Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
09.04.2020

Розробка сайтів на Python Django

Wezom
Wezom
Команда IT-компанії
09.04.2020
09.04.2020
3.4
16794
0

Щоб створити якісний і потужний веб-ресурс, необхідно зрозуміти, яким функціоналом він матиме. Залежно від цього програміст вибирає, який фреймворк та мову програмування використовувати. Python Django допомагає реалізувати складні проекти і створити функціональний сайт, який по можливості не поступається YouTube, Pinterest або Instagram.

переваги мови програмування python

Переваги мови програмування Python

Мова програмування Python є однією з найпопулярніших у світі. Незважаючи на велику кількість більш «молодих» конкурентів, функціонал цієї мови програмування є актуальним і широким. При першому знайомстві він видається спрощеним. Але варто познайомитися з ним ближче, як відразу розкриваються переваги Python:

  • Один із перших перекреслив міф про те, що створення коду – вкрай складна робота. Звичайно, потрібні навички та знання, але головна особливість Python полягає в тому, що на ньому легко писати та його легко читати.
  • Існує маса навчальної літератури, тому допустити провалу в інформації чи знання практично неможливо. У свою чергу, це тягне за собою якісну роботу, тому що практично будь-яке завдання можна вирішити.
  • Можливість тестувати частини коду, а чи не всю написану програму. Це дозволяє своєчасно виявляти помилки і миттєво усувати їх, а чи не переробляти потім весь код.
  • Призначений як створення простих програм, так складних додатків.
  • Легко реалізується на будь-якій операційній системі. Мова настільки добре продумана, що при переносі коду на іншу операційну систему не очікується сюрпризів у вигляді збоїв або помилок.
  • Синтаксис, що легко читається, дає можливість розуміти чужий код, всі інтерфейси логічні і прості.
  • Постійно розвивається та доповнюється новими фреймворками, сервісами та середовищами розробки. Не потрібно винаходити велосипеда, якщо він вже зроблений до вас. Достатньо його трохи переробити під себе.

Мова програмування Python є потужним інструментом, а програмісти, які мають навички програмування на ньому, потрібні. YouTube, DropBox, Reddit – всі ці послуги створені на Python.

що пропонує платформа django

Що пропонує платформа Django

Створення сайтів Django є популярною послугою. Дана платформа пропонує гарний функціонал та призначена для створення якісних проектів. Фреймворк використовує мову програмування Python. Багато сайтів зроблено на цій платформі, включаючи Instagram, Google, Pinterest, Mozilla.

Спочатку розробники планували створення сайтів на Django з інформаційним ухилом, тож і архітектура була відповідною. У бібліотеці є великий набір інструментів, що дозволяє налаштувати адміністративну частину сайту, а також функціонал управління вмістом. Надалі можливості розширилися і тепер практично будь-який веб-сайт можна створити на цій платформі.

Можливості платформи Django великі:

  • готовий інтерфейс адміністративної панелі сайту із підтримкою великої кількості мов;
  • архітектура додатків легко підключається, тому її можна встановлювати на будь-які Django-сайти;
  • готова система кешування;
  • зручна система фільтрів;
  • вбудована документація.

І це лише мала частина того, що пропонує Django. Це зручна потужна платформа для створення веб-ресурсів із великим функціоналом та можливостями.

які завдання можна вирішувати за допомогою django

Які завдання можна вирішувати за допомогою Django

Розробка сайту на Django дозволяє вирішити безліч завдань. Деякі розробники вважають, що це одна із CMS – систем керування контентом. Але це потужний інструмент, що дозволяє створювати програми та сайти. Він справляється з великими навантаженнями, може виконувати величезну кількість завдань. Серед іншого, Django виконує такі завдання:

  • на платформі можна розробити повноцінну CRM-систему із потужним функціоналом;
  • Django підходить для створення CMS із необхідними можливостями для веб-ресурсу;
  • призначена для створення комунікаційних платформ;
  • на Django можна створити сервіс із бронювання номерів;
  • застосовується до створення платформи управління документообігом;
  • Ви можете створювати веб-ресурси електронної розсилки.

Фреймворк призначений створення систем фільтрації зі складними параметрами, машинного навчання, аналізу даних. Розробка сайтів Django дозволяє реалізувати проект будь-якої складності. Багато розробників вважають за краще користуватися саме цією платформою.

чому django - чудовий фреймворк для веб-розробки

Чому Django - чудовий фреймворк для веб-розробки

Створення сайту Django є приємним для розробника процесом. Справа в тому, що платформа максимально зручна та зрозуміла. Легко своєчасно виявити помилки чи вирішити складні завдання. Ось кілька причин, чому розробники вважають цей фреймворк чудовим:

  • Дуже розвинена екосистема . Багато розробників сприймають Django як систему, яка добре поєднується з іншими сторонніми програмами. Платформа має готові блоки, із яких можна конструювати сайт. Наприклад, блок форми замовлення чи зворотного дзвінка застосовується багатьох ресурсах. Програмістові не потрібно щоразу писати новий код, достатньо вставити готове рішення та довести його до ідеалу.
  • Готова адміністративна панель . Вона відразу ж генерується під час створення програми, що значно знижує час на розробку сайту, оскільки програмісту не потрібно окремо створювати адміністративну панель.
  • Можливість розширення . Створення сайту на Django дуже зручне, тому що функціонал цієї платформи легко розширюється. Можна встановити додаткові плагіни, що розширюють можливості веб-ресурсу.
  • Великий набір бібліотек . У бібліотеках зберігаються готові функції, класи, що дозволяють вирішувати певні завдання. Це також спрощує роботу програміста та збільшує швидкість створення сайту. Крім того, ймовірність помилок знижується за рахунок використання готових та перевірених бібліотек.
  • Розвиток платформи . Вперше Django був представлений у 2005 році і за цей час він значно вдосконалився. Розробники постійно оновлюють функціонал, тому платформа конкурує із сучасними фреймворками. Крім того, легко знайти відповідь на своє запитання, оскільки співтовариство програмістів Django із задоволенням ділиться інформацією.
  • Висока швидкість роботи . Вважається, що мова програмування Python не надто швидка, але фреймворк Django має досить високу швидкість роботи і здатний витримувати великі навантаження. Тому платформа підходить для створення потужних сайтів із високою відвідуваністю.

Ці причини показують, чому розробники впевнені, що створення сайту на Django просте та ефективне. Але найголовніше – сайт виходить потужним та функціональним. Далі справа за дизайнерами, які створять веб-ресурсу оболонку та доведуть до фінальної стадії розробки.

Висновок

Створення сайтів на Django є актуальним та затребуваним. Платформа дозволяє швидко розібратися у коді, застосовувати готові рішення з бібліотек та значно прискорити процес розробки.

Звичайно, для невеликих інтернет-магазинів і маленьких проектів використовувати розробку сайту на Django не актуально, є способи реалізувати проект набагато простіше. Але для великих ресурсів цей фреймворк відмінно підходить.

Як вам стаття?
3.4
Проголосувало: 9
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.