що аудиторія подібних додатків може бути максимально широкою, тож UI має бути очевидним для користувачів будь-якого віку.  

  • Налаштовувана інформаційна панель

Гнучкий дашборд дозволяє користувачам персоналізувати відображення найбільш важливих для них показників, таких як баланс калорій, динаміка втрати ваги або споживання нутрієнтів. Це важливо, оскільки користувачі можуть застосовувати додаток з різною метою та за різними сценаріями. Налаштовувані екрани та віджети допомагають користувачам зосередитись на конкретних аспектах свого харчування, відповідно до власних дієтичних потреб. 

  • Можливості інтеграції

Додатку для моніторингу харчування потрібні широкі можливості інтеграції з іншими програмами та смарт-пристроями для забезпечення по-справжньому якісного досвіду користувача.Як приклад, синхронізація додатка з фітнес-трекером дозволяє автоматично враховувати спожиті калорії та відповідно коригувати план харчування. А інтеграція зі смарт-холодильниками дозволяє автоматично відстежувати запаси продуктів, аби уточнювати журнал харчування та формувати рекомендації щодо раціону. 

Можна говорити і про інші важливі складові UX, навколо яких будується створення застосунку для моніторингу харчування. Зокрема: гідна адаптація під буд-які гаджети та пристрої, регулярні оновлення, якісна підтрика тощо. 

Технологічний стек для розробки додатка моніторингу харчування

З технічного погляду такі мобільні додатки можна побудувати у різні способи. Вони можуть бути нативними або кросплатформовими, будуватися на веб-технологіях (SPA, PWA) тощо. Ми розкажемо про наші підходи до розробки та про вибір технологій у подібних проєктах.

Передусім треба визначитись з форматом розробки: додаток можна написати як нативне ПЗ для однієї з мобільних ОС (Android, iOS), або ж реалізувати як кросплатформове рішення, що буде працювати на обох ОС з єдиної кодової бази. Наразі у більшості випадків ми віддаємо перевагу кросплатформовій розробці: це найкраще рішення з погляду економічної ефективності, швидкості розробки та подальшої підтримки продукту. 

Така розробка здійснюється за допомогою кросплатформових фреймкорків на кшталт Flutter та React Native. Наші фахівці віддають перевагу Flutter, тому що він пропонує безліч зручностей для розробників, дає чудові можливості створення анімацій та користується підтримкою Google.

Ще одне фундаментальне рішення на проєкті стосується вибору технологій побудови бекенду, від яких врешті буде залежати швидкодія, стабільність та безпека продукту. Гарним вибором для створення бекенду мобільного додатку може бути зв’язка фреймворків Node.js та Express, яка добре показала себе в побудові кастомних бекенд-сервісів.

Що ще потрібно для розробки такого додатка? Вибір фахівців WEZOM виглядає так: 

  • Firebase – для автентифікації баз даних, аналітики та звітів про технічні негаразди;

  • Firestore (Firebase) – для обробки даних в реальному часі;

  • Інструменти тестування модулів та віджетів Flutter;

  • Firebase Test Lab – для інтеграційного тестування;

  • CI/CD: GitHub Actions – для безперервної інтеграції та розгортання;

  • Впровадження HTTPS, шифрування даних, аутентифікація за допомогою Firebase – задля безпеки

Крім того, розробка додатку для моніторингу їжі потребуватиме інтеграції низки профільних API для функціонала на базі ШІ. Їх перелік може виглядати ось так.

  • Dialogflow (Google Cloud) + Microsoft Bot Framework;

  • Spoonacular API (Meal Planning/Meal analyses);

  • Nutritionix API;

  • Tasty API;

  • Dynamsoft Barcode Reader;

  • Spoonacular API.

 Це лише орієнтовний стек технологій, які для прикладу навели наші фахівці. Загалом технічні рішення завжди обираються під унікальні вимоги проєкту. 

Основи юзабіліті додатка для моніторингу харчування

Аби мобільний додаток був зручним та ефективним, він має відповідати низці функціональних вимог. Розробка додатку для моніторингу харчування обов’язково має врахувати наступні аспекти юзабіліті. 

Аутентифікація користувачів

Можливість аутентифікації – це критично важлива функція для мобільних додатків, яка забезпечує зручність, приватність та захист даних користувачів. Надійний та якісний механізм перевірки користувацького доступу гарантує недоторканість такої інформації як паролі, фінансові та медичні дані тощо. Аутентифікація допомагає запобігти створенню фейкових акаунтів та шахрайським діям, які можуть зашкодити користувачам або розробникам додатків.

У мобільних додатках використовуються різноманітні механізми авторизації та аутентифікації: система логінів та паролів, біометрична перевірка зі сканом відбитків пальців або обличчя користувача, двофакторна аутентифікація тощо. Розробники мають знайти баланс між надійністю системи та зручністю механізму для користувачів. В нашій практиці одним з найкращих рішень для цього стало застосування Firebase Authentication. Ця технологія легка в інтеграції, пропонує гідний захист даних і дозволяє користувачам логінитись через свої облікові записи в соцмережах.

Персоналізація

Функціонал персоналізації – це один з наріжних каменів юзабіліті в додатках для моніторингу харчування. Адже користувачам важливо отримувати індивідуальні рекомендації та плани на основі актуальних даних – без цього додаток не матиме жодного сенсу. Кожен користувач має індивідуальні харчові потреби, засновані на віці, статі, стані здоров’я, рівні фізичної активності тощо. Також у кожного користувача можуть бути індивідуальні дієтичні обмеження та уподобання в їжі – і усе це треба врахувати в логіці застосунку.

Побудова механізму персоналізації вимагає застосування технологій для зберігання та обробки користувацьких даних медичного та приватного характеру. Тож ці технології мають бути абсолютно надійними з погляду кібербезпеки, і водночас простими для інтеграції. Одним з найкращих рішень в цьому плані є NoSQL-база даних Firestore, яка пропонує розробникам гнучкість та масштабованість. 

Обробка даних у реальному часі

Можливості миттєвої обробки даних та негайного фідбеку є важливими для додатку, оскільки поглиблюють залученість користувачів, підживлюють їхню мотивацію і допомагають ухвалювати оптимальні рішення щодо свого харчування. 

Оновлення даних в реальному часі та синхронізація між різними пристроями дозволяють користувачам наочно бачити вплив своїх дій та рішень на здоров’я, тверезо оцінювати зміни у своєму раціоні та поживних властивостях споживаної їжі. Наприклад, якщо користувач вніс зміни до свого раціону на смартфоні, ці зміни мають бути відображені у всіх інших пристроях користувача, таких як смарт-холодильник. 

Домогтися оновлення даних додатку в реальному часі можна різними способами. Наша команда покладається в подібних завданнях на можливості Firestore, адже він пропонує такі технології як WebSockets, Long Polling та SSE. 

Сповіщення

Якісний додаток для моніторингу харчування має спонукати користувача до корисних дій, та попереджати про наслідки шкідливих. Крім того, він має слугувати ефективним органайзером для дотримання режиму харчування, фізичних навантажень тощо. Усі ці функції врешті спираються на один механізм: сповіщення. 

Сповіщення можуть мотивувати користувачів дотримуватися своїх цілей, надаючи їм заохочення, нагороди за прогрес або слова підтримки. Вони також можуть вчасно надавати інформацію щодо режиму харчування, нагадувати про необхідність прийому їжі, ліків тощо

Якісне юзабіліті додатку криється у вмінні зробити сповіщення корисними та ненав’язливими. Технічно організувати пуш-сповіщення можна у різні способи. Оскільки ми прихильники екосистеми Firebase, то часто використуваємо у наших проєктах технологію Firebase Cloud Messaging (FCM). Вона доступна, функціональна та добре інтегрується з іншими технологіями мобайлу. 

Підтримка офлайн

Однією з головних характеристик вдалого юзабіліті мобільного додатка є його універсальність. Відтак додаток треба зробити придатним до різних сценаріїв, зокрема й для роботи без сталого доступу до мережі. Офлайн-функціонал дозволить користувачам додатку вести облік свого харчування та виконувати поставлені завдання у будь-якому місці та в будь-який час. Наприклад, у подорожі, чи під час блекауту. 

Для цього дані додатку можуть локально зберігатися на користувацькому гаджеті, використовувати кеш та відкладену синхронізацію. Розробники мають переконатись, що додаток надає офлайн-функціонал тоді, коли це доречно, має швидкі механізми кешування і за потреби може працювати автономно, без доступу до хмарних сервісів. В ідеалі користувач взагалі не має відчувати різниці між офлайн- та онлайн-режимом: додаток має уміти перемикатися між ними на льоту.

Етапи створення додатку для відстежування харчування

Як і будь-яка IT-розробка, такий проєкт потребує виваженості, ґрунтовної аналітики та комплесного підходу. Назвімо основні етапи створення додатку для відстежування їжі. 

  • Discovery stage

 На цьому етапі проводяться дослідження ринку та цільової аудиторії, визначення її потреб та очікувань. Визначається концепція додатка, його бізнес-модель, функціонал та ключові особливості.

  • Проєктування 

Дизайнери опрацьовують UX додатку, створюють та затверджують макети інтерфейсу, визначають логіку користувацьких історій. Водночас програмісти обирають стек технологій та визначають програмну архітектуру. 

  • Технічна реалізація

Технічні фахівці втілюють в коді функціонал додатку, здійснюють програмування фронтенду та бекенду, налаштовують бази даних, здійснюють інтеграції. За потреби серверна частина створюється з нуля. 

  • Контроль якості

Працездатність готових модулів ретельно тестується. Фахівці QA проводять безліч різноманітних тестувань (функціональне, інтеграційне, регресійне тощо) – як вручну, так і з механізмами автотестів.

  • Реліз та подальша підтримка 

Після успішного завершення тестування додаток готується до релізу, після чого розгортається в магазинах додатків. Після випуску розробники зазвичай ведуть підтримку та вдосконалення продукту.

Якщо всі етапи розробки здійснені якісно та професійно, результатом проєкту має стати успішний та фінансово ефективний додаток. 

Рекомендації щодо дизайну

У роботі над дизайном важливо уникати необґрунтованих рішень та дотримуватись усталених стандартів UI/UX. Крім того, мобільний додаток  має відповідати вимогам платформ Android та iOS, адже від цього залежить можливість публікації продукту в сторах. Що це за вимоги?

  • Стандарти інтерфейсу мобільних додатків Google визначаються системою дизайну Material Design. З естетичного погляду вона базується на використанні реалістичних поверхонь та насичених кольорів, які забезпечують елементам візуальну глибину й “клікабельність”. Понад те, Material Design надає рекомендації щодо розміщення елементів інтерфейсу, шрифтів, адаптивного дизайну та інших аспектів дизайну мобільних додатків. 

  • Щодо Apple, то вимоги дизайну мобільних додатків на iOS базуються на засадах Human Interface Guidelines (HIG). “Людський інтерфейс” декларує такі аспекти UI як простота та чистота дизайну, контекстність, консистентність та якісні мікроінтеракції. Apple важливо, аби всі додатки у її екосистемі відповідали єдиному візуальному стилю. Тож суворе дотримання HIG має особливе значення для публікації продукту в App Store. 

При розробці додатка на Flutter варто пам`ятати, що дизайн в цьому фреймворку базується на віджетах. Розробникам доступні набори віджетів як для Android, так і для iOS, але важливо вміти вірно налаштовувати їх за потреби. Правильне застосування віджетів Flutter дозволяє реалізувати адаптивний дизайн, сумісний з будь-якими гаджетами та діагоналями. 

Нарешті, ніколи не варто забувати про базові засади дизайну ПЗ. Наші дизайнери покладаються у своїй роботі на актуальні стандарти Nielsen Norman Group та методологію IBM Design Thinking.

NutriTrack: додаток для відстежування харчування

Як втілити усі наведені вище вимоги та функціонал в реальному продукті? Ми розкажемо про наш досвід створення такого рішення з нуля. Наша команда створила додаток NutriTrack – це персональний помічник-консультант, який допомагає користувачам слідкувати за своїм здоров’ям та формувати корисні звички у харчуванні. 

Якщо описувати продукт мовою бізнесу, то NutriTrack – це стартап. Його назва у матеріалі вигадана, адже ми не можемо розкрити справжню через NDA. Клієнт, який звернувся до нас по консультацію щодо розробки, веде активний спосіб життя та прагне покращити свої харчові звички. Він пробував користуватися для цього декількома популярними nutrition-додатками, але жоден з них не задовольнив його на 100%. Так у нього виникла ідея створити нове рішення, яке зможе перевершити додатки конкурентів за зручністю та функціоналом. 

Головна ідея продукту полягала в тому, аби створити “персонального дієтолога у смартфоні”. Додаток має надати користувачу можливість вести журнал харчування, аналізувати його звички у споживанні їжі, та пропонувати рекомендації щодо їх покращення. Ці рекомендації мають бути на 100% персоналізованими, й базуватися на демографічних характеристиках користувача, стані його здоров’я та поставлених цілях, таких як підтримка балансу нутрієнтів чи втрата зайвої ваги.

Відтак команді треба було розробити кросплатформний мобільний додаток під iOS та Android. Ключовими технологіями для реалізації продукту стали фреймворк Flutter та екосистема Firebase, що надає усе необхідне для бекенду та роботи з даними. Разом з клієнтом ми пройшли шлях від першої зустрічі до релізу усього за півроку. 

 

Чим NutriTrack відрізняється від конкурентів? Назвімо основні його фішки: 

  • Трекер харчування. Користувачі можуть детально фіксувати свої прийоми їжі. Інтерфейс дозволяє робити це легко та швидко, майже повністю уникаючи необхідності набору тексту. 

  • Аналіз нутрієнтів. Додаток в реальному часі аналізує логи користувача в журналі у розрізі спожитих калорій та поживних речовин (білки, жири, вуглеводи, мікроелементи тощо). Користувач бачить харчову цінність кожної спожитої ним страви. 

  • Планувальник харчування. На основі отриманих даних та визначених користувачем цілей додаток пропонує шляхи корекції харчування, з розкладом приймання їжі та дієтою. Як приклад, механізм може збільшити в дієті споживання білків для набору м’язової маси, або зменшити кількість вуглеводів.

  • Кулінарні пропозиції. Система містить каталог рецептів для здорового харчування і може підібрати користувачу страви, що на 100% відповідають його потребам та уподобанням. Це дозволяє урізноманітнити раціон та зробити дієту менш стресовою. 

  • Гейміфіковані елементи. Додаток дозволяє користувачу в деталях відстежувати свій прогрес на шляху до мети. Понад те, він пропонує систему квестів, досягнень та нагород за дотримання усіх рекомендацій харчування, аби підтримувати мотивацію користувача. 

Реліз NutriTrack в App Store був цілком успішним. За півтора місяця з моменту запуску його завантажили понад 50 тисяч користувачів. У додатка сформувалась стабільна користувацька база, яка швидко зростає. Найближчим часом буде запущено й версію для Android, вона проходить фінальне тестування просто зараз. 

Водночас команда вже працює над першим великим оновленням системи. Додаток отримає повноцінного ШІ-чатбота, що зможе консультувати користувача в форматі живої бесіди. 

Розробка додатка для харчування з командою WEZOM

Ми створюємо цифрові рішення для бізнесу вже 25 років: на рахунку нашої команди тисячі успішних проєктів та сотні IT-продуктів, створених з нуля. Це кастомне корпоративне ПЗ, цифрові екосистеми для бізнесу, мобільні та веб-додатки будь-якої складності. Команді WEZOM довіряють клієнти зі сфер виробництва, ритейлу, логістики, eCommerce тощо. 

Наші фахівці точно знають, як має будуватись розробка застосунку для моніторингу харчування, оскільки реалізували десятки подібних проєктів. З ними можна ознайомитись у нашому портфоліо. Якщо вас цікавлять такі можливості для бізнесу, або ви маєте ідею для стартапу, то не зволікайте, звертайтеся по консультацію до наших фахівців просто зараз. Вони радо поділяться досвідом й допоможуть обрати найкращі рішення для проєкту. 

Висновки

Технології стають незамінними помічниками у веденні здорового способу життя. Зокрема, ринок додатків для моніторингу харчування розвивається дуже стрімко, і до 2030 року має збільшитись майже вдвічі. Відтак розробка такого рішення просто зараз може виявитись дуже вдалим рішенням. Nutrition-стартапи виникають ледве не щодня. 

Однак створити по-справжньому якісний додаток для моніторингу харчування не так просто, як здається. Аби виділитись серед конкурентів, необхідно провести величезну роботу над юзабіліті та реалізувати комплексний функціонал. Наша команда довела це на практиці, реалізувавши успішний мобільний додаток NutriTrack. Це повноцінний “цифровий дієтолог”, що надає можливості трекінгу та корекції харчування в мобільному форматі. 

Подібні проєкти вимагають ґрунтовної бізнес-аналітики та виваженого підходу. До розробки додатка варто залучити по-справжньому фахову і досвідчену IT-команду, що може показати релевантні продукти у своєму портфоліо. 

FAQ

Чи актуальна зараз розробка додатку для моніторингу харчування?

Саме зараз ідея створення додатку для моніторингу їжі актуальна як ніколи. Глобальний ринок таких рішень зростає дуже швидко, що пов’язано зі стрімким поширенням смартфонів та стійким трендом на здоровий спосіб життя. 

Скільки часу займає розробка додатку для відстежування їжі?

Усе залежить від масштабів проєкту та складності функціоналу продукту. Найпростішу MVP з базовими функціями моніторингу харчування можна реалізувати приблизно за 3 місяці. Але комплексний wellness-додаток може потребувати рік розробки й більше. На щастя, функціонал таких продуктів можна випускати поетапно. 

Як створюється додаток для відстеження харчування?

На технічному рівні створення застосунку для моніторингу їжі майже не відрізняється від будь-яких інших IT-проєктів. Його можна побудувати на технологіях кросплатформної розробки, таких як Flutter та Firebase. Проєкт має пройти через такі етапи як попередні дослідження, проєктування, програмування модулів, тестування, реліз та подальша підтримка.

Вікторія
Про автора
Вікторія
IT Sales Manager
Досвід роботи 6 років
Експерт з IT-продуктів, допомагає потенційним клієнтам WEZOM підібрати оптимальні платформи і технології для вирішення завдань бізнесу.
Більше статей від автора
Як вам стаття?
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.