Скільки коштує реклама в інтернеті, ціни 2024

Ткаченко Аліна
Ткаченко Аліна
Копірайтер
08.05.2023
08.05.2023
4.2
4680
7 хвилин
0

Реклама в інтернеті стала невіддільною частиною маркетингових стратегій багатьох сучасних компаній. Недивно, що з року в рік витрати на неї стрімко збільшуються. Так, згідно з даними Statista, частка цифрової реклами у глобальних маркетингових витратах у 2019 році становила 57,4%, а у 2022-му вже досягла 73,3%. У 2023-му ці витрати склали 681,39 мільярда доларів. Для порівняння: у 2021 році вони були трохи менше ніж $400 млрд.

Очевидно, що висхідний попит на просування в мережі позначається й на тому, скільки коштує реклама в інтернеті. Часом це можуть бути тисячі та навіть десятки тисяч доларів... І саме про це ми хочемо сьогодні поговорити.

Що таке інтернет-реклама: суть і принципи

Інтернет-реклама розміщується в онлайн-середовищі та спрямована на привернення уваги потенційних клієнтів до товару або послуги. Вона може мати різні формати: банери на сайтах, контекстні оголошення в пошукових системах, ролики на відеохостингах тощо.

 

Основними принципами інтернет-реклами є таргетинг і оплата за кліки:

  • таргетинг — це налаштування на конкретну аудиторію, яка може бути визначена за різними критеріями: географічним розташуванням, віком, статтю, інтересами та поведінковими даними користувачів. Завдяки цьому реклама показується тільки тим людям, які можуть бути зацікавлені у продукті або послузі, що підвищує ефективність кампанії;
  • оплата за кліки — це модель, згідно з якою рекламодавець платить тільки за переходи за оголошенням. Це дозволяє знизити витрати на просування й підвищити його ефективність, оскільки оголошення показуються безплатно, а оплата відбувається тільки за дії зацікавлених користувачів.

Ціна реклами в інтернеті, в залежності від вибраного формату, звичайно, може істотно відрізнятися.

 

Фактори, що впливають на вартість інтернет-реклами

Відразу зазначимо, що більш висока вартість просування зовсім не означає його більшу ефективність. Куди важливіші правильний вибір формату та вміння його використовувати. Вартість рекламної кампанії в інтернеті може бути як цілком бюджетною, так і вкрай високою. Тут є занадто багато змінних, які так чи інакше впливають на ціну. Перерахуємо деякі з них.

Вибрана платформа для розміщення реклами

Вартість реклами в інтернеті може сильно варіюватися в залежності від вибраного майданчика для її розміщення. Наприклад, ціна в Google Ads може бути вищою, ніж у соціальних мережах, як-от Facebook або Instagram. Це пов'язано з тим, що Гугл є однією з найпопулярніших платформ для просування в інтернеті, а попит на рекламу тут часто більше, ніж в інших місцях.

Використовувані типи оголошень в інтернеті

Вартість також може залежати від типу оголошення, який використовується. Наприклад, ціна банерної реклами може бути вище, ніж у текстової, оскільки банери зазвичай помітніші для користувачів і можуть привернути більше уваги.

 

Формати рекламних оголошень

Формати оголошень також можуть впливати на вартість. Наприклад, ціна відеореклами може бути вище, ніж у статичних оголошень. Її створення потребуватиме більше часу та ресурсів. Більш бюджетною вважається банерна й контекстна реклама. Дорожчими — відеооголошення, просування в соцмережах і через блогерів.

Моделі оплати за інтернет-рекламу

Вартість інтернет реклами може варіюватися в залежності від вибраної моделі оплати. Наприклад, використовуючи CPC, рекламодавець платить лише за фактичні кліки оголошення, що може зменшити витрати на просування. З іншого боку, застосування моделі оплати за покази (CPM) може бути дорожчим. У цьому випадку рекламодавець платить за кожну демонстрацію оголошення користувачеві, незалежно від того, чи був здійснений клік.

Географія просування

Що більші охоплення, то вище ціна реклами в інтернеті — це логічно. Відповідно, географія просування здатна сильно вплинути на вартість. Наприклад, реклама у великих населених пунктах може бути істотно дорожчою, ніж у невеликих і, тим більше, за містом. Умовно кажучи, просування на ЦА з Києва буде коштувати більше, ніж, наприклад, на ЦА з Вишневого (під Києвом).

Налаштування таргетингу

Таргетинг — це налаштування реклами на конкретну аудиторію. Що він точніший, то більша ефективність просування. Але й ціна інтернет реклами може бути вище. Наприклад, налаштування на певний віковий діапазон або інтереси користувачів може збільшити її, але при цьому й поліпшити конверсію.

 

Скільки коштує просування інтернет-магазину

З огляду на все вищесказане, неможливо назвати точну вартість розміщення реклами в інтернеті. Але, якщо ми говоримо про комплексне та якісне просування, витрати можуть становити від $400-500 на місяць. Якщо ви хочете дізнатися точніші розцінки на рекламу в інтернеті від компанії Wezom, рекомендуємо зв'язатися з нашим менеджером і особисто обговорити всі деталі.

Різні способи оплати рекламних кампаній

Існують три популярні формати оплати за кампанії: CPM, CPC та CPA. Розгляньмо їх детальніше:

  1. CPM (Cost per Mille) — оплата за кожну 1000 показів оголошення. Тобто якщо вартість CPM становить 1 долар, то за 1000 показів рекламодавець заплатить $1. Перевагами такої моделі є передбачуваність витрат, можливість швидкого охоплення аудиторії й контролю кількості показів. Однак недоліками CPM залишаються низька конверсія, неможливість точного вимірювання ефективності реклами та ризик неякісного трафіку. Формат підходить для брендингових кампаній, коли потрібно просто підвищити впізнаваність.
  1. CPC (Cost per Click) — оплата тільки за кліки на посилання. Тобто якщо вартість CPC становить 0,5 долара, то й за кожен перехід рекламодавець заплатить $0,5. Перевагами моделі є оплата тільки за конкретні дії користувачів, можливість вимірювання ефективності просування й контроль якості трафіку. Недоліки CPC — у досить низькій конверсії та ризиках отримання неякісного трафіку.
  2. CPA (Cost per Action) — оплата тільки за конкретну дію користувача на сайті (наприклад, купівлю товару). Тобто якщо вартість CPA становить 10 доларів, то за кожну купівлю рекламодавець заплатить $10. Перевагами є оплата тільки за конкретний результат, велика конверсія й контроль якості трафіку. Недоліками CPA є складність налаштування та моніторингу реклами, висока вартість і ризик низької конверсії. Модель підходить для кампаній із метою отримання конкретних дій користувачів на сайті.

 

Ціни на контекстну рекламу: що потрібно знати

Пам'ятайте головне:

  • ціна на контекстну рекламу залежить від багатьох факторів, зокрема ключових слів, конкуренції, релевантності та якості просування;
  • вона може бути оплачена за кліками (CPC) або показами (CPM);
  • середня ціна за перехід за контекстним оголошенням варіюється в залежності від ринку й галузі, але може бути від декількох центів до декількох доларів;
  • бюджет має бути визначений заздалегідь, його слід регулярно відстежувати та коригувати для досягнення максимальної ефективності.

 

Вартість реклами в Google Ads

Середня ціна за клік (CPC) для оголошення Google Ads може змінюватися. Якщо у вас є конкретні ключові слова, які ви хочете використовувати для просування вашого бізнесу, ви можете залучити інструмент Google Keyword Planner для оцінювання вартості реклами.

Ціни на ремаркетинг/ретаргетинг

Ремаркетинг, або ретаргетинг, — це технологія, що дозволяє показувати оголошення користувачам, які вже відвідували сайт або цікавилися товарами або послугами рекламодавця. Вона допомагає підвищити конверсію, повернути втрачених клієнтів і збільшити повторні продажі.

Середня вартість кліка на рекламу ремаркетингу становить від 0,5 до 2 доларів в залежності від вибраної платформи.

 

Вартість розміщення банерної реклами

Банери — це графічні оголошення, які показуються на сайтах-партнерах рекламних мереж. Вони можуть бути статичними або динамічними, а також мати різні формати й розміри. Ціна реклами в інтернеті у вигляді банерів теж залежить від безлічі факторів, але стартує в середньому від 1-5 доларів за 1000 показів у разі вибору форми оплати CPM.

Ціни на рекламу в Google Shopping

В цьому випадку вартість залежить від конкуренції в ніші, цільової аудиторії, географії просування та ставок. Середня ціна кліка для просування в Google Shopping становить від 0,2 до 2 доларів.

 

Вартість відеореклами на платформі YouTube

YouTube — це найбільша відеоплатформа у світі, яка надає можливість розміщувати рекламу для різних цілей: збільшення впізнаваності бренду, залучення трафіку на сайт, підвищення продажів і лояльності клієнтів. Середня вартість кліка на Ютубі становить від 0,1 до 0,3 долара.

Ціна реклами в соцмережах

Просування в соцмережах — це один із найбільш популярних і ефективних способів залучення й утримання клієнтів. Рекламодавці можуть показувати свої оголошення цільовій аудиторії в різних форматах: пости, каруселі, сторіз тощо. Середня вартість кліка в соціальних мережах становить від 0,5 до 2 доларів.

 

Вартість тизерної реклами

Тизерна реклама — це невеликі графічні або текстові оголошення, які привертають увагу користувача завдяки яскравим заголовкам і зображенням. Вони зазвичай показуються на сайтах-партнерах тизерних мереж і можуть бути пов'язані з тематикою сайту або інтересами користувача. Середня вартість кліка на таку рекламу — від 0,1 до 0,5 долара.

Ціна реклами в CPA-мережах

CPA-мережі — це платформи, які дозволяють рекламодавцям розміщувати оголошення на сайтах партнерів з оплатою за дію. Наприклад, за продаж товару або заповнення форми. Вартість такої реклами залежить від багатьох факторів, зокрема вибраної платформи, цільової аудиторії, географічної локації та типу дії. Розкид цін може бути досить значним — від 1 до 50 доларів і навіть більше.

 

Вартість мобільної реклами

Мобільна реклама показується на портативних пристроях: смартфонах, планшетах або навіть смартгодинниках. Вона може бути різних форматів: текстова, графічна, у вигляді відео, аудіо, push-повідомлень тощо. Середня вартість кліка на такі оголошення становить від 0,1 до 1 долара.

Чи може реклама в мережі бути безплатною

Названі вище ціни на рекламу в інтернеті, на перший погляд, невеликі. Але коли кліків і показів багато, то вартість може виявитися досить значною. Особливо для нового бізнесу, який тільки запустився. Тому іноді резонно використовувати варіанти безплатного розміщення реклами в інтернеті:

  • дошки оголошень — сайти, де ви можете викласти свою пропозицію товарів або послуг;
  • форуми — платформи, де можна спілкуватися з однодумцями та рекламувати свої послуги;
  • агрегатори й маркетплейси — сайти для бізнесу, де можна додати свою компанію або товар у каталог;
  • соціальні мережі — майданчики, де ви можете створювати пости, сторіз, відео й інший контент із рекламою свого бренду;
  • майданчики запитань і відповідей — ресурси, де можна відповідати користувачам і давати посилання на свій сайт або продукт.

Так, ефективність такої реклами може бути нижчою. Зате ви непогано зекономите.

Вартість інтернет-реклами у Wezom

Щоб особисто обговорити можливості онлайн-просування вашого бізнесу й дізнатися, скільки коштує розміщення реклами в інтернеті з урахуванням особливостей вашої пропозиції, рекомендуємо звернутися до наших фахівців за номером телефону 0800-755-007 і обговорити всі деталі. Дзвінок по Україні безплатний!

 

Досвід Wezom у налаштуванні реклами

Команда Wezom займається рекламою в інтернеті з 2000 року. За цей час ми реалізували безліч проєктів із різними бюджетами та методами просування. З результатами нашої роботи ви можете прямо зараз ознайомитися на сторінці «Кейси».

Поради щодо планування бюджету на рекламу

Рекламний бюджет — це сума, яку рекламодавець готовий заплатити за просування товару або послуги в інтернеті. Його формування складається з декількох кроків, які необхідно виконати:

  1. Визначити цілі та завдання кампанії (наприклад, збільшити продажі, підвищити впізнаваність бренду, залучити нових клієнтів тощо).
  2. Вибрати підхожі види й формати реклами в інтернеті (контекстна, медійна, тизерна, відео тощо).
  3. Дослідити цільову аудиторію та конкурентів (визначити потреби, інтереси, проблеми й уподобання потенційних клієнтів, а також рівень конкуренції та ціни на ринку).
  4. Розрахувати очікувану ефективність і прибутковість кампанії (наприклад, використовувати показники CTR, CR, ROI тощо).
  5. Розподілити бюджет за різними каналами та платформами (враховувати вартість розміщення реклами в різних системах і мережах, а також охоплення та конверсію аудиторії).
  6. Відстежувати результати й коригувати бюджет по ходу кампанії. Наприклад, аналізувати ефективність різних видів і форматів реклами, проводити A/B-тестування й оптимізацію.

Пам'ятайте, що від правильного планування бюджету безпосередньо залежать обсяги витрат на просування та його результативність.

 

Підіб’ємо підсумки

Інтернет-реклама залишається важливим інструментом розкрутки бренду або товару в мережі. Ключовими аспектами успіху в цій справі залишаються правильний вибір цільової аудиторії, використання ефективних рекламних форматів, оптимізація кампаній під конкретні платформи та пристрої, а також контроль і аналіз результатів для подальшого коригування стратегії просування.

Вартість реклами в інтернеті — величина досить «нестабільна», і залежить вона від величезної кількості факторів. Але за грамотного підходу навіть із невеликим бюджетом можна досягти відмінних результатів!

FAQ

Скільки коштує реклама в інтернеті?

Не існує єдиного прайсу на інтернет-рекламу. Однак якщо ви готуєтеся до комплексного просування, то рекомендуємо закладати суму від $400-500 на місяць. Але ще краще зв'язатися з менеджером Wezom і особисто обговорити всі деталі для формування точнішого бюджету.

Як створити ефективний рекламний бюджет?

Щоб сформувати бюджет на просування, необхідно визначити цілі та завдання реклами, вибрати підхожі види та формати. Також потрібно дослідити цільову аудиторію й конкурентів, розрахувати очікувану ефективність і прибутковість кампанії, розподілити бюджет за різними каналами та платформами, а також відстежувати результати й оптимізувати витрати в процесі ведення РК.

Скільки коштує реклама у Wezom?

Вартість реклами в інтернеті для кожного клієнта Wezom формується індивідуально в залежності від його цілей, потреб, бізнес-ніші, особливостей цільової аудиторії, активності конкурентів та інших факторів. Для комплексного просування ми рекомендуємо відштовхуватися від суми $400 на місяць.

Як вам стаття?
4.2
Проголосувало: 5
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.