Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
16.01.2023

SEO-просування в США

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
16.01.2023
16.01.2023
4.7
9518
0

Інтернет надає чимало нових можливостей для розвитку та масштабування бізнесу. Web-технології спрощують комунікацію з ЦА у будь-якій точці світу, що робить їх одним із найефективніших інструментів для просування бізнесу в США. Але починаючи розкрутку в англомовному сегменті мережі за тим же принципом, що і в рунеті, багато вебмайстрів та власників бізнесу стикаються з безліччю труднощів:

  • санкції пошукачів;
  • надто висока конкуренція;
  • низька залученість користувачів;
  • дуже повільне зростання позицій.

Через це плани щодо підкорення західного ринку часто так й залишаються лише планами. Тому ми хочемо поділитися власними рекомендаціями щодо просування у США, а саме:

  • основні відмінності від рунету;
  • з чого розпочати роботу над ресурсом;
  • основні витрати, які варто враховувати.

підхід до просування сайтів у США

Підхід до просування США

Насамперед важливим є правильний вибір інструментів. Ключове джерело трафіку в західному сегменті мережі - Google, йому віддає перевагу близько 87% всіх користувачів США. Тому основні зусилля необхідно зосередити на просуванні сайту в Google.

Однак не варто ігнорувати інші канали залучення клієнтів:

  1. Пошукові системи: Bing (6.9% користувачів) та Yahoo (4.6%).
  2. YouTube – після тогорічних апдейтів Google приблизно за 61% всіх пошукових запитів пошуковик видає каруселі відео, тим самим значно підвищуючи видимість YouTube.
  3. Соціальні мережі: Facebook, Instagram, Twitter.
  4. Amazon та інші сайти-агрегатори.

Через високу конкуренцію пробитися навіть до ТОП-10 за високочастотними запитами – практично неможливо. Тому перша відмінність у пошуковому просуванні, розрахованому США – наголос на середньо- і низькочастотні ключі на ранніх стадіях оптимізації. Для цього важливо максимально розширити семантичне ядро релевантними групами ключів й оптимізувати всі посадкові сторінки, що містять групи СЧ та НЧ-ключів. Це досить трудомістке заняття, але таким чином найпростіше забезпечити перший пошуковий трафік на сайті.

Друга відмінність – зовнішня оптимізація. Нарощування посилальної ваги шляхом масової закупівлі беклінків на біржі майже не працює й в рунеті, але ризик отримати санкції за це набагато менший, ніж у США. Крім того, навіть самі біржі, які продають посилання, тут дуже важко знайти. Тому важливо наголошувати на якості посилального профілю. Найкращий інструмент для цього – контент-маркетинг: платні та гостьові публікації унікальних матеріалів, партнерський обмін та інше.

Понад 90% клієнтів надзвичайно задоволені нашими результатами.

WEZOM допоміг багатьом компаніям розширити свій бізнес не лише в Україні, а й у США.

Так ми плавно переходимо до третьої особливості – наголос на контенті. В англомовному сегменті є приказка: content is king, й з'явилася вона не на порожньому місці. Саме на контенті зав'язано роботу більшості маркетингових інструментів. Багато оптимізаторів стверджують, що Google набагато краще аналізує англомовні тексти та видає релевантніші відповіді. Тому будь-яка інформація, яку ви публікуєте на сайті, має бути не лише технічно унікальною, а й водночас:

  • повністю відповідати на запит користувача, який перейшов із пошуку;
  • надавати додаткову цінність, якщо порівнювати з конкурентами;
  • містити лише правдиві, перевірені факти.

Якщо контент містить власні унікальні дослідження, він також може стати джерелом зовнішніх посилань. У західних країнах заведено посилатися на авторів, чиї матеріали були використані під час створення контенту. Якщо ваші дослідження будуть корисними, ви отримуватимете органічний приріст посилальної маси.

з чого почати просування під США

З чого почати просування під США

Одна з найважливіших груп факторів ранжирування в Google - доменні. Доменна зона, вік, історія та назва сильно впливають на ефективність, особливо на ранніх стадіях розвитку ресурсу. При створенні сайту зверніть увагу на наступні фактори:

  • Не купуйте домени, які раніше могли підпадати під санкції пошуковика.
  • Вибирайте доменну зону, орієнтовану на геолокацію вашої ЦА: .us – для країни; .nyc, .la та інші - регіональні, для певних міст.
  • Вибирайте назву домену, пов'язану з вашою діяльністю.

Як ми вже згадали, роботи з просування сайту в США варто розпочати з розширення СЯ. Не ігноруйте навіть запити, які користувачі вводять у пошук лише кілька разів на місяць. Навіть 10-20 таких ключів може стати непоганим джерелом цільових переходів на сайт.

Щоб прискорити надходження трафіку, ви також можете використовувати контекстну рекламу. Але врахуйте: слід ретельно налаштовувати покази, щоб забезпечити цей інструмент. За запитами з високою конкуренцією дуже часто вартість кліка виявляється занадто високою.

Якщо ви плануєте просуватися лише в одному регіоні, важливо звернути увагу на місцеве просування. У США це дозволить посісти перші позиції з геозалежних запитів у тому штаті, де проживає ваша ЦА. Щоб це зробити, необхідно зареєструвати компанію в сервісі Google Places й розмістити максимально повні дані про неї.

скільки коштує просування сайту в США

Скільки коштує просування у США

Перелічені особливості просування США вимагають більших трудових та фінансових вкладень, ніж просування в рунеті. Необхідно врахувати наступні статті витрат:

  1. Послуги SEO-фахівців.
  2. Створення текстового контенту – робота професійних англомовних авторів.
  3. Витрати на інші види контенту: відео, інфографіки, фото та інше.
  4. Розміщення зворотних посилань на трастових ресурсах.
  5. Технічні роботи над ресурсом та підвищення юзабіліті.
  6. Оплата маркетингових інструментів.

Вартість кожного із цих пунктів розраховується індивідуально на етапі постановки завдань. Якщо ви бажаєте отримати попередню оцінку, можете звернутися до наших спеціалістів. Спираючись на досвід роботи зі схожими проектами, ми допоможемо скласти прогноз вартості.

Питання, які часто задають

Чи варто українській компанії виходити на американський ринок?

Одна з головних переваг ринку США – вища платоспроможність населення, що дозволяє зробити бізнес набагато прибутковішим. Це вже досить вагомий привід розширюватись на аудиторію Штатів. Звичайно, для цього потрібен час й чимало зусиль, але, як показує наш досвід, це цілком реально. Щоб мінімізувати ризики, важливо продумати всі аспекти заздалегідь або звернутися за допомогою до професіоналів.

Що необхідно враховувати під час розробки MVP?

Існує кілька важливих відмінностей від просування у рунеті. Насамперед це вибір інструментів. Крім Google, який популярний і в російськомовному сегменті, тут використовують пошуковики Bing та Yahoo. Величезною популярністю користуються сайти-агрегатори товарів, зокрема Amazon. Також варто врахувати, що просування шляхом закупівлі посилань у Штатах неможливе, а єдиний спосіб наростити якісний профіль – контент-маркетинг.

На чому ґрунтується SEO-стратегія в США?

Фундамент ефективного SEO в англомовному сегменті – якісний контент. За допомогою контенту відбувається зовнішня оптимізація; шляхом інформаційних публікацій сайт отримує основний приплив користувачів; саме контент дозволяє завойовувати довіру пошукової системи, щоб нарощувати позиції. При цьому алгоритми Google краще вміють визначати релевантність англомовних текстів, тому статті мають бути дійсно корисними для вашої ЦА.

На завершення

SEO-просування в США - цілком можливе завдання, якщо ви готові приділяти цьому достатньо часу. Важливо зосередитись на наступних аспектах:

  • розширення семантичного ядра та просування НЧ-ключами;
  • локальне просування;
  • наголос на якісний контент;
  • органічне нарощування маси посилань.

Але пам'ятайте, що ціна помилки тут дуже висока: якщо сайт потрапить під санкції, реабілітувати його практично неможливо. Тому краще забути про сірі методи SEO.

Як вам стаття?
4.7
Проголосувало: 3
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.