Леся
Леся
Head of QA Department
22.05.2024

Новий вимір бізнесу: WEZOM показав свої рішення на DIGITAL LOGISTICS FORUM 2024

Леся
Леся
Head of QA Department
22.05.2024
22.05.2024
5.0
668
5 хвилин
0

Днями нашій команді пощастило стати частиною знакового галузевого івенту, присвяченого переходу логістичної галузі у “цифру”. Цьогорічний Digital Logistics Forum зібрав у Києві понад 50 учасників – фахівців зі сфери IT та ланцюжків постачань. 

Виступи на форумі здебільшого були присвячені презентації цифрових рішень для ефективного управління ланцюжками постачання, оптимізації складського менеджменту й перевезень, автоматизації контролю та обліку тощо. Ми здобули неоціненні можливості познайомитися/поспілкуватися із колегами по цеху. Так, на форумі були команди, що спеціалізуються на ШІ та Data Science, розробники телематичних систем, творці рішень для роботи з e-ТТН тощо.

Цього року команда WEZOM вперше представила свої продукти на Digital Logistics Forum. Наш менеджер з логістичного напрямку Богдан зізнався на сцені, що це новий для нього формат публічного виступу, але впорався з презентацією на відмінно. Зокрема, він навів трохи цифр. Наразі бекграунд WEZOM у логістичній галузі виглядає так:

  • 9 років роботи з клієнтами в Україні та США;

  • 21 успішний реалізований проєкт в логістичній індустрії;

  • 6 проєктів на стадії розробки просто зараз.

Продукти WEZOM на форумі

Для презентації наших рішень ми обрали два свіжих кейси: розробка кастомної TMS-системи для транспортної компанії та стартап з найняття водіїв. Це цілком різні продукти, що переслідують несхожі завдання й фундаментально відрізняються за бізнес-моделлю. 

  • Зокрема, платформа Gamma TMS була створена для великої транспортної компанії з Чикаго, що оперує флотом у 200+ вантажівок. Клієнту потрібно було навести лад у внутрішніх процесах свого бізнесу, налагодити бухгалтерію й зробити роботу водіїв контрольованою. Наявні на ринку TMS були дорогими та незручними, тож компанія звернулась до нас за індивідуальною розробкою. Власна TMS дозволила клієнту навести лад у бізнесі й скоротити видатки. За прогнозами, система дозволить економити щонайменше $150 тисяч на рік. 

  • Другим нашим кейсом на презентації стала платформа DriverQF. Це стартап, що закриває для американських транспортних компаній болі з пошуку, найму, супроводу та онбордингу водіїв. Наш клієнт, консалтингова компанія з транспортної сфери, запустив це рішення у форматі SaaS. З моменту релізу сервісу минуло всього 4 місяці, але наразі ним вже користуються 87 компаній. Сьогодні він приносить понад 6 тисяч доларів прибутку щомісяця, і має повністю відбити вкладені у нього інвестиції за півтора року. Команда вже працює над створенням ШІ-чатбота для платформи. 

Проєкти Gamma TMS и DriverQF мають сторінки в нашому портфоліо, тож ви можете дізнатися про них набагато більше. Чому ми презентували саме їх? По-перше, команда щиро пишається ними. По-друге, ці кейси демонструють усі переваги та гнучкість індивідуальної розробки. 

З цим підходом можна успішно втілювати в життя будь-які проєкти: комплексний корпоративний софт для сотень співробітників, стартапи у форматі MVP, SaaS-сервіси тощо. Наш досвід демонструє, що транспортний бізнес все частіше відмовляється від коробкового софту на користь унікальних рішень. 

Підсумки форуму

У часи невизначеності такі заходи як Digital Logistics Forum важливі як ніколи. Саме зараз, коли індустрія загалом не розуміє, як жити та розвиватися, важливо транслювати сигнали про нові перспективи й можливості. Адже цифрова революція в логістиці ледве починається. 

Це неймовірно, але за доби штучного інтелекту сотні логістичних компаній в Україні та на Заході продовжують працювати з найпростішими інструментами. У кращому випадку це месенджери та електронні таблиці. А в гіршому – це паперові документи та телефонний менеджмент, як і 20 років тому. Місія WEZOM – змінити цей стан речей. Логістику необхідно диджиталізувати: зробити її ефективною, рентабельною та готовою до майбутнього. 

Леся
Про автора
Леся
Head of QA Department
Досвід роботи 7 роки
Керівник відділу контролю якості (QA) та автор статей, має великий досвід та глибокі знання в галузі тестування програмного забезпечення. Її статті — цінне джерело знань, пов'язаних із передовими методиками та практиками QA, написані у доступній та зрозумілій формі.
Більше статей від автора
Як вам стаття?
5.0
Проголосувало: 1
Давайте обговоримо Ваш проєкт
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Коментарі
(0)
Будьте першими, хто залишить коментар
wezom logo
Залишились питання?
Залиште контактні дані. Наш менеджер зв'яжеться та проконсультує вас.
Підписуйтесь на розсилку Айтижблог
blog subscriber decor image
Бажаєте отримувати цікаві статті?
Натискаючи кнопку “Відправити”, ви даєте згоду на обробку особистих даних. Детальніше
Слідкуйте за нами у соціальних мережах
Цей сайт використовує cookie-файли для більш комфортної роботи користувача. Продовжуючи переглядати сайт, Ви погоджуєтеся на використання cookie.