Макс
Макс
Head of Logistics PM
31.03.2020

Розробка сайтів та програми на Angular

Макс
Макс
Head of Logistics PM
31.03.2020
31.03.2020
2.5
9500
9 хвилин
0

Для багатьох програмування — це незрозуміла та складна наука, а більшість термінів, здається, ніколи не здолати. Один із таких термінів може бути фреймворк для сайту .

Що це за складне слово, і що воно означає?

Фреймворк - просто про складне

Фреймворк з англійської перекладатиметься як «структура», «каркас». Іншими словами, це набір інструментів, що полегшують створення продуктів: web-сервісів, сайтів, десктопних та мобільних додатків. Під інструментами маються на увазі файли, які складаються з підпрограм, функцій та об'єктів, що використовуються програмістами у своїй роботі.

Якщо сказати ще простіше, фреймворк — це якесь робоче середовище, що допомагає програмісту якісно та швидко створити продукт. Як правило, фреймворк для створення сайту має лише базові модулі, а специфічні компоненти розробник реалізує на їх основі.

Можливості Angular

Angular складається з компонентів, що відповідають за зовнішній вигляд та взаємодію користувача. Їхня суть полягає в поділі інтерфейсів користувачів на елементи.

До функціональних можливостей angular відносять :

  • Двостороннє зв'язування , яке дозволяє змінювати дані в одному елементі інтерфейсу при зміні елементів в іншому. Web додаток на angular має шаблони, маршрутизацію.
  • Реактивні програми . Саме з появою angular можна швидко створити необхідні програми. Вони функціонують без необхідності перезавантаження і моментально з'являються, коли ви переходите на нову сторінку. Робота з користувачами здійснюється асинхронно, до того ж у фоновому інтерфейсі, що покращує роботу та забезпечує комфортне користування.
  • Директиви . За допомогою їх розробник може описати елементи та збільшити HTML. Angular сайти містять лише базовий асортимент директив. Директиви можна розширити за допомогою особистих напрацювань. Власноруч створені директиви можна використовувати й інших додатках.
  • Відкладене завантаження . Ця функція забезпечує додаток лише тим, що потрібно для цієї сторінки.
  • Швидкий рендеринг . Завдяки застосуванню технології shadow DOM перемальовка працює вчетверо швидше, ніж у попередній версії.
  • Матеріальний дизайн . Angular Material має чудовий вигляд та легкий у застосуванні.

Створення сайту на angular - плюси та мінуси

Більшість програмістів створюють сайти на angular, адже вони цінують низку незаперечних переваг, а саме:

  1. Надійність . Angular славиться своїм величезним співтовариством. У ньому присутні розробники та ті, хто здійснює покращення для системи (відкритий код). Компанія також відома своїми зборами, що функціонують по всьому світу. Для клієнтів тут є гарні умови, а дизайнери знайдуть безліч посібників, у тому числі й онлайн.
  2. Коди більш прості та легкі для вивчення.
  3. Опора на Google . Програма має значне спонсорство від Google, що гарантує підтримку роботи із сильною кодовою базою.
  4. Наявність шаблону MVC . Система складається з композиційного налаштування програмування MVC, проте не відповідає вбудованим критеріям. Під MVS розуміють конструкційний шаблон, що описує спосіб побудови структури докладання, області відповідальності та взаємодії всіх елементів у цій формі. Завдяки цій схемі поділу параметрів програми на три компоненти (модель, уявлення, контролер) модифікація кожного компонента здійснюється незалежно від інших.
  5. Економить час . Створення сайту на angular допомагає пристойно заощадити час. При використанні коректної системи структура стає ідеальним майданчиком для отримання великих додатків.
  6. Покращений фреймворк . Найбільш сучасний фреймворк, ніж angular js.
  7. TypeScript . Існує можливість написання строго типізованого коду. На думку програмістів, писати код в IDE (під IDE розуміють середовище розробки, якийсь текстовий редактор, що забезпечує написання кількома або однією мовою програмування; програма зручна тим, що виконує відразу кілька функцій: готує робоче середовище та спрощує роботу з кодом) стало приємніше і зручніше завдяки правильній роботі автодоповнення, можливість перегляду документації методу, не залишаючи контекст коду. Код тепер самодокументований.
  8. Edge з модулями пропонує додаток для здійснення кадрування за допомогою незалежних модулів.
  9. Функції . Додаток має безліч різних функцій, причому взаємозалежних.
  10. Простий доступ . Можливість отримання інформації безпосередньо, а чи не від третіх осіб.

Безумовно, програма angular має і недоліки, до яких відносять :

  1. Складна мова програмування.
  2. Можливість виникнення помилок під час міграції між версіями.

Підсумовуючи, хочеться відзначити, що на сьогоднішній день angular вважається одним з найбільш популярних фреймворків для створення односторінкових додатків, головним чином завдяки швидкому написанню коду, тестуванню, двосторонній прив'язці даних і найбільшому співтовариству розробників.

Безумовно, не варто чекати на легку роботу з цим додатком, проте безліч створених проектів говорять про успішність застосування angular.

Як вам стаття?
2.5
Проголосувало: 15
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.